שיתוף | מה דעתכם על החיבור שעשתה לי הAI על הגדרת מלכת בורר
-
פוסט זה נמחק!
-
אני חושב לחבר ספר עם סיכום מקיף על הלכות שבת עם הAI לראות את היכולות שלו בלימוד תורה אבל לא יודע מה דעת תורה בזה אני יודע שמה שעשיתי פה יצא לי טוב ולבינה גם
-
@yehokarpel אחי, אני אגיד לך את זה שוב ובפעם האחרונה בעז"ה,
הפורום פה מיועד לענייני טכנולוגיה וכדו', כדי לדעת האם הAI מסוגל להוציא מאמר הילכתי כמו שצריך ועל פי ההלכה, אתה תצטרך להראות את זה לרב שלך, או לאחד שבקי בהלכות הנידון.
לאחר שתקבל תשובה חיובית (שאני אישית לא חושב שתוכל לסמוך עליו בלי הגיה), תוכל לשתף לנו את התוצאות ולהדהים אותנו ביכולותיה של הבניה המלאכותית.
אם תרצה לשתף אותנו ביכולותיה של הבניה, תוכל להכין מאמר על איך קלומבוס יצא למסע החובק עלום שלו, על זה אני חושב שיוכלו לחלוק דעה על זה...
-
@יוסף-אלחנן ברמה העקרונית התשובה היא כן אחרי הגייה של רב יש שיעור לרב מאיר אליהו בנושא קוראים לו "בינה מלאכותית" וככה הוא אמר לסיכום בסוף השיעור ואני סומך על זה והתמונה ששלחתי זה ה"להדהים" אתכם עם היכולת של הבינה מלאכותית אבל הבנתי מדבריך שזה פורום טכנולוגי לכן אני פשוט אני משאיר את הנושא הזה פתוח מי שרוצה ישענה פה אבל הבנתי אותך
-
@yehokarpel בהבטה מלמעלה, (ובלי לבדוק את המקורות),
לא כ"כ ברור הסדר של הצגת הדברים,
בהתחלה יש מסקנה של 3 תנאים בשביל להתיר ברירה ללא שום שיטה חולקת,
ובהמשך יש את סיכום השיטות בגמרא שלא כולם מסכימים עם המסקנה הראשונה,
באופן כללי אני יצאתי מבולבל. -
@yehokarpel כתב בשיתוף | מה דעתכם על החיבור שעשתה לי הAI על הגדרת מלכת בורר:
לראות את היכולות שלו בלימוד תורה
נו נו, ניסיתי פעם להוציא מ- GPT סיכום סוגיא ביבמות ואוי ואבוי מה שיצא...
לדוגמא, 'אסור לבטל מצוות יבמין' הוא הסביר שליבם אסור לישא אשה אחרת מחשש שמא לא ייבם את היבמה אחרי שיש לו כבר אשה...זאת אומרת כמובן שיש לו הרבה דברים יפים וידיעות מעניינות, אך הוא יודע לסלף בצורה חמורה מאוד
-
@פלמנמוני כתב בשיתוף | מה דעתכם על החיבור שעשתה לי הAI על הגדרת מלכת בורר:
אך הוא יודע לסלף בצורה חמורה מאוד
ראשית אציין שלא קראתי את הסיכום.
מסכים שזה בעייתי לדבר איתו בלימוד והלכה
גם כשהוא לא משקר,
מנסיון שלי שמתי לב שאני ניגש לסוגיה / לשאלה עם דעה קדומה וזה הרס לי את השכל הישר בלימוד -
@פלמנמוני כתב בשיתוף | מה דעתכם על החיבור שעשתה לי הAI על הגדרת מלכת בורר:
@yehokarpel כתב בשיתוף | מה דעתכם על החיבור שעשתה לי הAI על הגדרת מלכת בורר:
לראות את היכולות שלו בלימוד תורה
נו נו, ניסיתי פעם להוציא מ- GPT סיכום סוגיא ביבמות ואוי ואבוי מה שיצא...
לדוגמא, 'אסור לבטל מצוות יבמין' הוא הסביר שליבם אסור לישא אשה אחרת מחשש שמא לא ייבם את היבמה אחרי שיש לו כבר אשה...זאת אומרת כמובן שיש לו הרבה דברים יפים וידיעות מעניינות, אך הוא יודע לסלף בצורה חמורה מאוד
הוא מקשקש במוח בלי סוף
רק אם אתה מביא לי סיכום אולי אולי הוא יודע לסדר את זה בצורה מסויימתאבל הבנה בלימוד הוא ממש פחח
-
@נעזר1000 כתב בשיתוף | מה דעתכם על החיבור שעשתה לי הAI על הגדרת מלכת בורר:
מנסיון שלי שמתי לב שאני ניגש לסוגיה / לשאלה עם דעה קדומה
אף פעם לא שאלתי אותו לפני, רק אחרי...
@נעזר1000 כתב בשיתוף | מה דעתכם על החיבור שעשתה לי הAI על הגדרת מלכת בורר:
וזה הרס לי את השכל הישר בלימוד
המקום ימלא חסרונך...
@עניו-כמשה כתב בשיתוף | מה דעתכם על החיבור שעשתה לי הAI על הגדרת מלכת בורר:
הוא מקשקש במוח בלי סוף
דווקא הוא קצת הביא לי ידיעות מעניינות שלא ידעתי וסידר לי יפה דעות ראשונים, לא שהכל היה נכון, אבל עדיין, יחסית למכונה...