שיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי
-
שלום לכולם,
קודם כל, לא, אני מטצער, זה לא גרסה 1.0 של קיידרואיד, והאמת שזה כמעט ולא קשור לקיידרואיד (חוץ מהשם אבל לא מצאתי לו משהו אחר מקיידרואיד קיוסק) , אוקיי אתחיל עם הקונטקסט של הדברים, ולמי שזה לא מעניין אותו, ישידלג ישיר לקטע הבה. אבל בעצם, אני ב"ה כמעט סיימתי את המודול של הויפיאן של קיידרואיד 1.0 וכל מה שקשור לסינון של התוכן (שזה לדעתי החלק ההכי קשה) ועכשיו (לפני כ-3 שבועות בערך), הייתי צריך להתחיל את האפליקצייה, כולל כל הממשק, הסינכרון עם השרת וכו וכו, שזה בעצם אפליקצייה סנטדרטית לחלוטין, אך היה לי שאלה שהרבה זמן אני חושב עליה, איזה ארכיטקטורה של אפליקציה אני אבחר... והגעתי למסקנה שבשביל קיידרואיד, ההכי טוב יהיה שילוב של כמה ביחד (למי שזה מעניין, שילוב של Feature-based + Clean + MVVM וכמובן DI עם Koin, אבל לא באתי לדבר על פן הטכני), אבל הייתה לי בעייה שאף פעם לא בניתי אפליקצייה עם 3 ביחד, ולהתחיל עם קיידראויד בלי להתנסות על משהו, לא רציתי, לכן חיפשתי פרוייקט קטן כדי לנסות את השילוב הזה והאם באמת הוא יתאים.
ואז אני רואה את הפוסט הזה, אמרתי לעצמי שזה יכול להיות מעולה, כי אני אוכל לבדוק את הארכיטקטורה וגם אוכל לבדוק אחד מההגנות של קיידרואיד נגד מי שיעשה רוט עם קיידרואיד מותקן, שזה בעצם מצב שיחסום לגמרי את הגישה לממשק של המכשיר ואפילו הכפתורים למטה עם הודעה נחמדה שהמכשיר חסום כל עוד שיש למכשיר רוט. (באמת הכזבו אותי כל אלו שלא עשו התקנה כראוי ולכלכו אח"כ בפומבי על קידירואיד ), זה לקח שבוע אוליי עד שהתחלתי בפועל, עד שסגרנו עם בעל הפוסט וכו, והוא קיבל גרסה ראשונית שעובדת אבל היום אני מפרסם אותה עם קצת תיקונים.אוקיי, אז מה זה, אני פשוט עשיתי ממשק כדי לבחור איזה אפליקציות להשאיר , וגם הוספתי כמה דברים נחמדים כמו לאשר לאיזה אפליקציות יהיה חיבור לרשת וממשק די נחמד אף שהוא לא כ"כ מושקע, כמובן שזה לא חוסם דפדפן מובנה, זה חסימה שעובדת לפי אפליקציות בלבד, עם חומת אש שניתן לבחור לאיזה אפליקציות יהיה חיבור לרשת, יש גם הגנה נגד איפוס על המכשיר, לכן שמו לב לזה. הנה כמה צילומי מסך :
וגם על טאבלט :
ניתן לנסות את האפליקצייה אך חשוב לדעת שכל עוד שלא הפעלתי את המכשיר, ניתן להוריד את החסימה ללא סיסמה, ולמי שרוצה שאני אפעיל אותו, שינסה ויפנה אליי באופן אישי.
אז הנה הקובץ : com.kdroid.kiosk(0.8.1)-release.zip
כמובן צריך מחשב עם ADB, למחוק את כל החשבונות על המכשיר ולהפעיל אותה עם הפקודה הבא :
adb shell dpm set-device-owner com.kdroid.kiosk/.framework.managers.dpm.DpmReceiver
אוקיי זהו להיום !
בברכה
זה הרבה קוד בשביל אפליקצייה כ"כ קטנה, ממש ארכיטקטורה לא מתאימה לפרוייקט קטן כזה├── core
│ ├── data
│ │ ├── local
│ │ │ └── PreferencesRepository.kt
│ │ ├── preview
│ │ │ └── FakeData.kt
│ │ └── remote
│ │ └── checkIfDeviceIsAuthorized.kt
│ ├── domain
│ │ ├── allowedapplications
│ │ │ └── AllowedApplicationsRepository.kt
│ │ ├── managers
│ │ │ └── license
│ │ │ ├── LicenseManagerImpl.kt
│ │ │ └── LicenseManager.kt
│ │ └── utils
│ │ └── Hash.kt
│ └── presentation
│ ├── components
│ │ ├── AppIcon.kt
│ │ ├── BrightnessControl.kt
│ │ ├── CenteredTitle.kt
│ │ ├── Clock.kt
│ │ ├── CodeBlock.kt
│ │ ├── ConfigScaffold.kt
│ │ ├── GeneralAppBar.kt
│ │ ├── HebrewDate.kt
│ │ ├── InstallationStepper.kt
│ │ ├── InstallerConfirmButton.kt
│ │ ├── PasswordDialog.kt
│ │ ├── PasswordField.kt
│ │ ├── ResponsiveScreen.kt
│ │ └── WarningInfo.kt
│ ├── events
│ │ ├── SnackbarEventHandler.kt
│ │ └── SnackbarEvent.kt
│ ├── navigation
│ │ ├── AppNavHost.kt
│ │ ├── NavGraph.kt
│ │ ├── NavState.kt
│ │ ├── NavTransition.kt
│ │ └── NavViewModel.kt
│ └── theme
│ ├── Color.kt
│ ├── Theme.kt
│ └── Type.kt
├── features
│ ├── config
│ │ ├── allowedappsconfig
│ │ │ ├── AllowedAppsConfigEvent.kt
│ │ │ ├── AllowedAppsConfigScreen.kt
│ │ │ ├── AllowedAppsConfigState.kt
│ │ │ └── AllowedAppsConfigViewModel.kt
│ │ ├── ConfigurationItems.kt
│ │ ├── dpmconfig
│ │ │ ├── components
│ │ │ │ └── DisclaimerDialog.kt
│ │ │ ├── DpmConfigEvents.kt
│ │ │ ├── DpmConfigScreen.kt
│ │ │ ├── DpmConfigState.kt
│ │ │ └── DpmConfigViewModel.kt
│ │ ├── networkconfig
│ │ │ ├── NetworkConfigEvent.kt
│ │ │ ├── NetworkConfigRepository.kt
│ │ │ ├── NetworkConfigScreen.kt
│ │ │ ├── NetworkConfigState.kt
│ │ │ └── NetworkConfigViewmodel.kt
│ │ ├── passwordconfig
│ │ │ ├── PasswordConfigEvents.kt
│ │ │ ├── PasswordConfigScreen.kt
│ │ │ ├── PasswordConfigState.kt
│ │ │ └── PasswordConfigViewModel.kt
│ │ └── restrictionsconfig
│ │ ├── RestrictionsConfigEvents.kt
│ │ ├── RestrictionsConfigRepository.kt
│ │ ├── RestrictionsConfigScreen.kt
│ │ ├── RestrictionsConfigState.kt
│ │ ├── RestrictionsConfigViewModel.kt
│ │ └── RestrictionsItems.kt
│ ├── home
│ │ ├── components
│ │ │ ├── batteryindicator
│ │ │ │ ├── BatteryLevel.kt
│ │ │ │ ├── BatteryLevelState.kt
│ │ │ │ └── BatteryLevelViewModel.kt
│ │ │ └── NavigationItems.kt
│ │ ├── HomeEvents.kt
│ │ ├── HomeScreen.kt
│ │ ├── HomeScreenState.kt
│ │ └── HomeScreenViewModel.kt
│ ├── loading
│ │ └── Loading.kt
│ └── settings
│ ├── SettingsScreenEvent.kt
│ ├── SettingsScreen.kt
│ ├── SettingsScreenViewModel.kt
│ └── SettingsState.kt
├── framework
│ ├── di
│ │ └── AppModule.kt
│ ├── managers
│ │ ├── applications
│ │ │ ├── manager
│ │ │ │ ├── ApplicationManagerImpl.kt
│ │ │ │ ├── ApplicationManager.kt
│ │ │ │ └── ApplicationModel.kt
│ │ │ └── receiver
│ │ │ └── ApplicationInstallationReceiver.kt
│ │ ├── batterylevel
│ │ │ ├── BatteryLevelManagerImpl.kt
│ │ │ └── BatteryLevelManager.kt
│ │ ├── dpm
│ │ │ ├── DeviceOwnerConstants.kt
│ │ │ ├── DpmManagerImpl.kt
│ │ │ ├── DpmManager.kt
│ │ │ ├── DpmReceiver.kt
│ │ │ └── FrpManager.kt
│ │ └── systemsettings
│ │ └── SystemSettingsManager.kt
│ ├── receiver
│ │ └── BootReceiver.kt
│ └── services
│ ├── BackgroundServices.kt
│ ├── FakeVpnService.kt
│ ├── ServicesStarterOnBoot.kt
│ └── utils
│ └── ServicesUtils.kt
├── MainActivity.kt
└── MainApplication.kt41 directories, 89 files
-
-
@EBA כתב בשיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי:
מה תכלס' יקרה אם אני אתקין את האפליקציה הזו על מכשיר עם רוט? [סתם בשביל לנסות, זה המכשיר שיש לי עכשיו]
אני התקנתי את זה על מכשיר עם רוט.
זה עובד פצצה!
-
כמתחזק וטכנאי מחשבים בקהילה גדולה , בעבר נגעתי בהמון תחומים (לא תיכנות, אז כל הכבוד על ההשקעה והמקצועיות) ,
אבל היום זה כבר לא מציאותי
לכן אני חושב תהיה תועלת ,פונים אלי המון בכל מני תחומים וגם חסימת מכשירים לצרכים שונים .
למשל מזכירות במשרדים שבהם חייבים להחזיק מכשיר כל שהו לווצאפ מול ספקים או אפליקציות של בנקים וכדו' ...אגב, האם זה יתאים גם למערכות רכב למינהם ?
-
@המפותח כתב בשיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי:
רק שאלה קטנה אפשרי להריץ לו פקודות דרך אפליקציה מהמכשיר עצמו דרך ניפוי פאגים אלחוטי?
-
@שניאור-שמח תודה רבה
אז זה אותו ראיון של קיידרויאד בעצם -
@המפותח כתב בשיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי:
@שניאור-שמח תודה רבה
אז זה אותו ראיון של קיידרויאד בעצםבעניין הפקודה, נכון
-
@EBA כתב בשיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי:
@לא-מתייאש תודה רבה!
מה תכלס' יקרה אם אני אתקין את האפליקציה הזו על מכשיר עם רוט? [סתם בשביל לנסות, זה המכשיר שיש לי עכשיו]
ומה יקרה אם היה בעבר רוט והסרתי את הרוט? [ע"י הסרה מלאה של מג'יסק]זה יעבוד, רק רציתי לומר שבגרסה 1.0 של קיידרואיד, אני אשתמש באותה טכנלוגיה כדי לחסום לגמרי את הגישה למכשיר.
-
@לא-מתייאש
ניסיתי להשיג אותך במייל
כמה עולה להפעיל את החסימה הזאת ? -
@יוסף-אלחנן כתב בשיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי:
חברים, אני זכיתי להיות המשתמש הראשון (לכאורה).
קודם @לא-מתייאש
-
@לא-מתייאש כתב בשיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי:
כמובן צריך מחשב עם ADB, למחוק את כל החשבונות על המכשיר ולהפעיל אותה עם הפקודה הבא :
מי יכול לתת פירוט קטן איך בדיוק לעשות
יש לי ADB ואני טיפ טיפה מבין בזה...
@מישהו12 -
@לא-מתייאש
רק מברר
מה יקרה עם האפליקציות שמחוברות לרשת ויצטרכו בהמשך עדכון, הרי אין עדכון כי אין חנות -
@הדובדבן-שבקצפת כתב בשיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי:
רק מברר
מה יקרה עם האפליקציות שמחוברות לרשת ויצטרכו בהמשך עדכון, הרי אין עדכוןשמים מעדכן אפליקציות מראש
-
@לא-מתייאש כתב בשיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי:
אפילו הכפתורים למטה עם הודעה נחמדה שהמכשיר חסום כל עוד שיש למכשיר רוט
אבל בוטלואדר פתוח\חוסר בשירותי גוגל - אפשרי?
-
@מישהו12 כתב בשיתוף | להגביל מכשיר אנדרואיד לכמה אפליקציות בלבד - האפליקצייה החדשה שלי:
אפילו הכפתורים למטה עם הודעה נחמדה שהמכשיר חסום כל עוד שיש למכשיר רוט
אבל בוטלואדר פתוח\חוסר בשירותי גוגל - אפשרי?
על האפליקצייה הזאת הכל אפשרי, אבל בקיידרואיד 1.0 זה לא יהיה אפשרי להתקין אותו בלי שירותי גוגל, הייתי רוצה להגביל אותו גם לבוטלואדר סגור אבל לא מצאתי דרך לזהות את זה