פתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק
-
@נוכחות כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
אני מתבייש הרבה לשבת עם מחשב ולכתוב בבהמ"ד, בעבר קיבלתי על זה צעקות שונות ורבות מאנשים שונים בהזדמנויות שונות, ואני זוכר כל צעקה וצעקה שקיבלתי כמו שהיה אתמול, מה גם שהיום אני כבר לומד בכולל שלא מאשר לכתוב על מחשב בשופו"א ובס"ה יש לי הרבה מה לכתוב בהמון הזדמנויות על בסיס יומיומי, בפרט שרוב היום אין לי חברותא וקנה לי חבר.
יש לי משאלת חלום כבר זמן רב שיהיה פעם מכשיר כתיבה המותאם לציבור החרדי שיהיה נגן בגודל נגן אך עם מקלדת פיזית ועם אישור מלא והשגחה מלאה, כמו האישור של נגנים.
בעיקרון היה אפשר לעשות מקלדת קטנה כמו הדגמים הישנים של הפלאפונים עם מקלדת QWERTY פייזית, אבל הבעיה שכיום עדיין אין דגם כשר עם מקלדת פיזית.
תמיד חלמתי שתהיה אפשרות להשיג מוצר כשר כזה עבור אברכים ללא שום אפשרות מלבד כתיבה (ואולי כמה פליקציות תורניות בודדות מאושרות כמו זמני היום ואורייתא וכיו"ב).
מבחינתי שיהיה אפי' מסך כמו מחשבונים או כל מסך, העיקר שהוא יהיה מיועד לכתיבה בלבד, שיהיה נגן בהגדרתו ונראה כנגן, ללא חשש סמארטפון או נראות וכיו"ב.
שוחחתי עם כמה יצרנים בחו"ל והתברר שהדבר הוא מעשי, ואפשרי, צריך רק מישהו שישקיע בזה (אני לא מתכוון להשקיע ולא מתכוון להרוויח על זה כלום כמובן מלבד עצם העובדה שיהיה אפשר להשתמש בזה).
שוחחתי עם אחת החברות המובילות ביבוא והכשרת נגנים לציבור החרדי והתעניינו בזה ברצינות, אבל היה חשוב להם לדעת אם יש עוד שמתעניינים בדבר כזה.
המטרה היא שאברכים שיש להם צורך לרשום הרבה חידו"ת ושיהיה מוקלד מיידית כשצריך את זה ואין אפשרות טכנית להוציא מחשב בכולל, יהיה אפשר להשתמש עם נגן בכל עת ולרשום את הדברים בקלות במקלדת פיזית מעין המקלדת של המכשירים הישנים שבהם רשמו את הפנקסים וכו' מלפני כ13 שנה לפני עידן האייפונים). ובעיקר שזה יהיה כשר לחלוטין! כמו הנגנים הכשרים ביותר שיש היום.
מי שחושב שדבר כזה יכול להיות לתועלת אז יהיה מאוד לתועלת אם יגיב כאן על מנת שנוכל ליידע את החברה המשקיעה אם זה באמת מעניין את האנשים.אני לומד בהרבה בתי מדרשות שונות וחוץ מאחת לא זכור לי שהעירו לי שאסור מחשב אז למה שיהיה ביקוש אם בכמעט בכל מקום מרשים מחשב
-
@שליטה-מרחוק כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
לא זכור לי שהעירו לי
@שליטה-מרחוק כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
כמעט בכל מקום מרשים
זה אולי נכון למה שהשואל אמר אבל הרבה פעמים זה לא קשור למרשים או למעירים אלא סתם זה לא נעים
ודבר נוסף שיש בחורי ישיבות ואצל הבחורי ישיבות זה בכלל לא שייך (לפחות בחלק מהישיבות)
-
-
@א-מ-ד כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@מנצפכ כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
ודבר נוסף שיש בחורי ישיבות ואצל הבחורי ישיבות זה בכלל לא שייך (לפחות בחלק מהישיבות)
ומן הסתם גם לא יהיה שייך אף מכשיר מכל סוג שהוא (לצערי הרב)
לא נכון
אני כותב בתזכירים בפלאפון -
@מנצפכ כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@א-מ-ד כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
ומן הסתם גם לא יהיה שייך אף מכשיר מכל סוג שהוא (לצערי הרב)
לא נכון
אני כותב בתזכירים בפלאפוןברוב הישיבות לא מקובל להוציא פלאפון בביהמ"ד (לפחות לא בפרהסיה...)
-
ואגב, חשוב לשים לב שאין כאן כוונה שלכולם יש בעיות והבעיות של כולם יפתרו על ידי המכשיר.
יש בהחלט הרבה שאין להם בעיה כלל, ומאידך גיסא יתכן שיש כאלה שהמכשיר הנוכחי לא יפתור להם את הבעיה.
הנושא הוא שיש כאלה שמכשיר מסוג זה יוכל לפתור את הבעיה, אם הוא יהיה נוח ולא נראה סמארטפון (קטן, מסך מחשבון, מסך זעיר וכו' כמו למעלה). -
ברוב הישיבות לא מקובל להוציא פלאפון בביהמ"ד (לפחות לא בפרהסיה...)
אם כן לא הובנתי
אני דיברתי על שני דברים שונים
א. יש צורך לאברכים שרוצים להוציא את המכשיר בפרהסיה
ב. צורך נוסף הוא לבחורי ישיבות שהם לא משתמשים במחשב או לכל אחד אחר שלא מעוניין להשתמש במחשב -
יש מישהו שהתחיל משהו בקוד פתוח אולי יוכל להיות התחלה למי שירצה להשקיע בזה.
https://github.com/zerowriter/zerowriter1
https://liliputing.com/zerowriter-open-source-diy-e-ink-typewriter-that-costs-about-200-or-less-to-build/
https://hackaday.io/project/193902-zerowriter
עריכה: יש גם את זה https://www.crowdsupply.com/morpheans/sharpikeebo
קטן יותר, אבל צריך לחסום אותו מאינטרנט לכאורה.