באג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4)
-
@דוד-טרייטל לדעתי כל אלו הם באגים של התחלה ואין סיבה שישארו לאורך זמן.
לגבי מה שכתבת לא נכון אלא הוט לסלקום אין צליל חיוג רק כששניהם על דור 4
אולי צריך לפנות למבקר המדינה משום שכל חברה יכולה להתנער ולהאשים את השנייה.
כל החברות מציינות שדטר 4 בכשרים כיום הוא רק ניסיון וכדו' יש להם בעקרון עוד 11 חודשים לסדר הכל ועד אז הם בכלל לא חייבים לספק לך דור 4. -
-
@שלוםפ כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
לגבי מה שכתבת לא נכון אלא הוט לסלקום אין צליל חיוג רק כששניהם על דור 4
בדקתי רק מהוט 3G לסלקום 4G, (אחותי לא הבינה למה אני חוזר אליה בדחיפות אחרי שהתקשרה כמה פעמים מתוך הנחה שלא קיבלתי את השיחה-לא היה צליל חיוג, בעוד אני מקבל 'ממתינות' ברצף שגורם לי לחשוב שמדובר בשיחה דחופה)
@שלוםפ כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
כל החברות מציינות שדטר 4 בכשרים כיום הוא רק ניסיון וכדו' יש להם בעקרון עוד 11 חודשים לסדר הכל ועד אז הם בכלל לא חייבים לספק לך דור 4.
איפה הן מציינות את זה?
ואגב עוד לא בדקתי, אבל באגים מסויימים כנראה לא יתוקנו, צריך לזכור שפרוטוקול GSM להעברת שיחות נבנה במשך שנים כשדרך תקשורת עיקרית, ואילו היום, VoLTE זהו פתרון לשיחות ברשת שבעיקרה לא מעבירה שיחות אלא רק נתונים. ועוד, שדרך התקשורת העיקרית היום אינה שיחות קוליות, ובטח לא באופן רציף וסדיר ומאסיבי כמו במשתמשים הכשרים, ומי מדבר על ועידה, הפנייה וממתינות...)@loom כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
שידחו את סגירת הרשתות עד להפעלת דור 4 באופן מלא וחלק שהרי "לא יסתור איניש בי כנישתא עד דבני בי כנישתא אחריתי!
כמו שעתה ציינתי, מבחינתם כבר לא משתמשים כמעט בשיחות כמו בעבר, ולכן לא ישקיעו בפיתוח ה-VoLTE שיהווה תחליף מושלם לפרוטוקול השיחות הישן.
צריך גם לזכור שיש לו יתרונות עצומים ע"פ הדור הישן, זה שאפשר להתקשר לבנאדם ותוך פחות משניה במקרים מסויימים הטלפון שלו כבר מצלצל זה דבר אדיר לזמני לחץ, מה גם שב3G ומטה, הייתה תופעה שמייד אחרי סיום שיחה לקח יותר זמן להתחיל שיחה חדשה (זמן הניתוק ארך זמן על חשבון הזמן שבו ניתן להתחיל את השיחה הבאה)
וכך בזמני לחץ כשאתה מתאם עם מישהו להספיק אוטובוס ומתקשר לקל-קו ולחילופין לעוד מספר, הרווח בין השיחות יכול היה להיות קרוב ל-10 שניות.. -
@דוד-טרייטל כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
צריך גם לזכור שיש לו יתרונות עצומים ע"פ הדור הישן, זה שאפשר להתקשר לבנאדם ותוך פחות משניה במקרים מסויימים הטלפון שלו כבר מצלצל זה דבר אדיר לזמני לחץ, מה גם שב3G ומטה, הייתה תופעה שמייד אחרי סיום שיחה לקח יותר זמן להתחיל שיחה חדשה (זמן הניתוק ארך זמן על חשבון הזמן שבו ניתן להתחיל את השיחה הבאה)
וכך בזמני לחץ כשאתה מתאם עם מישהו להספיק אוטובוס ומתקשר לקל-קו ולחילופין לעוד מספר, הרווח בין השיחות יכול היה להיות קרוב ל-10 שניות..דווקא זה די נוח שאפשר לנתק בתוך כמה שניות אם בטעות חייגת.
תראה שעוד יעשו פיצר מתקדם לטלפון של UNDO לחיוג בתוך X שניות בדומה לפיצר "החדשני" של גימיילנ.ב
אפשר להמשיך את קו המחשבה שלך הלאה ולבטל כליל את השיחות הקוליות ברשת הסלולר כי מי שרוצה לשוחח יכול לעשות זאת דרך האפליקציה ולמה לתחזק פרוטוקול ייעודי שמשמש (לכאורה) רק את הציבור החרדי?
-
@loom כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
דווקא זה די נוח שאפשר לנתק בתוך כמה שניות אם בטעות חייגת.
תראה שעוד יעשו פיצר מתקדם לטלפון של UNDO לחיוג בתוך X שניות בדומה לפיצר "החדשני" של גימיילבהחלט חיסרון, ההצעה נפלאה! אם כבר, הייתי שמח שתהיה אפליקציית אנדרואיד שאפשר להגדיר החרגה לאנשי קשר מסויימים [קווי תוכן, בית/אשתי וכו'] שאליהם זה כן יחייג באופן מיידי לכל השאר ייקח איזה 2 שניות...
אפשר להמשיך את קו המחשבה שלך הלאה ולבטל כליל את השיחות הקוליות ברשת הסלולר כי מי שרוצה לשוחח יכול לעשות זאת דרך האפליקציה ולמה לתחזק פרוטוקול ייעודי שמשמש (לכאורה) רק את הציבור החרדי?
ממש לא רק את הציבור החרדי, מצטער שלא הייתי מספיק מובן, יש שיחות פשוטות, בין אנשים ובין משרדים ובנקים, ואת זה VOLTE עושה יפה מאד, אבל כשדרך התקשורת העיקרית היא שיחות (ולא רק חרדים חיים ככה, יש גם גויים שמחזיקים טלפונים 'טיפשים' מסיבות שונות) אז חשובים כל מיני פ'יצרים שהיו ברשת הישנה, וכעת בשימוש רציף בVOLTE מתגלה חסרונן (ניהול שיחת ועידה, אתה מכיר סמארטפוניסט שצריך? אני מכיר המון חרדים שזה ידפוק אותם שאי אפשר לפצל נורמלי את השיחה)
-
@דוד-טרייטל כתב ב[באג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4)](/post/912684
ממש לא רק את הציבור החרדי, מצטער שלא הייתי מספיק מובן, יש שיחות פשוטות, בין אנשים ובין משרדים ובנקים, ואת זה VOLTE עושה יפה מאד, אבל כשדרך התקשורת העיקרית היא שיחות (ולא רק חרדים חיים ככה, יש גם גויים שמחזיקים טלפונים 'טיפשים' מסיבות שונות) אז חשובים כל מיני פ'יצרים שהיו ברשת הישנה, וכעת בשימוש רציף בVOLTE מתגלה חסרונן (ניהול שיחת ועידה, אתה מכיר סמארטפוניסט שצריך? אני מכיר המון חרדים שזה ידפוק אותם שאי אפשר לפצל נורמלי את השיחה)
וי וי וי נדהמתי לגלות שאתה לגמרי צודק!
משרד התקשורת הורה על "תיקון" רישיון פרטנר שבו מורה לבטל את שירות ועידה!
משום מה חיפוש במשרד התקשורת העלה התייחסות רק לגבי פרטנר אבל אני מניח ש"תיקנו" בדומה לזה את הרישיונות של כל החברות פשוט לא היה לי כח לחפש
ככל הידוע לי לא התקיים דיון ציבורי בנושא ועל כן אני חושב שצריך להפציץ את משרד התקשורת במכתבי מחאה על המחטף שנעשה.
-
כמו שעתה ציינתי, מבחינתם כבר לא משתמשים כמעט בשיחות כמו בעבר, ולכן לא ישקיעו בפיתוח ה-VoLTE שיהווה תחליף מושלם לפרוטוקול השיחות הישן.
זה לא ממש נכון.
אבל גם מה שהוא הציע, לא יעזור, כי כנראה גם בGSM היו בעיות בהתחלה. ככה שזה כשמחליפים טכנולוגיה,
ואם לא יחליפו - החדשה לא ממש תשתפר. -
@מישהו12 כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
זה לא ממש נכון.
אבל גם מה שהוא הציע, לא יעזור, כי כנראה גם בGSM היו בעיות בהתחלה. ככה שזה כשמחליפים טכנולוגיה,
ואם לא יחליפו - החדשה לא ממש תשתפר.על מה אתה מדבר? איזו בעיות היו כשדור 3 החליף את דור 2?
ואם כבר מדברים על העבר אז בזמנו כשפלאפון סגרה את רשת CDMA היא החליפה ציוד בחינם אבל עכשיו לא. למה? כי מי שנדפק בעיקר מסגירת הרשתות כיום זה החרדים שמחזיקים טלפון כשר מיושן ומחשבנים כל שקל הוצאה וידרשו כעת להוציא אלפי שקלים (למשפחה ממוצעת של 5 אנשים....) כי התרגלנו שיורקים עלינו ועוד אומרים תודה רבה על הגשם...
-
@מישהו12 כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
ואם לא יחליפו - החדשה לא ממש תשתפר.
תקופת הרצה זה משהו אחר, וזה בסדר.
אני מדבר על הפסדים שלא יטופלו-כי הם לא באמת באגים, זו צורת עבודה אחרת של הפרוטוקול שיחות החדש, והוא אינו מאפשר פעולות שמי שחי על שיחות טלפון זקוק להם, ואם הוא במקור לא מסוגל ולא מתוכנת לבצע אותן-אז זה לא יתוקן,
והביקוש לפיצול שיחת ועידה או הגדרת שיחה ממתינה/הפניית שיחות דרך המכשיר ולא באמצעות ממשק אינטרנטי/אפליקציה, אלו לא דברים שחסרים למי שמבצע 2-3 שיחות ביום. -
וי וי וי נדהמתי לגלות שאתה לגמרי צודק!
משרד התקשורת הורה על "תיקון" רישיון פרטנר שבו מורה לבטל את שירות ועידה!
משום מה חיפוש במשרד התקשורת העלה התייחסות רק לגבי פרטנר אבל אני מניח ש"תיקנו" בדומה לזה את הרישיונות של כל החברות פשוט לא היה לי כח לחפש
ככל הידוע לי לא התקיים דיון ציבורי בנושא ועל כן אני חושב שצריך להפציץ את משרד התקשורת במכתבי מחאה על המחטף שנעשה.
בקישור הזה ראיתי שמדובר על נייחים, וזה פחות מציק לי אישית כרגע, אבל ועידות בניידים זהו משהו שכמעט כל מי שהתעסק פעם עם קווי תוכן השתמש בו לא מעט, וזה הביא לבזבוז וניצול גבוה של חבילת הדקות הכלולות במנוי, (בגולן, ואפילו בסלקום היו פעם צריכים לבקש 'פתיחה' של השירות הזה)
אז באמת לא רחוק היום שגם זה יעבור להיסטוריה, יש 'זום', או חדרי ועידה של ימות המשיח וכדו'
זוכרים שתא קולי היה בחינם? נראה לי שיש חברות היום שאין אפשרות בכלל לתא קולי... אותו רעיון לענ"ד, מתקדמים ומשאירים את אלו שרצו טכנולוגיה מאד מסויימת-בלי כלום.הבנתי שיש חוק שאוסר נסיעה בכבישים באמצעות סוס... אני סבור שהחוק הזה לא התחיל במקביל לכניסת הרכבים, במקרה ההוא סביר להניח שחיכו עד שרוב הציבור יתקדם. חשבתי הבוקר שאולי יבטלו את שקע הטעינה MicroUSB ויחייבו לעבור לTypeC...
לא נחמד לראות שהקידמה מחייבת אותנו לנוע בקצב שלה, אבל כאן, יש בשורה לא נעימה לאלו שהחליטו להשתמש רק בכלים פשוטים