בקשת מידע | קניית קורא ספרים אלקטרוני - מה כמה ואיזה?
-
אני מעוניין לקנות קורא ספרים דיגיטלי. אין לי יותר מידי מידע בנושא, והייתי רוצה לקבל המלצות והבהרות לגבי הנקודות הבאות:
- האם כדאי לקנות את קינדל של אמזון, לפי מה שאני מבין הוא מאוד פופולרי, אבל לא תומך בפורמט epub
- האם יש חברות אחרות המומלצות לקנייה?
- רוב המכשירים יקרים למדי (באזור ה-600 ש"ח ומעלה) עד כמה ניתן למצוא את נקודת האמצע בין איכות למחיר?
- האם עדיף לקנות מכשיר בארץ או להזמין מחו"ל, ומה לגבי עלי אקספרס?
- כיצד ניתן לוודא שהמכשיר תומך בתצוגה עברית תקינה?
-
@NH-LOCAL כתב בבקשת מידע | קניית קורא ספרים אלקטרוני - מה כמה ואיזה?:
האם כדאי לקנות את קינדל של אמזון, לפי מה שאני מבין הוא מאוד פופולרי, אבל לא תומך בפורמט epub
דבר ראשון זה חיסרון עצום כי 99% מהספרים בישראל ברשת הינם EPUB (נכון שיש המרות אבל אם אתה מעוניין להשתמש לשימושים האלו כדאי שתדע את זה)
אבל בתור התחלה
אתה מעוניין בדיו אלקטרונית
או במסך רגיל? -
@A0533057932 כתב בבקשת מידע | קניית קורא ספרים אלקטרוני - מה כמה ואיזה?:
דיו אלקטרונית כמובן. אחרת אפשר לקנות כבר טאבלט בגרושים
דבר ראשון זה חיסרון עצום כי 99% מהספרים בישראל ברשת הינם EPUB (נכון שיש המרות אבל אם אתה מעוניין להשתמש לשימושים האלו כדאי שתדע את זה)
העניין הוא שראיתי סתירות בנושא - מצד אחד טוענים שאפשר להפעיל אפילו קבצי PDF, רק שזה מסורבל ודורש העלאה לחנות שלהם וכו'. בכל מקרה, אני באמת נוטה שלא לקנות קינדל
-
דיו אלקטרונית כמובן. אחרת אפשר לקנות כבר טאבלט בגרושים
העניין הוא שראיתי סתירות בנושא - מצד אחד טוענים שאפשר להפעיל אפילו קבצי PDF, רק שזה מסורבל ודורש העלאה לחנות שלהם וכו'. בכל מקרה, אני באמת נוטה שלא לקנות קינדל
לכאורה מה שקיים היום בשוק זה אלו
בשנים האחרונות נכנסו לישראל שתי חברות נוספות של קוראי ספרים אלקטרוניים: Onyx Boox הסינית ו-Pocketbook האוקראינית. כל הדגמים של חברות אלה מאפשרים לא רק תמיכה מלאה בקבצים בעברית, אלא אף תפריט מלא בעברית המותאם לקהל הישראלי.
Onyx Boox נפוץ יותר
אמנם זה עלות של כ700 שקל (למה 600?) -
בשנים האחרונות נכנסו לישראל שתי חברות נוספות של קוראי ספרים אלקטרוניים: Onyx Boox הסינית ו-Pocketbook האוקראינית. כל הדגמים של חברות אלה מאפשרים לא רק תמיכה מלאה בקבצים בעברית, אלא אף תפריט מלא בעברית המותאם לקהל הישראלי.
Onyx Boox נפוץ יותרראיתי קצת ובאמת נראה לא רע (עם ממשק אנדרואיד 11 מלא), אבל כדבריך:
אמנם זה עלות של כ700 שקל (למה 600?)
-
@NH-LOCAL https://www.pocketbook-int.com/il יותר זול בקצת
-
@A0533057932 השאלה האם ביחס לאיכות-מחיר יותר שווה לקנות את ה- Onyx Boox ?
נ.ב. סתם מוזר, נראה שבחנויות חיצוניות אפשר להשיג את הדגם שלהם גם ב-500
-
אבל לא תומך בפורמט epub
ניתן להמיר כל קובץ epub לפורמט של קינדל על ידי תוכנת calibre או לחילופין על ידי שליחת הקובץ לחשבון מייל מסויים שממיר את הקובץ ושולח אותו לקינדל, ראה עוד כאן
האם יש חברות אחרות המומלצות לקנייה?
לי אישית יש קינדל וonyx, מבחינת איכות לדעתי אין על קינדל [ריענון מסך, רזולוציה ועוד ועוד]
כיצד ניתן לוודא שהמכשיר תומך בתצוגה עברית תקינה?
מניסיון לקינדל יש תצוגת עברית מעולה [אם כי התפריט עצמו הוא באנגלית ואין מקלדת בעברית] , onyx זה מערכת הפעלה אנדרואיד כך שוודאי העברית שם תקינה וכן התפריטים עצמם
העניין הוא שראיתי סתירות בנושא - מצד אחד טוענים שאפשר להפעיל אפילו קבצי PDF
לא מומלץ בגודל המסך של הקינדל, אלא אם כן תשתמש בתוכנה הזו
בגדול זה תלוי בשימוש שאתה מתכוין להשתמש, אני למשל קניתי קינדל בשביל ספרי טקסט ו onyx tab ultra בשביל קריאת קבצי pdf
אם אתה הולך על גודל מסך יותר גדול עשיתי פעם השוואה בין הדגמים הקיימים בשוק כאן -
@האדם-החושב א. האם קינדל תומך בהתקנת תעודות אבטחה? ב. האם הוא נח לשימוש גם אופליין, ללא צורך בחיבור קבוע לחנות של אמזון?
-
א. האם קינדל תומך בהתקנת תעודות אבטחה?
למיטב ידיעתי לא, מדובר במערכת סגורה הרמטית
ב. האם הוא נח לשימוש גם אופליין, ללא צורך בחיבור קבוע לחנות של אמזון?
כן, אם אתה משתמש בתוכנה שהבאתי למעלה [אבל תצטרך חיבור לאינטרנט להגדרה ראשונית של המכשיר]
-
@האדם-החושב כתב בבקשת מידע | קניית קורא ספרים אלקטרוני - מה כמה ואיזה?:
ניתן להמיר כל קובץ epub לפורמט של קינדל על ידי תוכנת calibre
לפי מה שזכור לי, ההמרה מ-PDF הופכת את המילים בשפה העברית
-
לא מומלץ בגודל המסך של הקינדל, אלא אם כן תשתמש בתוכנה הזו
למה לא מומלץ? כי הגודל של הטקסט לא מותאם אוטומטית לגודל המסך?
-
@NH-LOCAL
נכון, אמנם אפשר לקרוא לרוחב המסך אבל זה עדיין לא נוח לדפדף למעלה ולמטה [במיוחד בקבצים עם 2 עמודות]יצא לי לקרוא לרוחב המסך במסך של 4 אינצ', אז 6 זה כבר בסדר גמור...
-
@NH-LOCAL
אני משתמש כבר כמה שנים ב2 סוגים
לדעתי Onyx Boox טובים בהרבה בכל פרמטר כמעטפתוח וגמיש, תוכל להתקין כל אפליקציה שתבחר
כמובן במגבלות צבעי האפור, וגם זה כבר יש להם צבעונילPDF ודאי זה עדיף מקינדל, בלי שום סירבול והמרה וכו'
אפליקציית קריאה נוחה, ותוכל גם להוסיף אחרות איזה שתבחר מגוגל פלייתמיכה בעברית עובד חלק
עוד יתרון שאין לקינדל - חריץ הרחבת זכרון בחלק מהדגמים
וגם OTG אם זה מועיל לך
יש להם עוד מעלותאם אתה מדבר על הקטנים ממש אז POKE5
זה החדש יותר
ויש גם עוד כמה
אם חשוב לך אשלח קישורים רלוונטים