בעיה | מחשב שמתאפס
-
אין לי מושג אפילו איך להגדיר את הבעיה של המחשב
אבל הוא כנראה הגדיר תאריך איפוס מסוים
ובכל הפעלה מחדש של המחשב הוא חוזר לתאריך ההוא
זה אומר: שכל מסמך ששמרתי, הורדה שהורדתי, תוכנה שהתקנתי (כולל עדכון אנטי וירוס)
הכל נעלם כלא היה
כל מסמך שמחקתי (כולל מסל המחזור) משוחזר ככן היה...
מה יכולה להיות הבעיה? -
@משחזר-מידע כתב בבעיה | מחשב שמתאפס:
@אברכית משתמע תוכנת הקפאה
@DANI123 כתב בבעיה | מחשב שמתאפס:
@אברכית חד משמע תוכנת הקפאה תנסה לחפש בחיפוש תוכנה בשם Shadow Defender או Deep Freeze שם תשחרר את ההקפאה
שם הולם במיוחד... אבל לא מצאתי התוכנה לא בחיפוש ולא בתוכניות ותוכנות בלוח הבקרה.
משהו נוסף שיכול להיות? -
@אברכית כתב בבעיה | מחשב שמתאפס:
@אברכית חד משמע תוכנת הקפאה תנסה לחפש בחיפוש תוכנה בשם Shadow Defender או Deep Freeze שם תשחרר את ההקפאה
שם הולם במיוחד... אבל לא מצאתי התוכנה לא בחיפוש ולא בתוכניות ותוכנות בלוח הבקרה.
משהו נוסף שיכול להיות?אני יכול גם לסייע בהשתלטות בפרטי, צילום של התוכניות בוודאי יעזור
-
@אברכית
אם המחשב שלכם, והתופעה התחילה פתאום, ולא התקנתם שום תוכנה ייעודית ל'הקפאת מצב',
זו עלולה להיות בעיה בפרופיל המשתמש, מה שגורם בכל הדלקה של המחשב ליצירת פרופיל 'זמני' שלאחר כיבוי\ריסוט המחשב מוחק כל שינוי ומידע שנוצר דרכו.אם אני בכיון צטטי\תייגי אותי.
-
@אין-דופי כתב בבעיה | מחשב שמתאפס:
@אברכית
זו עלולה להיות בעיה בפרופיל המשתמש, מה שגורם בכל הדלקה של המחשב ליצירת פרופיל 'זמני' שלאחר כיבוי\ריסוט המחשב מוחק כל שינוי ומידע שנוצר דרכו.אם אני בכיון צטטי\תייגי אותי.
נתקלת פעם בדבר כזה? מה גם שהוא מזחזר את כל הנתונים אין בזה היגיון אם לא תוכנת הקפאה
-
@משה-מזרחי כתב בבעיה | מחשב שמתאפס:
@אברכית
להכנס ללוח הבקרה, תוכניות תוכנות , לצלם כל מה שמותקן@DANI123 כתב בבעיה | מחשב שמתאפס:
משהו נוסף שיכול להיות?אני יכול גם לסייע בהשתלטות בפרטי, צילום של התוכניות בוודאי יעזור
צירפתי צילומי מסך:
@אברכית
לא התקנתי שום תוכנה להקפאה אבל גם לא יצרתי פרופיל משתמש חדש.
תודה רבה! -
נתקלת פעם בדבר כזה? מה גם שהוא מזחזר את כל הנתונים אין בזה היגיון אם לא תוכנת הקפאה
האמין לי כבודו, יש לי יותר מידי מה לעשות מאשר לחרטט בפורום ציבורי
נתקלתי בזה יותר מפעם אחת בחיים.גם אני נתקלתי בזה יותר מפעם אחת ובאף אחת מהפעמים לא חזרו קבצים שמחקתי
מה גם שבמקרה כזה התלונה הייתה שונה
רקע שחור, טעינת משתמש מוזרה הודעה שקופצת וכו' -
משהו נוסף שיכול להיות?
אם מדובר בFlash יש מצב שיש בעיה בדיסק
דוח הSMART... -
@אברכית לידיעת, אני לא יודע במה את נתקלת עכשיו, אני רק מדווח על דברים שאני יודע
היה לי דיסק SSD שהחליט שהוא נתקע, דהיינו כל שינוי שעשיתי לו, לא השפיע עליו כלל הוא נשאר איך שהוא היה ללא שום שינוי, מה לא עשיתי לא , איתחול, פירמוט, שינוי בביטים עצמם, התקנה מחדש, -- כלום לא עזר הוא נשאר בדיוק כמות שהוא
הפתרון היחיד שהיה לי זה להחליף את הדיסק, אבל מציע שתבדקי לפני שאת עושה דברים אל-חזור -
@אברכית יכולות להיות לזה כמה סיבות:
-
שהתאריך והזמן במחשב מאוחסנים בהגדרות BIOS/UEFI, ושם יש הגדרה שמחזירה את המחשב למצב קודם בכל הפעלה מחדש.
-
לעיתים ישנה בעיית סוללה בלוח האם (CMOS Battery) שגורמת לכך שהתאריך לא נשמר כשהמחשב כבה (זה סוללה קטנה ששומרת על התאריך וכו' גם כשהמחשב מכובה, יש את זה בהרבה דברים, ובמצלמות של קנון אין ולכן כל פעם שמוציאים את הבטריה מהמצלמה צריך לעדכן את התאריך..מוכר?).
-
יכול להיות שזו איזה תוכנה שמבצעת איפוס או שחזור (אם לא התקנתם לאחרונה איזה תוכנה אז כנראה שזה לא זה...)
-
יכול להיות שזה הגדרה בהגדרות מערכת ההפעלה, כמו כלי שחזור מערכת (System Restore).
אם זה עדיין רלוונטי, אני אוכל להדריך אותך איך לבצע את הבדיקות הנ"ל...
בהצלחה.. -