מדריך | ווידג'טים בשיאומי f21/22 pro
-
למי שמעוניין, נתקלתי ממש במקרה (כמובן בסיעתא דשמיא גדולה...) בדרך להגיע לווידג'טים בF21/22 pro.
אני מסכם עם מקלדת בלוטוס בשיאומי שלי, ואני משתמש באפליקציה של קיצורי מקשים (keymapper) כדי לפתוח את הוורד. הגדרתי שהקיצור הוא ctrl+shift+w. בעודי מנסה לפתוח את הוורד פתאום אני מוצא את עצמי בווידג'טים...
לאחר קצת ניסוי וטעיה, מסתבר שהקיצור הוא ctrl+w.
כדי לדמות את המקשים האלו, האפליקציות הנדרשות:
shizuku (שיזוקו), keymapper (קי-מאפר).
הקובץ להגדרת הקיצור דרך.
כדי שהקי-מאפר יוכל לדמות לחיצות של מקלדת, הוא נעזר בשיזוקו (דורש root, אבל יכול להיות שיש אפשרות דרך adb - לא בדקתי).
בתוך שיזוקו, יש להפעיל אותו ע"י לחיצה על start:(אפשר לאפשר הפעלה אוטומטית של השיזוקו בboot דרך ההגדרות שלו, לי בדרך כלל לא עובד, אז צריך לוודא אחרי הפעלה מחדש שהוא דולק.)
אחרי זה, בתוך הקי-מאפר, בהפעלה ראשונה צריך לתת לו הרשאות:לכבות אופטימיזציה של הסוללה:
ולתת הרשאה של שיזוקו:
אחרי שסיימנו עם ההרשאות, לוחצים על השלוש פסים בצד ימין למטה:
ואחרי זה על restore, שם יש לבחור את הקובץ (שנקרא data.json) דרך סייר הקבצים:
בעיקרון זהו. אני הגדרתי את הטריגר ללחיצה ארוכה על מקש '1'. לנוחיותכם, אפשר להגדיר איזה מקשים שתירצו, שילוב שלהם, לחיצה ארוכה, קצרה, יחד, אחד אחרי השני וכו'. אפשר לשנות זאת ע"י מחיקה של מה שאני הגדרתי (ע"י לחיצה על x) והקלטה של טריגר חדש ללחוץ על הכפתור האדום:
אשמח לשמוע אם עובד לכם.
מעבר לכך, באופן כללי ממש ממליץ על הקי-מאפר, ממש עושה נפלאות.
אני משתמש איתו בנוסף כדי להחליף מצב שמע של צלצול (כללי, רטט, ושקט (בלי להפעיל מצב שינה – הצלחתי לסדר את זה)), לדמות לחיצות על המסך, או מקשים (כמו למשל לשלוח הודעה בגוגל הודעות ע"י לחיצה על המקש האמצעי), לשלוט במדיה כשהמסך נעול ועוד. אם זה מעניין מישהו, אשמח לשתף (דורש לפעמים גם שימוש במאקרו-דרויד, גם הוא כלי יעיל מאוד).
בהצלחה!