באג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4)
-
שלום לכולם,
מסתבר שהמעבר לדור 4 בישראל ישליך על כמה פונקציות שהתרגלנו אליהם בדורות הקודמים (ממש ירידת הדורות).
בתוך התקופה הלא ארוכה שאני וסביבתי משתמשים בשיחות VOLTE אני מוצא עוד ועוד באגים, אעדכן ואבקש שמי שנתקל בבאגים נוספים שיעדכן, וכן מי שאצלו זה תקין (מידיעה, לא שהוא לא שם לב ושומעים מצויין) כמובן שאשמח לשמוע ולדעת באיזה חברות יש יותר בעיות. (כרגע נאסוף נתונים ואחר כך אולי משרד התקשורת יתערב)
אני מדבר על המצב שיהיה אחרי סגירת הרשתות הישנות ואז נשאר רק עם 4G
בסלקום:
אין פעולות של הפניית שיחות/שיחה ממתינה
אין פיצול שיחת ועידה
בחיוג ל*166 המכשיר יורד ל3G
כשמתקבלת שיחה ממנוי הוט 3G ומנוי סלקום בשיחת VoLTE, אין חיווי 'שיחה ממתינה' אצל המתקשר, וגם לא צליל חיוג, בשיחה מהוט 2G יש צליל ממתינה וחיווי שיחה ממתינה אבל אם במהלך ההמתנה מנוי הסלקום סיים את השיחה, הצליל לא משתנה לצליל חיוג רגיל ונשאר ב'ממתינה'
אמנם איכות ומהירות הקמת שיחה מהירה, אבל תכל'ס, התדרים גבוהים האלו, גורמים לניתוקים בסמטאות ובמנהרות, ולא רק, ישנם מקומות ששיחה ב3G חלקה ואמינה הרבה יותר מ4G הנתון לשיבושים בכל תנועה.ברמי לוי:
בחיוג *166 (שירות הלקוחות) השיחה מתבצעת ב3G (כפיית 4G מונעת את ביצוע השיחה לחלוטין)
שיחה נכנסת תמיד בזיהוי +972 במקום 0, (חוסר נוחות בעיקר)ייתכן שפיצול שיחה בVolte הינו דבר לא מציאותי, שכן בדקתי בשיאומי ואין בכלל בתפריט אפשרות לפיצול השיחה כשזה ב4G, לעומת שיחה ב3G שאז יש את הכפתור הזה, ולעומתו METAL מציג את הלחצן אבל ב4G פשוט מנתק את השיחה במקום לעבור אליה.
זה מה שאני זוכר כרגע, נשמח להוספות והערות
-
@דוד-טרייטל כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
שלום לכולם,
מסתבר שהמעבר לדור 4 בישראל ישליך על כמה פונקציות שהתרגלנו אליהם בדורות הקודמים (ממש ירידת הדורות).אני חושב שכל זה תקף בטלפונים מוזרים/כשרים
לא חושב שבגלקסי 25 ultra יש את הבעיות האלה -
@דוד-טרייטל אני חושב שגם המכשיר עצמו מכריע
על איזה טלפונים מדובר ואיזה גירסא -
@מתושלח-הבבלי העניין ייבדק בעז"ה,
אבל כבר ביקשתי שלא לציין שאצלי הכל בסדר ונראה לי שאין בעיות,
ייתכן שחלק מהבעיות מופיעות דווקא בכשרים, אבל זה לא סותר את עבודה שניאלץ להיפרד מפיצ'רים מסויימים שכבר היו לנו, -
@מתושלח-הבבלי העניין ייבדק בעז"ה,
אבל כבר ביקשתי שלא לציין שאצלי הכל בסדר ונראה לי שאין בעיות,אני לא אמרתי
אני גם משתמש בכשר, (לא בדקתי את מה שהזכרת)
רק אני אומר שהבעיה הם במכשירים לא בדור -
@דוד-טרייטל
כל יום כמעט אני נתקל בעוד כמה באגים,
אין לי כוח להתחיל לכתוב אם לא יהיה לי ברור מה הנפק"מ? -
@דוד-טרייטל לדעתי כל אלו הם באגים של התחלה ואין סיבה שישארו לאורך זמן.
לגבי מה שכתבת לא נכון אלא הוט לסלקום אין צליל חיוג רק כששניהם על דור 4
אולי צריך לפנות למבקר המדינה משום שכל חברה יכולה להתנער ולהאשים את השנייה.
כל החברות מציינות שדטר 4 בכשרים כיום הוא רק ניסיון וכדו' יש להם בעקרון עוד 11 חודשים לסדר הכל ועד אז הם בכלל לא חייבים לספק לך דור 4. -
-
@שלוםפ כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
לגבי מה שכתבת לא נכון אלא הוט לסלקום אין צליל חיוג רק כששניהם על דור 4
בדקתי רק מהוט 3G לסלקום 4G, (אחותי לא הבינה למה אני חוזר אליה בדחיפות אחרי שהתקשרה כמה פעמים מתוך הנחה שלא קיבלתי את השיחה-לא היה צליל חיוג, בעוד אני מקבל 'ממתינות' ברצף שגורם לי לחשוב שמדובר בשיחה דחופה)
@שלוםפ כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
כל החברות מציינות שדטר 4 בכשרים כיום הוא רק ניסיון וכדו' יש להם בעקרון עוד 11 חודשים לסדר הכל ועד אז הם בכלל לא חייבים לספק לך דור 4.
איפה הן מציינות את זה?
ואגב עוד לא בדקתי, אבל באגים מסויימים כנראה לא יתוקנו, צריך לזכור שפרוטוקול GSM להעברת שיחות נבנה במשך שנים כשדרך תקשורת עיקרית, ואילו היום, VoLTE זהו פתרון לשיחות ברשת שבעיקרה לא מעבירה שיחות אלא רק נתונים. ועוד, שדרך התקשורת העיקרית היום אינה שיחות קוליות, ובטח לא באופן רציף וסדיר ומאסיבי כמו במשתמשים הכשרים, ומי מדבר על ועידה, הפנייה וממתינות...)@loom כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
שידחו את סגירת הרשתות עד להפעלת דור 4 באופן מלא וחלק שהרי "לא יסתור איניש בי כנישתא עד דבני בי כנישתא אחריתי!
כמו שעתה ציינתי, מבחינתם כבר לא משתמשים כמעט בשיחות כמו בעבר, ולכן לא ישקיעו בפיתוח ה-VoLTE שיהווה תחליף מושלם לפרוטוקול השיחות הישן.
צריך גם לזכור שיש לו יתרונות עצומים ע"פ הדור הישן, זה שאפשר להתקשר לבנאדם ותוך פחות משניה במקרים מסויימים הטלפון שלו כבר מצלצל זה דבר אדיר לזמני לחץ, מה גם שב3G ומטה, הייתה תופעה שמייד אחרי סיום שיחה לקח יותר זמן להתחיל שיחה חדשה (זמן הניתוק ארך זמן על חשבון הזמן שבו ניתן להתחיל את השיחה הבאה)
וכך בזמני לחץ כשאתה מתאם עם מישהו להספיק אוטובוס ומתקשר לקל-קו ולחילופין לעוד מספר, הרווח בין השיחות יכול היה להיות קרוב ל-10 שניות.. -
צריך גם לזכור שיש לו יתרונות עצומים ע"פ הדור הישן, זה שאפשר להתקשר לבנאדם ותוך פחות משניה במקרים מסויימים הטלפון שלו כבר מצלצל זה דבר אדיר לזמני לחץ, מה גם שב3G ומטה, הייתה תופעה שמייד אחרי סיום שיחה לקח יותר זמן להתחיל שיחה חדשה (זמן הניתוק ארך זמן על חשבון הזמן שבו ניתן להתחיל את השיחה הבאה)
וכך בזמני לחץ כשאתה מתאם עם מישהו להספיק אוטובוס ומתקשר לקל-קו ולחילופין לעוד מספר, הרווח בין השיחות יכול היה להיות קרוב ל-10 שניות..דווקא זה די נוח שאפשר לנתק בתוך כמה שניות אם בטעות חייגת.
תראה שעוד יעשו פיצר מתקדם לטלפון של UNDO לחיוג בתוך X שניות בדומה לפיצר "החדשני" של גימיילנ.ב
אפשר להמשיך את קו המחשבה שלך הלאה ולבטל כליל את השיחות הקוליות ברשת הסלולר כי מי שרוצה לשוחח יכול לעשות זאת דרך האפליקציה ולמה לתחזק פרוטוקול ייעודי שמשמש (לכאורה) רק את הציבור החרדי?
-
@loom כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
דווקא זה די נוח שאפשר לנתק בתוך כמה שניות אם בטעות חייגת.
תראה שעוד יעשו פיצר מתקדם לטלפון של UNDO לחיוג בתוך X שניות בדומה לפיצר "החדשני" של גימיילבהחלט חיסרון, ההצעה נפלאה! אם כבר, הייתי שמח שתהיה אפליקציית אנדרואיד שאפשר להגדיר החרגה לאנשי קשר מסויימים [קווי תוכן, בית/אשתי וכו'] שאליהם זה כן יחייג באופן מיידי לכל השאר ייקח איזה 2 שניות...
@loom כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
אפשר להמשיך את קו המחשבה שלך הלאה ולבטל כליל את השיחות הקוליות ברשת הסלולר כי מי שרוצה לשוחח יכול לעשות זאת דרך האפליקציה ולמה לתחזק פרוטוקול ייעודי שמשמש (לכאורה) רק את הציבור החרדי?
ממש לא רק את הציבור החרדי, מצטער שלא הייתי מספיק מובן, יש שיחות פשוטות, בין אנשים ובין משרדים ובנקים, ואת זה VOLTE עושה יפה מאד, אבל כשדרך התקשורת העיקרית היא שיחות (ולא רק חרדים חיים ככה, יש גם גויים שמחזיקים טלפונים 'טיפשים' מסיבות שונות) אז חשובים כל מיני פ'יצרים שהיו ברשת הישנה, וכעת בשימוש רציף בVOLTE מתגלה חסרונן (ניהול שיחת ועידה, אתה מכיר סמארטפוניסט שצריך? אני מכיר המון חרדים שזה ידפוק אותם שאי אפשר לפצל נורמלי את השיחה)
-
@דוד-טרייטל כתב ב[באג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4)](/post/912684
ממש לא רק את הציבור החרדי, מצטער שלא הייתי מספיק מובן, יש שיחות פשוטות, בין אנשים ובין משרדים ובנקים, ואת זה VOLTE עושה יפה מאד, אבל כשדרך התקשורת העיקרית היא שיחות (ולא רק חרדים חיים ככה, יש גם גויים שמחזיקים טלפונים 'טיפשים' מסיבות שונות) אז חשובים כל מיני פ'יצרים שהיו ברשת הישנה, וכעת בשימוש רציף בVOLTE מתגלה חסרונן (ניהול שיחת ועידה, אתה מכיר סמארטפוניסט שצריך? אני מכיר המון חרדים שזה ידפוק אותם שאי אפשר לפצל נורמלי את השיחה)
וי וי וי נדהמתי לגלות שאתה לגמרי צודק!
משרד התקשורת הורה על "תיקון" רישיון פרטנר שבו מורה לבטל את שירות ועידה!
משום מה חיפוש במשרד התקשורת העלה התייחסות רק לגבי פרטנר אבל אני מניח ש"תיקנו" בדומה לזה את הרישיונות של כל החברות פשוט לא היה לי כח לחפש
ככל הידוע לי לא התקיים דיון ציבורי בנושא ועל כן אני חושב שצריך להפציץ את משרד התקשורת במכתבי מחאה על המחטף שנעשה.
-
כמו שעתה ציינתי, מבחינתם כבר לא משתמשים כמעט בשיחות כמו בעבר, ולכן לא ישקיעו בפיתוח ה-VoLTE שיהווה תחליף מושלם לפרוטוקול השיחות הישן.
זה לא ממש נכון.
אבל גם מה שהוא הציע, לא יעזור, כי כנראה גם בGSM היו בעיות בהתחלה. ככה שזה כשמחליפים טכנולוגיה,
ואם לא יחליפו - החדשה לא ממש תשתפר. -
@מישהו12 כתב בבאג | באגים ייחודיים לVoLTE (שיחות בדור 4):
זה לא ממש נכון.
אבל גם מה שהוא הציע, לא יעזור, כי כנראה גם בGSM היו בעיות בהתחלה. ככה שזה כשמחליפים טכנולוגיה,
ואם לא יחליפו - החדשה לא ממש תשתפר.על מה אתה מדבר? איזו בעיות היו כשדור 3 החליף את דור 2?
ואם כבר מדברים על העבר אז בזמנו כשפלאפון סגרה את רשת CDMA היא החליפה ציוד בחינם אבל עכשיו לא. למה? כי מי שנדפק בעיקר מסגירת הרשתות כיום זה החרדים שמחזיקים טלפון כשר מיושן ומחשבנים כל שקל הוצאה וידרשו כעת להוציא אלפי שקלים (למשפחה ממוצעת של 5 אנשים....) כי התרגלנו שיורקים עלינו ועוד אומרים תודה רבה על הגשם...