בעיה | עזרה באקסל
-
אני עורך אקסל ואני רוצה נוסחה שתביא לי את מספר התאים הריקים מתוך עמודה בטבלה, אך בשונה מנוסחת COUNTBLANK או COUNTIF שמביאה לי את כל התאים הריקים בטווח, אני רוצה שיביא לי רק את התאים הריקים שאחרי התא המלא האחרון,
לדוגמא העמודה הבאה:
אקסל דוגמא.xlsx
אם אני עושה עושה את נוסחת COUNTIF אקבל את כל התאים הריקים שבעמודה,
אני רוצה שיביא לי רק את האחרונים משורה 17 והלאה,
[אולי אפשר למצוא משהו להיפך, את כל התאים מההתחלה עד האחרון המלא, זה גם יעזור כמובן].
יש אפשרות כזאת? -
@מטעמים כתב בבעיה | עזרה באקסל:
@יצחק-ס
יש פונקציה באקסל שסופרת תאים ריקים:
COUNTBLANK
מחזירה את מספר התאים הריקים בטווח.לדוגמה, אם ברצונך לספור את מספר התאים הריקים בטווח A1:A10, תוכל להשתמש בנוסחה הבאה:
=COUNTBLANK(A1:A10)
כמובן,
אני שאלתי אם יש משהו שמחזיר לי רק את התאים הריקים בסוף העמודה, כלומר מהתא האחרון המלא והלאה. -
@יצחק-ס אתחיל מה IF.
הפונציה מחפשת בעמודה A באיזה תאים יש ערכים.
אח"כ מחזירה עם ROW את המספר של כל השורות.
ואז עושה חישוב, אם יש בתא ערך הוא מקבל מספר שורה, אם אין ערך הוא מקבל אפס.בעצם עד עכשיו יש לנו מספרי שורות רק לאתים עם ערכים, מה שאומר שהשורה אחרונה עם ערך יש לו מספר שורה הגדול ביותר בעמודה.
לכן המגיע פונקציה של MAX ומוצא את מספר השורה האחרונה ע"י מציאת המספר שורה הגדולה ביותר בעמודה.
החלק הראשון של הפוקנציה סופרת את כל העמודות בעמודה מינוס המספר שורה אחרונה עם ערך
-
@Whenever כתב בבעיה | עזרה באקסל:
@יצחק-ס לא הבנתי בכלל
אתה רוצה לספור שעות עבודה. למה צריך בכלל סוג של נוסחא שביקשת למעלה?
תסביר בבקשה מה אתה רוצה לעשות בטבלא, לדעתי לא צריך בכלל נוסחאות מסובכות.שעות העבודה מחושבנות,
אני רוצה פה משהו אחר לגמרי,
אני רוצה לעשות הערכה חודשית לפי ההספק של עד עכשיו כמה יצא בסוף החודש,
לשם כך עשית נוסחה באמצעות COUNTIF שעושה לי חשבון כך:
וזה עושה לי את הסך הכל של הסכום החודשי [לא נמצא בדוגמא הנ"ל] לחלק למספר הימים שעבדתי [התאים המלאים] ולהכפיל ל31, וכךזה יוצא הערכה,
אך יש לי בעיה, שאם אני מכפיל ל31 הרי יש הרבה תאים רקים בתחילת החודש שגם נחשבים, ויוצא חשבון לא נכון, כי אני רוצה לעשות חשבון רק של הימים שכבר עבדתי פלוס הימים שעדיין לא עבדתי, לא כולל הימים שכבר עברו והם רקים,
לכן שאלתי אם יש אפשרות לעשות שיהיה לי את המספר של התאים הרקים בסוף, או של כל התאים עד האחרון המלא.
מקוה שהובנתי,
בכל אופן זה לא כל כך חשוב שתטרח על זה מידי הרבה.... -
הנה חומר למחשבה, אולי תוכל להשתמש בפונקציות של TODAY ו EOMONTH ואז לא תצטרך לחשבן ימים בחודש לפי הטבלה ותוכל לעשות לפי המציאות.
דרך אגב, אני משתמש ב https://clockify.me/ לרשום שעות עבודה, זה חינם ואני מאוד מרוצה.
-
-