בעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי
-
@סוף-הרחוב כתב בבעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי:
@aiib לא הבנתי למה ציטטת אותי בתגובה #15...
ציטטתי הודעה של @הלי שציטט אותך...
-
@הלי הכל טוב, לא התכוונתי לעימות חזיתי. פשוט צרם לי ההחלטיות של הפוסט שכתבת, למרות שהוא לא היה ממש מדוייק.
אנשים הרבה פעמים כותבים פוסטים לא מקצועיים או מהוקצעים, וזה מעולה כי הם משתפים מתוך ידע שהצטבר אצלם ומנסיון חייהם. נראה לי גם שזאת אחת ממטרות הפורום. מלבד המענים של אנשי מקצוע שהתמחו בתחום מסויים, שמתייחסים מנקודת מבטם למידע המבוקש.
גם המענה שלך נבע מנסיון שתיארת, ומדבריו של 'מומחה' לאחר מקרה שקרה אצלכם.והאמת, אצלכם בבית כנסת לא (בהכרח) היה לזה קשר לשעון שבת, בפרט שאתה מציין שאתה גם לא בטוח ששמו קונטקטורים (ואם אתה שואל אותי, כנראה היה שם לפני גם). ומה שפתר את הבעיה היה שהחליפו "את המתגים לחזקים הרבה יותר". לא ברור לי לגמרי מה זה אומר, אבל הבעיה הייתה צריכה גדולה מידי עבור המתגים (מניח שהכוונה למא"זים).
כמובן, ייתכן מאוד שצריכה גבוהה של לדים שורף שעון שבת, וכפי שכתבתי מומלץ מאוד להשתמש בקונטקטור גם אם זה הולך לגוף תאורה בודד בחדר בסוף המסדרון.
-
הוא שם לי שעון של חברה אחרת, אבל הוא באותה אספקת החשמל.
אז אולי הבעיה הייתה בשעון בלי קשר לקונטקטור
ושוב הגיוני שזה ישרף בהתקנה
אני ממש חייב פתרון כי רני לא יודע מי הבעיה פה השעון או החשמלאי שעון כזה עולה בסביבות ה200 ש"ח פלוס התקנה כל פעם -
@שאלה-קטנה כתב בבעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי:
אני ממש חייב פתרון כי רני לא יודע מי הבעיה פה השעון או החשמלאי שעון כזה עולה בסביבות ה200 ש"ח פלוס התקנה כל פעם
תשים קונטקטור ותראה נחת.
אגב, לא לכולם זה נח, אבל אתה יכול גם לשים שעון דיגיטלי, זה תופס 2 מקום, ועולה יותר זול. -
@רפאל-0 כתב בבעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי:
וכפי שכתבתי מומלץ מאוד להשתמש בקונטקטור גם אם זה הולך לגוף תאורה בודד בחדר בסוף המסדרון.
העניין שאין לי מקום בלוח
מקסימום לצמצם 2 פיוזים ולהשים שעון של 3 מקום שאולי יותר מסיבי ועמיד -
הוא שם לי שעון של חברה אחרת, אבל הוא באותה אספקת החשמל.
אז אולי הבעיה הייתה בשעון בלי קשר לקונטקטור
ושוב הגיוני שזה ישרף בהתקנה
אני ממש חייב פתרון כי רני לא יודע מי הבעיה פה השעון או החשמלאי שעון כזה עולה בסביבות ה200 ש"ח פלוס התקנה כל פעםאני לא זוכר מה בדיוק היה, אבל הבעיה היתה העדר קונטקטור.
גם השעון החדש היה "שווה ערך" לשעון שהוחלף..בקיצור, גם חשמלאים מומחים, לאט לאט ילמדו שצריך קונטקטור גם לתאורה.
-
העניין שאין לי מקום בלוח
מקסימום לצמצם 2 פיוזים ולהשים שעון של 3 מקום שאולי יותר מסיבי ועמידזה בעיה. אולי תקנה שעון של מקום אחד (אבל הוא באמת עדין, רגיש ולא נח) עם קונטקטור ח"פ.
ולחילופין, תוציא לוח משנה ליד הלוח. -
אבל הבעיה הייתה צריכה גדולה מידי עבור המתגים (מניח שהכוונה למא"זים)
אני לא מכיר את השמות אבל הכוונה לחלקים שמורידים ומעלים בארון החשמל
הכל טוב, לא התכוונתי לעימות חזיתי. פשוט צרם לי ההחלטיות של הפוסט שכתבת, למרות שהוא לא היה ממש מדוייק
אני לא פוחד מעימות
בצחוק
לא מתעמת
ההחלטיות באה מידע מקיף חובבני בחשמל בצירוף המקרה הנ"ל פלוס מה ש @סוף-הרחוב הביא
עכשיו בא נעשה רגע סדר
פותח הנושא בא עם בעיה הבעיה שלו היתה ברורה
לגביו כמות החשמל שצורך הלד לא קשור אליו הוא מזמין טכנאי שלכאורה לוקח כמובן כסף על כל תקלה פלוס התקנה
אני באתי ואמרתי כך יש כלל ששעון חשמל (בעצם כל מוצר טכנולוגי רגיל )הוא תמיד יחסית מוצר רגיש לצריכות חזקות של חשמל ובמיחד אם זה בא בחוזק ובפתאומיות
ידע ששנאי יש לו התחלות חזקות מאוד
בעיה שנשרף כל הזמן שעון
מסקנא?
משהו לא מקצועי או מהוקצע?
אשמח לתגובה -
זה בעיה. אולי תקנה שעון של מקום אחד (אבל הוא באמת עדין, רגיש ולא נח) עם קונטקטור ח"פ.
ולחילופין, תוציא לוח משנה ליד הלוח.שעון אחד מקום לא יעיל בשבת עצמה
ולוח משנה לא רציתי מהתחלה
אתה בדעה שגם של 3 מקום לא יהיה יעיל
ותודה רבה לכל העונים ממש עוזר לי -
אתה בדעה שגם של 3 מקום לא יהיה יעיל
כן. כפי שציינתי, שעוני שבת (לא רק בלוח, וגם לא רק שעונים, גם טיימרים) הם מוצרים עדינים, רגישים ושבירים.
תפתח את השעון שנהרס לך ותבין למה...