בקשה | חישוב מעשרות
-
פוסט זה נמחק!
-
@Tיו_ כתב בבקשה | חישוב מעשרות:
ואם אני רוצה ליצור עוד עמודה של חומש?
חוברת1.xlsx
תמלא את עמודות A B ויחושב לך עמודות C D E -
-
@יאיר-הבהיר כתב בבקשה | חישוב מעשרות:
, ומחליף 10 ב - 5
חומש זה לא להחליף 10 ב20?
אגב, למיטב זכרוני יש נידון האם חומש זה לפני המעשר או אחרי המעשר. לא זוכר בדיוק את הפרטים...
-
@aiib כתב בבקשה | חישוב מעשרות:
, ומחליף 10 ב - 5
חומש זה לא להחליף 10 ב20?
אגב, למיטב זכרוני יש נידון האם חומש זה לפני המעשר או אחרי המעשר. לא זוכר בדיוק את הפרטים...
הוא מחליף 1/10 ב 1/5 שזה כפול
ויש שיטות שחומש זה מלגו שזה אומר 1/6תיקון טעות
מחלוקת תנאים האם צריך לתת חומש 1/4 א 1/5 ולא כמו שציינתי שיש שיטות של 1/6 -
יש פוסקים שכתבו שעדיף לתת פעמיים מעשר ולא פעם אחת חומש, למרות שבתכל'ס מדובר על אותו סכום.
איזה פורום @צדיק-0... לא יאומן... -
יש פוסקים שכתבו שעדיף לתת פעמיים מעשר ולא פעם אחת חומש, למרות שבתכל'ס מדובר על אותו סכום.
איזה פורום @צדיק-0... לא יאומן...למיטב זכרוני יש בזה נפק"מ, אני באמת שלא זוכר אבל אולי הכוונה היא לתת מעשר ואז לתת שוב מעשר מהסכום שנשאר ואז זה לא אותו סכום כמו שנותנים בבת אחת
-
איזה פורום @צדיק-0... לא יאומן...ח"ח באהבת חסד ח"ב פרק יט כותב מהפסוק "וכל אשר תתן לי עשר אעשרנו לך" שעדיף פעמיים מעשר מחומש -
דין חומש:
חומש.pdf