בעיה | שערוריה! נושא: מכס בדואר ישראל
-
@יוסף-אלחנן כתב בבעיה | שערוריה! נושא: מכס בדואר ישראל:
לאחר שבועיים הם החזירו את המוצר שהזמנתי לאלי אקספרס...
אגב, אם אתה מתקשר לדואר 171 ויש לך תלונה מוצדקת (על פי שיקול דעת הנציגה) היא יכולה לסמן על החבילה לא להחזיר אותה לשולח.
-
@שאול-208 כתב בבעיה | שערוריה! נושא: מכס בדואר ישראל:
לא להחזיר אותה לשולח.
עד שבאתי זה כבר היה מאוחר מידי...
-
לא יודע אם זה יעזור אבל זה הסיפור במלואו:
אני קניתי חבילה שחויבה מכס למרות שהוצהר על החבילה פחות מ75 דולר תכל'ס בדואר לא הסכימו לשחרר לי את החבילה בלי תשלום באתי כדי לשלם אמרו לי שאי אפשר אצלם צריך באתר של המכס! כך הנציגה אמרה לי! (זה הוכחה שלפעמים הם פשוט לא יודעים מה הם מדברים) התקשרתי למכס אמרו לי שאין אצלם חוב שלי פתחתי פניה במוקד של דואר ישראל אמרו שיעבירו את זה לטיפול מקצועי אחרי שבועים לפחות (!) (שבזמן הזה הלכתי לדואר לבקש את החבילה! ולהבין איפה אני אמור לשלם) קיבלתי טלפון מהדואר על הקו אחד ערבי הוא רוצה לשמוע מה הבעיה אז אמרתי שעלות החבילה היה פחות מ75 דולר ואני לא מבין על מה חויבתי מכס! אז הוא רשם שאני טענתי ששילמתי (לא יודע מאיפה הוא לקח את זה) אחרי עוד שבוע לפחות שוב שיחה מהדואר אז הועילו בטובם להסביר לי שבגלל שהמוכר הצהיר שהחבילה יותר מ75 דולר לכן אני צריך לשלם מכס אבל התשלום לא במכס אלא הוא באתר של הדואר ושם צריך לשלם אותו, שילמתי ואז אני רואה שכבר החזירו את החבילה חזרה לשולח, ואין לי מאיפה לקחת אותה. המוכר אומר שאין לו איך לעזור לי. אלי אקספרס לבנתיים לא מסכימים להחזיר לי את הכסף. ופה זה נתקע שגם שילמתי מכס וגם שילמתי על החבילה סכום מלא וגם כמובן לא קיבלתי אותה...
סכום החבילות סה"כ קרוב ל1000 שקלולמי ששואל, הנה הטענות שלי:
א. למה הנציגים לא יודעים שקיים כזה דבר שהדואר שילם לרשות המיסים את החוב והתשלום הוא בדואר ולא במכס???
ב. אני הגעתי פעמיים בשביל לבקש את החבילה, למה לא כתבו שזה ממתין לבירור???? ההגדרה שמופיעה על החבילה לא נדרש בידי הלקוח!!! זאת חוצפה ממדרגה ראשונה!
ג. האא ועוד משהו: אמרתי לנציגה שאני מוכן לשלם את המכס למה א"א להביא להם מזומן? או שלפחות תעדכן אותי שקיים כזו אפשרות תשלום מס באתר של הדואר. אפי' אם היא לא יודעת איפה החוב.
מי שרוצה אני מקבל תנחומים... (המקום ימלא חסרונך) חברים למי שלא הבין העצבים עולים לי רק עכשיו בשעה שאני כותב את הדברים, אבל אל דאגה נשתה כוס קפה ונירגע בעזרת ה'...
בתקווה שזה יועיל למישהו, אם קורה לכם כזה מקרה ח"ו תגידו לדואר שירשמו שהחבילה בטיפול. -
-
@ברי-קלמנוביץ יש פתרונות להכל, היית צריך לשלם מכס ואחרי זה להגיש ערעור (אף פעם לא ניסתי את זה אבל כך שמעתי שזה עובד) בנוסף אתה צריך מכתב רשמי מהדואר שהחבילה הוחזרה (על ידי פנייה לדואר ישראל) ולפתוח מחלוקת בעלי אספרס ולצרף את המכתב של הדואר (כמובן תדאג לפתוח מחלוקת מהר לפני שיעבור הזמן...)
@ברי-קלמנוביץ כתב בבעיה | שערוריה! נושא: מכס בדואר ישראל:
ב. אני הגעתי פעמיים בשביל לבקש את החבילה, למה לא כתבו שזה ממתין לבירור???? ההגדרה שמופיעה על החבילה לא נדרש בידי הלקוח!!! זאת חוצפה ממדרגה ראשונה!
אין כזה דבר אם לא לקחת את החבילה לא משנה למה גם לא הסכימו לתת לך כי החתימה לא ״היית טובה״ זה נחשב שלא לקחת
אמרתי לנציגה שאני מוכן לשלם את המכס למה א"א להביא להם מזומן?
לא ברור, זכור לי שכן אפשר לשלם, לפחות בדואר ישראל רשמי ולא במרכז חלוקה
שירשמו שהחבילה בטיפול.
לא נראה לי שישי כזה דבר...
-
@mefateach כתב בבעיה | שערוריה! נושא: מכס בדואר ישראל:
שירשמו שהחבילה בטיפול.
לא נראה לי שישי כזה דבר...
יש בהחלט, קרה לי לפני שבוע וחצי שחבילה הגיעה למקום אחר מאיפה שביקשתי,
התקשרתי ואמרה לי הנציגה שהיא כותבת לא להחזיר את החבילה. -
@שאול-208 נראה לי שהם בעצם מפנים מחדש וממילא החבילה לא חוזרת אבל לא סתם לעכב בלי סיבה
יתכן, לי הנציגה אמרה שהיא כותבת לא להחזיר את החבילה.
-
ואחרי זה להגיש ערעור
איפה (במכס או בדואר) ואיך?
-
מסתבר שתוצאה ראשונה:
https://www.google.com/search?q=ערעור+מכס
(זה נכון שזה מורכב כל התהליך אין מה לעשות כמו שכל מוצר שמגיע מעלי אקספרס זה יותר נוח ממוצר שלא מגיע וצריך לפתוח מחלוקת ולהמתין ולהביא הוכחות וכו', ככה זה תמיד אחרי ששילמת...) -
@mefateach
איך נרשמים לאתר של המכס בצורה נורמלית?
דרך האתר הוא מבקש שאלות שלא רלוונטיות עבורי לפחות אחת מתוך השתים/שלוש שוהא מציע.