שיתוף | בשורה למשתמשי IOS (כרגע באירופה) - צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד
-
צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד
אחרי שיחות נוספות עם האיחוד האירופי, אפל נאלצת להציג עוד שינויים ל-iOS ול-iPadOS. אבל לנו יש שאלה אחת: כמה זמן זה עוד ימשך?
אם הייתי שואל אתכם בעבר מי היא האויבת הכי גדולה של אפל, יכול להיות שהייתם אומרים סמסונג או גוגל או אפילו מטא. אבל בשנים האחרונות נראה שמי שנכנס איתה למלחמה הגדולה ביותר הוא דווקא האיחוד האירופי. אחרי שהוא אילץ אותה לעשות כמה צעדים שהיא ממש לא רצתה לעשות אי פעם עם מערכת ההפעלה והאייפונים שלה, אפל מכריזה על עוד שורת צעדים שהופכים את האייפון לדומה יותר בכמה מובנים לאנדרואיד, לפחות בינתיים בגבולות האיחוד האירופי.
תקציר האירועים הקודמים
הכל החל ב-2021, כשהאיחוד האירופי הודיע כי יעביר חוק שיכריח את כל יצרניות הסמארטפונים להשתמש בחיבורים אוניברסליים, והתוצאה הייתה ה-iPhone 15, שהגיע עם USB-C, למרות שאפל רצתה להמשיך ולהשתמש ב-Lightning שהניב לה הכנסות רבות. למרות שזה היה שינוי מבורך וחשוב, השינוי המשמעותי באמת לאפל הגיע עם חוק השווקים הדיגיטליים (DSA) שמחייב פלטפורמות גדולות להפוך לפתוחות יותר לתחרות תחת חוקי האיחוד האירופי. וכך, אפל השיקה שלל שינויים הכוללים את אפשרות ההתקנה של אפליקציות מחוץ לכותלי ה-App Store שלה, וגם לאחרונה הודיעה כי תפתח את הגישה לשבב ה-NFC לכלל המפתחים.עוד אפשרויות בחירה
כעת, אפל מודיעה על סט שינויים נוסף שיגיע למשתמשי האיחוד האירופי עד סוף השנה, וזאת לאחר משא ומתן מול הרגולטור האירופי. בין היתר, משתמשי האיחוד האירופי ב-iOS 18 יקבלו מתחם חדש לחלוטין באפליקציית ההגדרות בשם Default Apps, שכמו שניתן להבין מהשם, יאפשר להם לבחור ולהחליף את אפליקציות ברירת המחדל שלהם לשלל תחומים: חייגן, שליחת הודעות (מישהו אמר וואטסאפ כברירת מחדל?), תרגום טקסט, ניווט, ניהול סיסמאות, מקלדות וגם פילטרים לסינון שיחות ספאם. כן, ממש כמו באנדרואיד.כך זה יראה. תמונה: אפל
בנוסף, אפל תאפשר למשתמשים למחוק גם את האפליקציות הכי בסיסיות שלה מהאייפון והאייפד, כמו ה-App Store, Messages, Photos, Camera ואפילו Safari. כולן יהיו ניתנות להסרה, כשבמובנים מסוימים זה אפילו מרחיק יותר לכת מחלק ממכשירי האנדרואיד. אם כבר הזכרנו את ספארי, יש כאן עוד שינוי קטן, אבל משמעותי. מתחילת השנה, משתמשי אפל באיחוד מקבלים את האפשרות לבחור את דפדפן ברירת המחדל שלהם במסך ההתקנה של iOS 17.4 ומעלה, אבל בעדכון שיגיע בהמשך, שאלת דפדפן ברירת המחדל תקפוץ שוב גם למשתמשים שכבר ראו את המסך הזה, בהנחה שהם לא בחרו בספארי בתור הדפדפן המועדף עליהם. גם כאשר המשתמשים הללו יעברו מכשיר, משתמשים אשר בחרו בספארי יצטרכו לאשר שהם עדיין מעוניינים בכך. באם הם יבחרו בדפדפן אחר, והאייקון של ספארי נמצא ב-Dock בתחתית המסך, הוא יוחלף בדפדפן החדש. כמו כן, המפתחים יקבלו גישה ל-API חדש שיראה להם את נתוני הבחירה של המשתמשים במסכים המדוברים.
פרשנות: כמה זמן אפל יכולה להמשיך להחזיק את euOS?
השאלה שחייבת להישאל כרגע היא כמה זמן אפל תצליח להמשיך ולתחזק שני סוגים שונים של מערכות הפעלה. האחת היא iOS הקלאסית, עם חווית המשתמש המוקפדת והסגורה שלא משנה מה תעשו לה, עדיין תיראה ותרגיש כמו אייפון וכל האפליקציות בחנות שלה חייבות לשחק באותו מגרש משחקים מוגבל; והשניה היא iOS האירופאית (euOS, אם תרצו), שבה אפשר להתקין חנויות אפליקציות אלטרנטיביות, לשחק בפורטנייט, להתקין דפדפנים שרצים על מנועים אמיתיים משלהם ועכשיו גם להחליף את אפליקציות ברירות המחדל ולמחוק אפליקציות של אפל שאתם לא מעוניינים בהן.נראה שאפל משחקת סוג של משחק צ'יקן בינה לבין האיחוד האירופי והרגולטור האמריקאי. מול האיחוד, היא הוכיחה שגם היא לא מספיק חזקה, אבל בינתיים, היא מנסה שלא למצמץ, ולא לתת פתח לשאר הרגולטורים בעולם שעשויים לכפות עליה את אותם שינויים שכעת תושבי האיחוד נהנים מהם, או גרוע מכך – לכפות עליה עוד שינויים מרחיקי לכת. אבל בסופו של דבר, גם למאמץ הזה אמור להיות גבול, כיוון שהוא לא רק מבלבל את אפל והלקוחות שלה, הוא גם עולה לאפל לא מעט כסף. ראינו איך כפיית המעבר ל-USB-C הובילה את אפל לייצר גירסה אחת אחידה של המכשירים שלה בכל העולם, והיא לא נתנה את המתנה הזאת רק לתושבי האיחוד. אז למה שזה בעצם לא יקרה גם כאן?
האם בינתיים אירופה היא כר הניסוי של iOS 19 או 20? האם לאחר שהאיחוד האירופי ירד מהגב של אפל היא פשוט תחליט לשחרר את השינויים הללו גם לשאר העולם? קשה להגיד בשלב הזה, אבל נראה שגם אפל תצטרך בסופו של דבר לקבל החלטה ברורה שלא תבלבל את הלקוחות שלה, כי ככל שיעבור הזמן, המשתמשים יתחילו לדרוש את זה, ואז המחוקקים יגיעו, ועשויים לדרוש יותר.
מקור - https://www.geektime.co.il/eu-forces-apple-ios-ipados-iphone-to-more-changes/
מישהו יודע מה בעניין הרגולציה בישראל האם היא כפופה לאיחוד האירופי?
-
@2580 כתב בשיתוף | בשורה למשתמשי IOS (כרגע באירופה) - צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד:
בנוסף, אפל תאפשר למשתמשים למחוק גם את האפליקציות הכי בסיסיות שלה מהאייפון והאייפד, כמו ה-App Store, Messages, Photos, Camera ואפילו Safari.
ממש חוצפה!
בטאבלט סמסונג שלי מותקן נטפליקס כאפליקציית מערכת ללא אפשרות הסרה (!!!)
לעומת האייפון שלי שכל אפליקציה ניתן להסיר למעט אפפ סטור מצלמה וכו'
איפה האיחוד האירופי?! איפה השוויון?! -
@2580 כתב בשיתוף | בשורה למשתמשי IOS (כרגע באירופה) - צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד:
שבמובנים מסוימים זה אפילו מרחיק יותר לכת מחלק ממכשירי האנדרואיד.
-
שבמובנים מסוימים זה אפילו מרחיק יותר לכת מחלק ממכשירי האנדרואיד.
מה זה ההתנסחות המתייפייפת הזו "במובנים מסוימים" "חלק ממכשירי האנדרואיד"
סמסונג מגיע עם נטפליקס, וואן דרייב, פתקים, יוטיוב, ג'ימייל כאפליקציות מערכת
שיאומי מגיע עם משחקים כאפליקציות מערכתדי להכריח את אפל לפתוח את האקוסיסטם יותר מאנדרואיד!
-
@מתושלח-הבבלי למיטב הבנתי זה כבר בחירה שלהם (להפוך גם אפליקציות מערכת לאפליקציות יוזר)
-
@מתושלח-הבבלי למיטב הבנתי זה כבר בחירה שלהם (להפוך גם אפליקציות מערכת לאפליקציות יוזר)
מה פירוש?
-
@מתושלח-הבבלי הרגולטור סה"כ חייב שיהיה אפשר לשנות את ברירת המחדל בגלל חוק ההגבלים העסקיים זה שיהיה אפשר להסיר אפליקציות שמוגדרות כיום כמערכת זה כבר בחירה שלהם
-
@מתושלח-הבבלי כתב בשיתוף | בשורה למשתמשי IOS (כרגע באירופה) - צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד:
איפה האיחוד האירופי?! איפה השוויון?!
אאל"ט הודגש בדרישה של האיחוד, שזה מחמת הגודל של אפל בשוק.
לטענתם חברה מעל גודל מסויים - חייבת להיות פתוחה, אחרת זה חונק את התחרות בשוק.
שיאומי כנראה לא מתקרב לנתח שוק של אפל באירופה.
סמסונג אני ליודע. -
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בשיתוף | בשורה למשתמשי IOS (כרגע באירופה) - צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד:
@מתושלח-הבבלי כתב בשיתוף | בשורה למשתמשי IOS (כרגע באירופה) - צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד:
סמסונג אני ליודע.
סמסונג מוכרים יותר מאפל
(חוץ מהשנה האחרונה שבה אפל עקפו) -
לא
-
@צדיק-וטוב-לו-0 כתב בשיתוף | בשורה למשתמשי IOS (כרגע באירופה) - צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד:
סמסונג אני ליודע.
סמסונג מוכרים יותר מאפל
(חוץ מהשנה האחרונה שבה אפל עקפו)באירופה?
מאיפה הנתונים? -
בנוסף, אפל תאפשר למשתמשים למחוק גם את האפליקציות הכי בסיסיות שלה מהאייפון והאייפד, כמו ה-App Store, Messages, Photos, Camera ואפילו Safari.
ממש חוצפה!
איפה האיחוד האירופי?! איפה השוויון?!אפשר להשבית
-
@עם-ישראל-חיי כתב בשיתוף | בשורה למשתמשי IOS (כרגע באירופה) - צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד:
ממש חוצפה!
איפה האיחוד האירופי?! איפה השוויון?!אפשר להשבית
אז למה מאפל דורשים שיהיה אפשר למחוק?
-
@מתושלח-הבבלי מי אמר שדורשים?
נראה לי שמה שה eu דרש זה שיהיה אפשר להחליף ברירות מחדל
שיהיה אפשר להסיר אפליקציות מערכת זה כבר אפל פתחה על דעת עצמה ולא שה eu הכריח אותה
(על פי הבנתי) -
נטפליקס
לא יודע מה איתך לי בחמש טלפונים וטאבלט אחד לא הגיע נטפליקס ברירת מחדל (היה אפשרות להתקין בהגדרה בהפעלה הראשונה)
-
@דוד-יצחק כתב בשיתוף | בשורה למשתמשי IOS (כרגע באירופה) - צעדים חדשים של אפל הופכים את האייפון לאנדרואיד:
אולי אתה יכול להגדיר שאתה גר באירופה?
לא
הם פשוט בודקים את המיקום -
@מתושלח-הבבלי על VPN שמעת? או שמא לאפל יש דרכים משלהם להשיג את המיקום שלך...