פתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק
-
אני מתבייש הרבה לשבת עם מחשב ולכתוב בבהמ"ד, בעבר קיבלתי על זה צעקות שונות ורבות מאנשים שונים בהזדמנויות שונות, ואני זוכר כל צעקה וצעקה שקיבלתי כמו שהיה אתמול, מה גם שהיום אני כבר לומד בכולל שלא מאשר לכתוב על מחשב בשופו"א ובס"ה יש לי הרבה מה לכתוב בהמון הזדמנויות על בסיס יומיומי, בפרט שרוב היום אין לי חברותא וקנה לי חבר.
יש לי משאלת חלום כבר זמן רב שיהיה פעם מכשיר כתיבה המותאם לציבור החרדי שיהיה נגן בגודל נגן אך עם מקלדת פיזית ועם אישור מלא והשגחה מלאה, כמו האישור של נגנים.
בעיקרון היה אפשר לעשות מקלדת קטנה כמו הדגמים הישנים של הפלאפונים עם מקלדת QWERTY פייזית, אבל הבעיה שכיום עדיין אין דגם כשר עם מקלדת פיזית.
תמיד חלמתי שתהיה אפשרות להשיג מוצר כשר כזה עבור אברכים ללא שום אפשרות מלבד כתיבה (ואולי כמה פליקציות תורניות בודדות מאושרות כמו זמני היום ואורייתא וכיו"ב).
מבחינתי שיהיה אפי' מסך כמו מחשבונים או כל מסך, העיקר שהוא יהיה מיועד לכתיבה בלבד, שיהיה נגן בהגדרתו ונראה כנגן, ללא חשש סמארטפון או נראות וכיו"ב.
שוחחתי עם כמה יצרנים בחו"ל והתברר שהדבר הוא מעשי, ואפשרי, צריך רק מישהו שישקיע בזה (אני לא מתכוון להשקיע ולא מתכוון להרוויח על זה כלום כמובן מלבד עצם העובדה שיהיה אפשר להשתמש בזה).
שוחחתי עם אחת החברות המובילות ביבוא והכשרת נגנים לציבור החרדי והתעניינו בזה ברצינות, אבל היה חשוב להם לדעת אם יש עוד שמתעניינים בדבר כזה.
המטרה היא שאברכים שיש להם צורך לרשום הרבה חידו"ת ושיהיה מוקלד מיידית כשצריך את זה ואין אפשרות טכנית להוציא מחשב בכולל, יהיה אפשר להשתמש עם נגן בכל עת ולרשום את הדברים בקלות במקלדת פיזית מעין המקלדת של המכשירים הישנים שבהם רשמו את הפנקסים וכו' מלפני כ13 שנה לפני עידן האייפונים). ובעיקר שזה יהיה כשר לחלוטין! כמו הנגנים הכשרים ביותר שיש היום.
מי שחושב שדבר כזה יכול להיות לתועלת אז יהיה מאוד לתועלת אם יגיב כאן על מנת שנוכל ליידע את החברה המשקיעה אם זה באמת מעניין את האנשים. -
אין לזה ביקוש,
כי בכל מקום נורמלי איןבעיה להוציא מחשב, ואף אחד לא אומר לך מילה.
מחשב זה דבר לגיטימי לחלוטין, ואין מה להתבייש לשבת ולכתוב בו חידושי תורה.
לגבי חידושים באמצע הלימוד,
הכי פשוט וקל, זה לכתוב בדף עם עט כמו פרימטיבי, ולהעתיק אחר כך בצורה מסודרת למחשב.
ככה עושים המוני אברכים, זה קל, נגיש, מהיר ופשוט.גם אם תמצא עוד כמה בודדים כמוך,
אבל זה ודאי לא נתח שוק.אגב, כמדומני שהדרן הוציאו פעם איזה טאבלט כזה,
וכמובן שלא היתה לו הצלחה... -
@נוכחות כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
אני מתבייש הרבה לשבת עם מחשב ולכתוב בבהמ"ד, בעבר קיבלתי על זה צעקות שונות ורבות מאנשים שונים בהזדמנויות שונות, ואני זוכר כל צעקה וצעקה שקיבלתי כמו שהיה אתמול, מה גם שהיום אני כבר לומד בכולל שלא מאשר לכתוב על מחשב בשופו"א ובס"ה יש לי הרבה מה לכתוב בהמון הזדמנויות על בסיס יומיומי, בפרט שרוב היום אין לי חברותא וקנה לי חבר.
יש לי משאלת חלום כבר זמן רב שיהיה פעם מכשיר כתיבה המותאם לציבור החרדי שיהיה נגן בגודל נגן אך עם מקלדת פיזית ועם אישור מלא והשגחה מלאה, כמו האישור של נגנים.
בעיקרון היה אפשר לעשות מקלדת קטנה כמו הדגמים הישנים של הפלאפונים עם מקלדת QWERTY פייזית, אבל הבעיה שכיום עדיין אין דגם כשר עם מקלדת פיזית.
תמיד חלמתי שתהיה אפשרות להשיג מוצר כשר כזה עבור אברכים ללא שום אפשרות מלבד כתיבה (ואולי כמה פליקציות תורניות בודדות מאושרות כמו זמני היום ואורייתא וכיו"ב).
מבחינתי שיהיה אפי' מסך כמו מחשבונים או כל מסך, העיקר שהוא יהיה מיועד לכתיבה בלבד, שיהיה נגן בהגדרתו ונראה כנגן, ללא חשש סמארטפון או נראות וכיו"ב.
שוחחתי עם כמה יצרנים בחו"ל והתברר שהדבר הוא מעשי, ואפשרי, צריך רק מישהו שישקיע בזה (אני לא מתכוון להשקיע ולא מתכוון להרוויח על זה כלום כמובן מלבד עצם העובדה שיהיה אפשר להשתמש בזה).
שוחחתי עם אחת החברות המובילות ביבוא והכשרת נגנים לציבור החרדי והתעניינו בזה ברצינות, אבל היה חשוב להם לדעת אם יש עוד שמתעניינים בדבר כזה.
המטרה היא שאברכים שיש להם צורך לרשום הרבה חידו"ת ושיהיה מוקלד מיידית כשצריך את זה ואין אפשרות טכנית להוציא מחשב בכולל, יהיה אפשר להשתמש עם נגן בכל עת ולרשום את הדברים בקלות במקלדת פיזית מעין המקלדת של המכשירים הישנים שבהם רשמו את הפנקסים וכו' מלפני כ13 שנה לפני עידן האייפונים). ובעיקר שזה יהיה כשר לחלוטין! כמו הנגנים הכשרים ביותר שיש היום.
מי שחושב שדבר כזה יכול להיות לתועלת אז יהיה מאוד לתועלת אם יגיב כאן על מנת שנוכל ליידע את החברה המשקיעה אם זה באמת מעניין את האנשים.ריאלי בעיקר בישיבות.
דבר עם כמה משגיחים ותראה ביקוש הצע וכו'.
[אולי עוד חצי שנה יהיה לי מישהו שירצה את זה בכמות, כרגע המוסד בקשיים גדולים מאוד].
-
-
@הלי כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@נוכחות M390 או M400
מחפש עם מקלדת פיזית. המטרה היא להגיע בהקלדה קבועה כמה שיותר קרוב ל-0 טעויות.
@מישהו12 כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
טוב לדעת שיש לזה ביקוש,
דיברתי עם מישהו על זה והוא חשב שאין לזה ביקוש.
נראה...
הכוונה למשהו כזה, נכון?
זה גדול מידי ונראה פלאפון וגם אני מחפש משהו שיהיה חסום.
יש שם בעיה צדדית שאין שם מקש מובנה לאות ת ובמאמר המוסגר גם המקשים שם לא כ"כ נוחים.@מישהו12 כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
לפני פסח זרקתי כמה וכמה מכשירים רלוונטיים שהיו לי בבית. היה לי אוסף שלם של מכשירי PDA,
וגם נוקיה E71.
כל אחד מהדברים האלו אולי יעזור לך, תחפש ביד 2.מחפש משהו חסום עם כשרות, עדיפות לאפשרות עם התקנת אורייתא וכיו"ב.
@web_master כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
המטרה היא להגיע להקלדה עם כמה שיותר קרוב ל-0 טעויות כמו הקלדה על מחשב.
@משתמש-מקצוען כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
אין לזה ביקוש,
בעיקר לאברכים שלומדים במקום שאסור להוציא מחשב, או אברכים שלא רוצים להשתמש במחשב מידי או בחורים כמובן שלא כדאי שיעסקו במחשב בשביל לשכתב השיעורים וכיו"ב ובודאי כשאפשר בלי.
כמו"כ רלוונטי לטלטול ולדרכים למי שאינו רוצה לקחת עמו המחשב.הוציאו פעם איזה טאבלט כזה,
האם היה שם מקלדת פיזית ובאיזה גודל היה, באם היה לזה נראות של נגן או טבלט, והאם היה אינטרנט מסונן וויז וכיו"ב.
ואגב אני אישית התנסיתי לפחות בעשרה פתרונות בתחום הזה אם לא יותר, ובס"ה מה שבסוף הפך לדבר של קבע היה השימוש במקלדות פיזיות זעירות, ואחרי שמתרגלים אפשר לכתוב עם זה עפ"ר די מדויק.
-
@web_master כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@נוכחות יש גם מקלדת
כמה הגודל של כל המתקן כולו כולל המקלדת, והאם המקלדת היה חלק מהמכשיר?
-
@נוכחות כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
זה גדול מידי ונראה פלאפון וגם אני מחפש משהו שיהיה חסום.
אפשר לחסום.
יש שם בעיה צדדית שאין שם מקש מובנה לאות ת ובמאמר המוסגר גם המקשים שם לא כ"כ נוחים.
אתה מכיר כבר את המכשיר? אם כן, איך הקלדת בו בעברית דרך המקשים?
כי אני לא מכי דרך, חוץ ממשהו שפיתחתי בעצמי לפני שבועיים... -
@web_master
הכיוון לסוג המכשירים הללו נכון
אבל ספציפית מה ששלחת מאוד יקר
ונראה לי שגם דורש מנוי בתשלום וחיבור אינטרנטי מידי פעםיש אוניקס בוקס POKE5
שהוא קטן יחסית
אפשר לסגור אותו באאוטנט או קיידרואיד
והוא עולה בערך שליש מהמכשיר הנ"ל
המפרט שלו גם יותר חזק
אבל מקלדת - חיצונית -
@הלי כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@א-מ-ד כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@נוכחות אתה יכול להשתמש בנגן כמו m390 עם מקלדת פיזית קטנה שתחובר באמצעות בלוטוס
יש אפשרות?
בעיקרון לכל מכשיר אנדרואיד אפשר לחבר מקלדת או עכבר אלחוטיים באמצעות בלוטוס - פשוט לחבר אותם כאילו זה אוזניות
איפה יש כזה מקלדת?
הנה לדוגמא באלי-אקספרס:מקלדת קטנה או בחנויות גאדג'טים...
-
@נוכחות
תחפש את נוק נקי, היה היה אי פעם לפני עידן הסמארטפונים, מתכנת שעבד קשה מאוד להתאים קורא אלקטרוני לאברכים, וגם הביא על זה אישור רבנים.
לדעתי זה בדיוק מה שאתה מחפש, אבל אני לא יודע האם זה עדיין מתפקד.
לכאורה תוכל למצוא הרבה מהרוכשים שלו שאין להם הרבה מה לעשות עם זה, שימכרו/יתנו לך בשמחה.יש לזה מקלדת, אופיס, אין אפשרות לצפיית סרטים, ואין אפשרות גלישה כלל.
-
@דאנציג כתב בפתרון מציאותי למגבלת השימוש במחשבים לכתיבת חידו"ת בכוללים הצעה מעשית לפיתוח נגן חדש על הפרק:
@נוכחות
תחפש את נוק נקי, היה היה אי פעם לפני עידן הסמארטפונים, מתכנת שעבד קשה מאוד להתאים קורא אלקטרוני לאברכים, וגם הביא על זה אישור רבנים.קוראים לו אלכסנדר גולדברג מרכסים
ואין לו כבר את המוצר הזה
יש לו מוצר דומה אבל די ישן ואיטילדעתי זה בדיוק מה שאתה מחפש, אבל אני לא יודע האם זה עדיין מתפקד.
לכאורה תוכל למצוא הרבה מהרוכשים שלו שאין להם הרבה מה לעשות עם זה, שימכרו/יתנו לך בשמחה.יש לזה מקלדת, אופיס, אין אפשרות לצפיית סרטים, ואין אפשרות גלישה כלל.
אין לזה מקלדת מובנית, אתה מתכוין מקלדת על המסך
אבל גם מבחינת מערכת ההפעלה והאפליקציות, העסק שם די מסורבלאפשר פשוט לעשות את אותו דבר לבד
לקנות קורא ולהכשיר אותו, זה יעבוד יותר טוב