עזרה | הצילו! דיסק קשיח חיצוני 2 טרה אין אפשרות לקרוא הקבצים- מה ניתן לעשות?
-
@דאבל-קליק כתב בעזרה | הצילו! דיסק קשיח חיצוני 2 טרה אין אפשרות לקרוא הקבצים- מה ניתן לעשות?:
יש לי זכרון חיצוני של 2 טרה של חברת WD Elements
כשאני מחברת אותו למחשב הוא עולה נורא לאט, וגם אחכ אי אפשר למחוק או להעתיק ממנו קבצים, לא משתף פעולה
יש לציין שנראה לי שהרס לי מחשב אחד אם זה הגיוני, המחשב הראה מסך כחול ועכשיו לא עולה בכלל...
מה אפשר לעשות?? יש לי שם חומר מאוד חשוב בגיבוי הזה,
בבקשה עזרה SOSבד"כ כמו שאמרו זה נובע או מהרס פנימי של ראש/סקטורים אלב ברמה מאוד קשה[אין לי מושג מה המצב אצלכם].
היה לי בעבר מישהו עם 1TB שבגלל העניין הזה מהירות הקריאה שלו [אצלי עם ציוד] היה ברמה של קצת יותר מ-3GB בשעה!!!
הצלחתי להציל לו הרבה מאוד חומר חשוב אבל האמת שבד"כ אני לא מטפל במצב כזה אלא ישר מטיס למשחזר מידע [אני לא מקשר כדי לא להטריד אותו] הוא מחזיק ציוד יקר מאוד כמו שכבר הזכיר [מכונת ריק וכו'] כך שבהחלט כדאי לפנות אליו.
[אם אתם רוצים לוודאות שניסיתם תנסו לדבר עם DATA12SDבג'ימייל, יש לו דרך מעניינת לבצע בדיקה מקדימה בלי להזיק לשיחזור הבא (כמובן שביצוע שיחזור בפועל יותר מורכב במצב הזה - ולא כ"כ ריאלי מרחוק אבל בדיקה שייך לבצע)].בהצלחה
-
@MERS כתב בעזרה | הצילו! דיסק קשיח חיצוני 2 טרה אין אפשרות לקרוא הקבצים- מה ניתן לעשות?:
מכונת ריק
לא מדויק אין טעם בריק יש ענין באיזור נקי מאבק לא חייב בשביל זה ציוד מיוחד ואם בכל זאת רוצים ציוד יעודי זה לא כ"כ יקר
הציוד היקר הוא בעיקר החומרה כמו pc-3000הצלחתי להציל לו הרבה מאוד חומר חשוב
נשמע שהעתקת את הקבצים בהעתקה רגילה, להבא מומלץ לבצע שיבוט מלא מאחר שזה פחות מאמץ את הראשים אלא אם כן מדובר בכמות קטנה של קבצים ספציפיים
-
@web_master כתב בעזרה | הצילו! דיסק קשיח חיצוני 2 טרה אין אפשרות לקרוא הקבצים- מה ניתן לעשות?:
@MERS כתב בעזרה | הצילו! דיסק קשיח חיצוני 2 טרה אין אפשרות לקרוא הקבצים- מה ניתן לעשות?:
מכונת ריק
לא מדויק אין טעם בריק יש ענין באיזור נקי מאבק לא חייב בשביל זה ציוד מיוחד ואם בכל זאת רוצים ציוד יעודי זה לא כ"כ יקר
הציוד היקר הוא בעיקר החומרה כמו pc-3000הצלחתי להציל לו הרבה מאוד חומר חשוב
נשמע שהעתקת את הקבצים בהעתקה רגילה, להבא מומלץ לבצע שיבוט מלא מאחר שזה פחות מאמץ את הראשים אלא אם כן מדובר בכמות קטנה של קבצים ספציפיים
אני לא יודע מה רמת הידע שלך בשיחזור אבל זה ממש לא הכיוון.
מדובר על דיסק שכלל לא זוהה!
זה היה עבודה קשה מאוד עם כלים מאוד חזקים.
הגעתי למצב קריאה של כמה עשרות גיגה [כמה ימים] שמהם הצלחתי לזהות נפח תיאורטי של 300 GB בפועל הוא קיבל רק כמה עשרות בגלל שלא נסרק כל נפח הקובץ ולא הצלחתי להרכיב לו מספיק קבצים שלמים מהשאריות שהיו ביד שלי.
לולי מגבלת ה-תקציב שלו הייתי שולח אותו למעבדה פיזית שם היה סיכוי הרבה יותר גדול הלציל יותר חומר [למרות שהייתה לו גם בעיה קשה מאוד של סקטורים פגומים רבים, ברמה של בערך 20%!], ב"ה היום יש כלים מעניינים לשחזר חומר פגום מה שמעלה מואד את התוצאות.
אבל לחשוב שמדובר על העתקה רגילה זה אפלו לא כיוון רחוק ביותר..... -
ברמת מחשב?
-
@דאבל-קליק אני ממליץ על התוכנה הזאת היא מאפשרת לשחזר מתוך כונן פגום כל עוד שהוא מופיע במחשב https://mitmachim.top/topic/15372/להורדה-getdataback-תוכנת-שיחזור-חזקה/55
-
@משחזר-מידע כתב בעזרה | הצילו! דיסק קשיח חיצוני 2 טרה אין אפשרות לקרוא הקבצים- מה ניתן לעשות?:
ברמת מחשב?
באמצע...- אני יודע שלרמה שלך כל מה שנקרא בכלל ברמת מחשב הוא בקטנה - אבל זה בהחלט לא היה אירוע של רמת מחשב.
ניסיתי לשכנע אותו ללכת אליך אבל כשאמרתי לו שלהערכתי זה לא יצא פחות מאלף והא ברח מזה [ואני מאמין שזה גם היה יותר מזה אבל אני לא יודע המ התעריף המדויק].זה היה אירוע שכלל כנראה [מבדיקה כללית לא פתחתי את המכסה הפנימי] ראש (חלקי פגום), והמוןןן סקטורים פגומים.... [קר הדילוג ארך זמן מעבר לזמן הקריאה ההזוי].
-
@ישיביש כתב בעזרה | הצילו! דיסק קשיח חיצוני 2 טרה אין אפשרות לקרוא הקבצים- מה ניתן לעשות?:
@דאבל-קליק אני ממליץ על התוכנה הזאת היא מאפשרת לשחזר מתוך כונן פגום כל עוד שהוא מופיע במחשב https://mitmachim.top/topic/15372/להורדה-getdataback-תוכנת-שיחזור-חזקה/55
מי אמר לך שבכל מצב?
אם זה חומר חשוב מאוד לא ממש מומלץ כי זה מאוד עלול להזיק! [אם לא יודעים בדיוק איך להגן על החומר- ולא תמיד זה שייך בכלל כי לפעמים אתה חייב לכתוב כדי לגשת]. -
(חלקי פגום)
לא מכיר דבר כזה בהתחשב בכך שהחלק הכותב שבראש ועוד יותר החלק הקורא הם בגודל של כמה אטומים לא נראה לי שיש דבר כזה חלקי פגום זה או תקין או תקול,
מה שכן יתכן שהיה הרבה סקטורים פגומים כבר בקטע של ה initialization (לא יודע איך קוראים לזה בעברית) מה שגרם לכך שלא נקלט, וכן מאד הקשה על הקריאה והצריך נסיונות חוזרים ונשנים לקריאה והרבה שימוש באלגוריתמים של ECC שלוקח הרבה זמן
ואכן גם במקרה כזה לאחר שמביאים את הכונן למצב שנקלט מומלץ לבצע שיבוט ולא העתקה של קבצים -
@web_master כתב בעזרה | הצילו! דיסק קשיח חיצוני 2 טרה אין אפשרות לקרוא הקבצים- מה ניתן לעשות?:
(חלקי פגום)
לא מכיר דבר כזה בהתחשב בכך שהחלק הכותב שבראש ועוד יותר החלק הקורא הם בגודל של כמה אטומים לא נראה לי שיש דבר כזה חלקי פגום זה או תקין או תקול,
מה שכן יתכן שהיה הרבה סקטורים פגומים כבר בקטע של ה initialization (לא יודע איך קוראים לזה בעברית) מה שגרם לכך שלא נקלט, וכן מאד הקשה על הקריאה והצריך נסיונות חוזרים ונשנים לקריאה והרבה שימוש באלגוריתמים של ECC שלוקח הרבה זמן
ואכן גם במקרה כזה לאחר שמביאים את הכונן למצב שנקלט מומלץ לבצע שיבוט ולא העתקה של קבציםזה מה שאני מנסה להסביר.
שלא היה לו מצב קליטה.
הוא נרא רק בכלים מסויימים [והאמת שגם לא הופיע בניהול דיסקים (רוב הזמן)].
שיבוט לא היה רלוונט מכמה טעמים, מהירות/נפח/מציאות....ולכן אם לא פתיחה וקריאה שיירה האופציה היחידה הייתה מה שעשיתי.....
ושוב זה לא היה העתקה בכלל אלא רמה של שיחזור [קובץ פגום שאינו קריא, ע"ב מחיצה פגומה טבלה מרוסקת ולא יודע איהזה עוד שטויות קרו להם שם...] -
לא מכיר דבר כזה
ברור שקיים דבר כזה
בדיסקים של החברה הכי זבל מגיע מובנה מהחברה בדיקת ראשים (פקודה X ברמה 7)
ויש עוד הסברים@web_master כתב בעזרה | הצילו! דיסק קשיח חיצוני 2 טרה אין אפשרות לקרוא הקבצים- מה ניתן לעשות?:
והרבה שימוש באלגוריתמים של ECC שלוקח הרבה זמן
ואכן גם במקרה כזה לאחר שמביאים את הכונן למצב שנקלט מומלץ לבצע שיבוט ולא העתקה של קבציםecc יבוצע בכל מקרה אאכ מבטלים ידנית (שלא בר ביצוע ברמת מחשב/ביתי)