בעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי
-
הבאתי חשמלאי להתקנת שעון שבת בלוח לתאורה ובגלל שאין לי מקום קניתי שעון של 2 מקום של חברת הגר
בהתקנה עבד אך לאחר יומיים לקראת שבת שרציתי לכוון גיליתי שלא עובד תמיד נשאר במצב דלוק גם כשזה על מצב שעון וגם במצב 0
החלפתי את השעון בחנות ולקחתי את אותו שעון רק משודרג עם רזרבה כי אמרו שהחברה הזו מאד טובה
כשהחשמלאי התקין האור הבהב כשסובבו את השעון ולא נכבה ונדלק רגיל
וכשלחצנו חזק על הזיזים זה הסתדר
אך שוב לאחר כמה ימים השעון לא נכבה כלל גם לא במצב 0 תמיד דולק
אשמח לעזרת המומחים מה יכול להיות הבעיה
כי החשמלאי ממש לא יודע מה זה
תודה -
אחרי שראיתי מה שכתבו בתגובות דלעיל, אכניס שוב את מה שכתבתי [ומחקתי] בתגובה #2
@שאלה-קטנה אינני מבין בחשמל, אבל גם לי היה שעון שבת בלוח לתאורה שנהרס שוב ושוב, עד שהבאתי חשמלאי "נורמלי", והוא שם לי קונטקטור, ומאז הכל תקין ב"ה.
והבנתי ממנו שלא כל החשמלאים יודעים שצריך קונטקטור כשהשעון "רק" לתאורה.@צומח צריך בהרבה מקרים קונטקטור לתאורה, ולא רק בישיבות (@דוד-משה-1), בפרט כיום שבתים מוארים עם פסי לד, וזה כמויות עצומות של חשמל.
-
קונטקטור שמים אם השעון מפעיל כמה מעגלים או פיוז מעל 16A. תכלס במעל 10A כבר מומלץ לשים, אבל במקרה והוא מפעיל רק פיוז אחד של 10A לא רואה שום ענין לשים קונטקטור (אם לא מדובר במזגן).
לגב השאלה , האם אתם בטוחים שאין בעיה של חיווט (למשל שהוא מכבה את הפאזה שלו עצמו?)
בטוחים שהבעיה היא בשעון? -
תודה לכל העונים
אני לא מבין כל כך בלוחות חשמל
והחשמלאי היה כבר לראות למה שוב לא עובד והוא כבר פירק את השעון כך שאין לי תמונה
אך אני ישרטט איך היו החוטים לפי מה שראיתי אולי יעזור
אין קונטקטור (מחוסר מקום ולכן גם זה שעון של 2 מקום) וזה פיוז שכתוב עליו 16 וכל התאורה שהוא מדליק היא בערך 800-900 W לדים החשמלאי אומר בנחרצות שאין צורך בקונטקטור
מדובר בחשמלאי מוסמך לא מתלמד והוא פשוט לא יודע מה זה יכול להיות
האת משהו התנסה בשעון הזה של החברה הזאת
תודה רבה -
@שאלה-קטנה כתב בבעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי:
תודה לכל העונים
אני לא מבין כל כך בלוחות חשמל
והחשמלאי היה כבר לראות למה שוב לא עובד והוא כבר פירק את השעון כך שאין לי תמונה
אך אני ישרטט איך היו החוטים לפי מה שראיתי אולי יעזור
אין קונטקטור (מחוסר מקום ולכן גם זה שעון של 2 מקום) וזה פיוז שכתוב עליו 16 וכל התאורה שהוא מדליק היא בערך 800-900 W לדים החשמלאי אומר בנחרצות שאין צורך בקונטקטור
מדובר בחשמלאי מוסמך לא מתלמד והוא פשוט לא יודע מה זה יכול להיות
האת משהו התנסה בשעון הזה של החברה הזאת
תודה רבהבדיוק השעון הזה היה לי, שנשרף שוב ושוב, וכמו שאתה כותב שיש לך פסי לד בעוצמה מצטברת גבוהה מאוד, ו... כן! צריך קונטקטור. כמו שכתבתי לעיל, החשמלאי ששם לי אותו אמר לי שישנם הרבה חשמלאים שחושבים שלא צריך קונטקטור כשזה "רק" לתאורה, והם שוכחים ו/או לא יודעים כמה וואט במצטבר יש בפסי לד ארוכים...
-
@סוף-הרחוב כתב בבעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי:
בדיוק השעון הזה היה לי, שנשרף שוב ושוב, וכמו שאתה כותב שיש לך פסי לד בעוצמה מצטברת גבוהה מאוד, ו... כן! צריך קונטקטור. כמו שכתבתי לעיל, החשמלאי ששם לי אותו אמר לי שישנם הרבה חשמלאים שחושבים שלא צריך קונטקטור כשזה "רק" לתאורה, והם שוכחים ו/או לא יודעים כמה וואט במצטבר יש בפסי לד ארוכים...
זה נשרף לך מיד בחיבור של השעון כי כבר בחיבור שאפילו לא כל האורות דלקו זה כבר עשה בעיות
או שלך זה נשרף רק לאחר תקופה
ומה שיש לך עכשיו זה גם שעון כזה או שבסוף חיברת שעון של חברה אחרת
וכששעון נשרף אז האור תמיד דולק זה הגיוני שגם במצב 0 זה נשאר דלוק -
@שאלה-קטנה כתב בבעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי:
בדיוק השעון הזה היה לי, שנשרף שוב ושוב, וכמו שאתה כותב שיש לך פסי לד בעוצמה מצטברת גבוהה מאוד, ו... כן! צריך קונטקטור. כמו שכתבתי לעיל, החשמלאי ששם לי אותו אמר לי שישנם הרבה חשמלאים שחושבים שלא צריך קונטקטור כשזה "רק" לתאורה, והם שוכחים ו/או לא יודעים כמה וואט במצטבר יש בפסי לד ארוכים...
זה נשרף לך מיד בחיבור של השעון כי כבר בחיבור שאפילו לא כל האורות דלקו זה כבר עשה בעיות
או שלך זה נשרף רק לאחר תקופה
ומה שיש לך עכשיו זה גם שעון כזה או שבסוף חיברת שעון של חברה אחרת
וכששעון נשרף אז האור תמיד דולק זה הגיוני שגם במצב 0 זה נשאר דלוק- לא נשרף לי מיד לאחר החיבור, אלא לאחר חודש-חודשיים.
- הוא שם לי שעון של חברה אחרת, אבל הוא באותה אספקת החשמל.
- תמיד התאורה דלקה, גם על מצב 0.
-
בפרט כיום שבתים מוארים עם פסי לד, וזה כמויות עצומות של חשמל.
יותר מאשר כמה וכמה נורות להט של פעם?
-
וכמו שאתה כותב שיש לך פסי לד בעוצמה מצטברת גבוהה מאוד, ו... כן! צריך קונטקטור
@aiib כתב בבעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי:
כן!!!
פסי לד גם במצטבר לא מגיעים לעשירית מנורות להט
אבל!!
משתמשים בדרך כלל אם לא תמיד בשנאי והפעלת השנאי צורכת המון חשמל למשך השניות הראשונות וזה מספיק בשביל לשרוף בדרך כלל... -
@שאלה-קטנה שירטט לעיל:
קודם כל, אני מניח שהתכוונת לצייר את החיבורים למטה הפוכים (2 מקבל הזנה קבועה ו 6 מוציא לצרכן).
בכל אופן. אני מצטרף לכל אלו שקדמו לי, ורק מוסיף מנסיוני, וגם כתבתי את זה בכמה פוסטים ברחבי הפורום:
שעון שבת מחברים עם מגען (קונטקטור). שעון שבת הוא אחד הרכיבים הכי רגישים שיש. עם מערכת של קפיצים פיצקים וגלגלי שניים שתזוזה מזערית גומרת אותו.
מלבד זאת, מומלץ לבצע בדיקת מתח בכניסה לשעון (בין פאזה ואפס).ועוד משהו.
שעונים של האגר, (מבלי להיכנס לוויכוח הגדול אם הם טובים או לא), יש להם קטע שקשה מאוד להבריג אותם.
כי משום מה הם התקינו את הברגים עמוק מאוד, ואין אליהם גישה נורמלית, כי העגול דרכו מעבירים את המברג גם הוא קטן מאוד, וברגע שמגיעים לפלסטיק של המברג הוא כבר לא נכנס.
באג של האגר. -
@הלי כתב בבעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי:
וכמו שאתה כותב שיש לך פסי לד בעוצמה מצטברת גבוהה מאוד, ו... כן! צריך קונטקטור
כן!!!
פסי לד גם במצטבר לא מגיעים לעשירית מנורות להטסתירה חזיתית בין השורות...
פס לד בדרך כלל הוא 5W למטר ומנורת להט הייתה 100W ככה שצריך 20 מטר בשביל להגיע למנורה אחת. כך לענ"ד.אבל!!
משתמשים בדרך כלל אם לא תמיד בשנאי והפעלת השנאי צורכת המון חשמל למשך השניות הראשונות וזה מספיק בשביל לשרוף בדרך כלל...השנאים הביתיים הסטנדרטים הם עד 150W (כן, יש גם של 300 וכדו') ככה שזה גם לא המון חשמל.
-
כן!!!
אבל!!
משתמשים בדרך כלל אם לא תמיד בשנאי והפעלת השנאי צורכת המון חשמל למשך השניות הראשונות וזה מספיק בשביל לשרוף בדרך כלל...וואי וואי!
אני בדרך כלל לא מגיב על דברים שלא דייקו בכתיבה שלהם, אבל אני חושב שכאן כתבת דברים שאמנם מבוססים, אבל לא מוכרים לך דיו.נורות לד לא צורכות הרבה חשמל, ולמעשה הם הנורות שצריכת האנרגייה שלהם היא הנמוכה ביותר, ומפיקה את המירב ביותר (מלבד בפרמטרים מסויימים שלא קשור כאן).
והספק כח (שנאי בלע"ז) של הלדים יש לו פיק קטן שנמשך פחות משנייה של צריכה של בערך פי שש מהצריכה הרגילה שלו.
ההשוואה לנורת להט, ועוד ברמה של עשירית מנורת להט, ועוד עם סימני קריאה, היא לא ממש נכונה. -
סתירה חזיתית בין השורות...
התשובה הראשונה היא כללית ולאחר מכן מתחיל ההסבר כמובן
פס לד בדרך כלל הוא 5W למטר ומנורת להט הייתה 100W ככה שצריך 20 מטר בשביל להגיע למנורה אחת. כך לענ"ד.
צודק כך גם כתבתי
השנאים הביתיים הסטנדרטים הם עד 150W (כן, יש גם של 300 וכדו') ככה שזה גם לא המון חשמל
זה נכון תיאורטית בפועל לאחר שלוח החשמל אצלינו (דווקא בבית כנסת עם מתגים מאוד חזקים גם יחסית) הלך ונפל מדי פעם בהפעלת הלדים הזמנו טכנאי מומחה והוא הסביר לאחר בדיקה במקום על חי שלמרות כמות הוואט הרשמית עדיין בהפעלה זה מגיע להרבה הרבה יותר מזה
שים לב! אני מדבר על השניות הראשונות שאז השנאים עוברים בקלות רבה מדי את הכמות המוצהרת וזה מספיק בשביל לשרוף לוחות חשמל או שעוני שבת וגם להפיל את החשמל כמובן במקרה הטוב...
כך לפחות לדברי המומחה
עוד משהו לתשומת לב אחר שהחלפנו את המתגים לחזקים הרבה יותר (יתכן שגם הוסיפו קונטקטור לא בטוח) זה הפסיק ליפול וכמו כן כתב גם @סוף-הרחוב כך שאני מביא עובדות בסך הכל...@רפאל-0 כתב בבעיה | כבר פעמים לא עובד השעון שבת של 2 מקום שהתקנתי:
כן!!!
אבל!!
משתמשים בדרך כלל אם לא תמיד בשנאי והפעלת השנאי צורכת המון חשמל למשך השניות הראשונות וזה מספיק בשביל לשרוף בדרך כלל...וואי וואי!
אני בדרך כלל לא מגיב על דברים שלא דייקו בכתיבה שלהם, אבל אני חושב שכאן כתבת דברים שאמנם מבוססים, אבל לא מוכרים לך דיו.נורות לד לא צורכות הרבה חשמל, ולמעשה הם הנורות שצריכת האנרגייה שלהם היא הנמוכה ביותר, ומפיקה את המירב ביותר (מלבד בפרמטרים מסויימים שלא קשור כאן).
בדוק את מה שעניתי לגבי זה
והספק כח (שנאי בלע"ז) של הלדים יש לו פיק קטן שנמשך פחות משנייה של צריכה של בערך פי שש מהצריכה הרגילה שלו.
אני חושב שזה עשוי להגיע גם ליותר ובכל זאת יתכן שזה מספיק בשביל לשרוף
ההשוואה לנורת להט, ועוד ברמה של עשירית מנורת להט, ועוד עם סימני קריאה, היא לא ממש נכונה.
שים לב מה שכתבתי אני רואה שזה השתמע הפוך אבל כתבתי שזה לא מגיע אפילו לעשירית אני יודע שמדובר בהרבה פחות זה היה רק בשביל להבהיר שאמנם צריכת הלד היא מאוד מאוד מאוד נמוכה אבל השניות הראשונות לא, יתכן שלא הדגשתי מספיק את הלא מגיעים אפילו לעשירית
-
@aiib לא הבנתי למה ציטטת אותי בתגובה #15...
ציטטתי הודעה של @הלי שציטט אותך...
-
@הלי הכל טוב, לא התכוונתי לעימות חזיתי. פשוט צרם לי ההחלטיות של הפוסט שכתבת, למרות שהוא לא היה ממש מדוייק.
אנשים הרבה פעמים כותבים פוסטים לא מקצועיים או מהוקצעים, וזה מעולה כי הם משתפים מתוך ידע שהצטבר אצלם ומנסיון חייהם. נראה לי גם שזאת אחת ממטרות הפורום. מלבד המענים של אנשי מקצוע שהתמחו בתחום מסויים, שמתייחסים מנקודת מבטם למידע המבוקש.
גם המענה שלך נבע מנסיון שתיארת, ומדבריו של 'מומחה' לאחר מקרה שקרה אצלכם.והאמת, אצלכם בבית כנסת לא (בהכרח) היה לזה קשר לשעון שבת, בפרט שאתה מציין שאתה גם לא בטוח ששמו קונטקטורים (ואם אתה שואל אותי, כנראה היה שם לפני גם). ומה שפתר את הבעיה היה שהחליפו "את המתגים לחזקים הרבה יותר". לא ברור לי לגמרי מה זה אומר, אבל הבעיה הייתה צריכה גדולה מידי עבור המתגים (מניח שהכוונה למא"זים).
כמובן, ייתכן מאוד שצריכה גבוהה של לדים שורף שעון שבת, וכפי שכתבתי מומלץ מאוד להשתמש בקונטקטור גם אם זה הולך לגוף תאורה בודד בחדר בסוף המסדרון.