בירור| עלתה לי מחשבה על משהו מעניין, **צאט GPT על הגמרא**,
-
@הייתי-שמח-להבין כתב בבירור| עלתה לי מחשבה על משהו מעניין, **צאט GPT על הגמרא**,:
@מנחלה כתב בבירור| עלתה לי מחשבה על משהו מעניין, **צאט GPT על הגמרא**,:
@הייתי-שמח-להבין הסתדרת בסוף?
לא, זה עדיין מגיב לי כל הזמן אותו דבר כמו שכתבתי למעלה, נראה לך זה אמוּר להסתדר באיזשהוא שלב?
-
שימו לב שבינה מלאכותית מתבססת על תשובה ממוצעת, ולא על הבנה! כלומר, כשאתה שואל אותה שאלה היא מחפשת מה אנשים אחרים באתרים שונים בעולם ענו על השאלה הזו וכך הוא מביא תשובה חדשה שמורכבת מהתשובות שהוא מצא. כך שבלתי אפשרי שבוט ידע לענות בנושאים של תורה שצריכים דיוק רב והבנה בנושא. אפילו כשאתה מבקש ממנו סיפור שמופיע בעמוד מסוים בגמרא הוא לא עונה לעניין.
מה שכן אפשר להגדיר בוט שיקח רק ממקום מסוים את מה שאתה מבקש לדוגמא מאוצר החכמה וכו' אבל אז האפשרויות שלו "להבין" את השאלה שלך מוגבלות כי אין לו את המאגרים האדירים שהוא משתמש בדרך כלל בשאלות רגילות.
כל זה להבנתי הדלה, ייתכן שיש כאן מבינים גדולים יותר בתכנות שיסתרו את דברי -
@בלופר כתב בבירור| עלתה לי מחשבה על משהו מעניין, **צאט GPT על הגמרא**,:
שימו לב שבינה מלאכותית מתבססת על תשובה ממוצעת, ולא על הבנה!
לא נכון בכלל, תנסה לשאול אותו שאלות פרטיות באיזה נושא [לא תורני] עם נתונים לפרטים קטנים שברור שאף אחד לא כתב אותם בעבר, ותראה שעונה לענין,
אני לא יודע איך עובד אבל ממש מבין את הדברים [שוב בתחומים מוסיימים] ,אבל למעשה אני מסכים שבתורה הוא לא ידע אף פעם, מהטעמים שכתבתי למעלה.
-
@menajemmendel
"בינה מלאכותית" (Artificial intelligence, ובראשי תיבות: AI), הינה הטכנולוגיה החדשה ביותר בשוק. מדובר בתוכנה חופשית שמתכתבת איתנו, ומשיבה על כל שאלה ע"פ מאגרי מידע אדירים שאספה מן הרשת.בנוסף לכך, הבינה המלאכותית מסוגלת ליצור שורות קוד ואיורים על פי בקשה, ומתגלה ככלי שימושי מאוד עבור מתכנתים וגרפיקאים. סביר להניח שבעתיד נראה אותה יותר ויותר נוכחת בחיינו במקצועות כמו שירות לקוחות.
מי שהתכתבו עם התוכנה, ודאי התרשמו מאוד מן המענה המפורט והמקצועי בכל נושא, ואולי תהו לעצמם: האם יש כאן בעצם אינטליגנציה שמבינה אותנו?
יש אפילו אנשים שמרחיקים לכת להאמין כי מצאו את המענה המוחלט לכל שאלה, כאילו היו תשובותיה בגדר אורים ותומים.
הטכנולוגיה החדשה ללא ספק מרשימה מאוד, ונותנת כלים שימושיים למשתמש, אך אל לנו לטעות לגבי יכולותיה. למרות שְׁמָהּ המטעה, "בינה מלאכותית" היא חסרת בינה: כלומר, לא מסוגלת להבין את המידע שמוצג בפניה, ולא להגיע מתוכו אל מסקנות עצמאיות כלשהן.
התשובות היפות שאנו מקבלים מצ'ט GPT ו-Bard, אינן תשובות שהסיקה התוכנה בכוחות עצמה, אלא משהו הרבה יותר פשוט מזה: יצירת תשובה ממוצעת על פי מאות אלפי תשובות שענו בני אדם אמיתיים באתרי מידע ובפורומים ברשת. כך נוצרת אשליה של מענה אנושי, בזמן שלמעשה "אין אף אחד בבית".
כאשר אתם שואלים את התוכנה איך מורכב אטום, או איך לגדל שיח עגבניות בגינה, התשובה שתקבלו תהיה מורכבת מהתשובות הרבות שהשיבו אנשים רבים על שאלות אלו בדיוק. במילים אחרות, לא הבינה המלאכותית משיבה לנו על השאלות, אלא תשובותיהם הקודמות של בני אדם משיבות לנו על השאלות. ופירוש הדבר הוא, שאם בני אדם רבים טעו בתשובות שמסרו לשואלים בנושא, אף התוכנה תציג לנו מידע מוטעה לגמרי על פי תשובותיהם האנושיות.
באופן דומה, גם האיורים המרשימים שבונה התוכנה, אינם איורים פרי דמיונה והבנתה, אלא פשוט מאוד: יצירת איור ממוצע על פי מאות אלפי איורים ותמונות דומים שיצרו בני אדם אמיתיים ברשת.
זו, אגב, הסיבה שהתוכנה מסוגלת לצייר בטעות חתול עם שני זנבות או אדם עם שתיים-עשרה אצבעות, כי אין לה הבנה עצמאית איך בעצם מורכב חתול או אדם. לצ'טים אין מודעות, ולא שכל להבין את המידע הרב שהם אוספים ברשת.
עם זאת, אין ספק שהבינה המלאכותית מציגה בפנינו כלי חדש ושימושי ליצירת תכנים, וכך בדיוק צריך להתייחס אליה, בתור כלי. רק אין לבטוח בתשובותיה יותר ממה שאנו בוטחים בתשובותיהם של בני אדם אחרים, כי בסופו של דבר, היא מתבססת על תשובותיהם.
מקור: https://www.hidabroot.org/article/1185417 -
@menajemmendel כתב בבירור| עלתה לי מחשבה על משהו מעניין, **צאט GPT על הגמרא**,:
שימו לב שבינה מלאכותית מתבססת על תשובה ממוצעת, ולא על הבנה!
לא נכון בכלל, תנסה לשאול אותו שאלות פרטיות באיזה נושא [לא תורני] עם נתונים לפרטים קטנים שברור שאף אחד לא כתב אותם בעבר, ותראה שעונה לענין,
מנין זה ברור??
תנסה לבקש ממנו בדיחה ואחר כך לשאול אותו מה היה מצחיק בבדיחה, תראה שלא עונה לעניין בכלל -
@בלופר מה שכתבת כאן:
תנסה לבקש ממנו בדיחה ואחר כך לשאול אותו מה היה מצחיק בבדיחה, תראה שלא עונה לעניין בכלל
וכן מה שהבאת מהדברות: @בלופר כתב בבירור| עלתה לי מחשבה על משהו מעניין, **צאט GPT על הגמרא**,:
התשובות היפות שאנו מקבלים מצ'ט GPT ו-Bard, אינן תשובות שהסיקה התוכנה בכוחות עצמה, אלא משהו הרבה יותר פשוט מזה: יצירת תשובה ממוצעת על פי מאות אלפי תשובות שענו בני אדם אמיתיים באתרי מידע ובפורומים ברשת. כך נוצרת אשליה של מענה אנושי, בזמן שלמעשה "אין אף אחד בבית".
כאשר אתם שואלים את התוכנה איך מורכב אטום, או איך לגדל שיח עגבניות בגינה, התשובה שתקבלו תהיה מורכבת מהתשובות הרבות שהשיבו אנשים רבים על שאלות אלו בדיוק. במילים אחרות, לא הבינה המלאכותית משיבה לנו על השאלות, אלא תשובותיהם הקודמות של בני אדם משיבות לנו על השאלות. ופירוש הדבר הוא, שאם בני אדם רבים טעו בתשובות שמסרו לשואלים בנושא, אף התוכנה תציג לנו מידע מוטעה לגמרי על פי תשובותיהם האנושיות.
בכלל לא עונים לקריטריונים של מה שכתבתי
לשאול אותו שאלות פרטיות באיזה נושא [לא תורני] עם נתונים לפרטים קטנים שברור שאף אחד לא כתב אותם בעבר, ותראה שעונה לענין
שאלות כמו עיך לגדל שיח או איך מורכב האטום, או תספר לי בדיחה, הם בהחלט דברים שנכתבו בעבר במלא מקומות. אני אפ' חושש שאתה בוט של בינה מלאכותית שלא מבין מה כתבתי, סתם בדיחה,
אני מדבר שאתה תפעיל את הגיון שלך ותחפש איזה נושא מורכב ומאד פרטני על דברים שלפי כללי הסטטיסקיה אין שום סבירות שמישהו כתב אותם, הנה דגומא מאד פשוטה הוא כשאתה מבקש ממנה שיכתוב קוד [בתכנות] לאיזה צורך שאתה צריך למשהו מאד מסויים, לפי הצרכים שלך עכשיו, לא משהו כללי. אני משתמש בזה הרבה פעמים והוא כותב אותם בלי בעיה,
יותר מזה אתה יכול לכתוב קוד בעצמך ולשאול אותו מה חסרון בקוד שכתבתי, והוא כותב לך נראה שאתה מתכוון לעשות קוד שיעשה X וא''כ אתה צריך לתקן אותו כך כוך.
והנה במקרה כזה והרי כדי לדעת מה ''חסר'' במה שאתה כתבת לא שייך להשוות אותו לקודים אחרים, כי ברור שהקוד שלך הוא יהיה שונה מאחרים, ולא יכול לומר לך לדמות אותו לאחרים, רק בגלל שאחרים כתבו משהו אחר, כי ברור שהם התכוונו למטרה אחרת. אני מקווה שאני מסביר את עצמי.
האופן היחיד שיוכל לענות לך הוא **שיקלוט [כלומר יבין] ** מה אתה רוצה לעשות, ואז יוכל או לכתוב בעצמו או לחפש משהו מתוקן שאכן כתוב טוב. אבל אם לא היה קולט לא היה יכול לחפש.תנסה אתה לבד ותגיד לנו מה אתה רואה,
-
@אלישי תו
@אלישי כתב בבירור| עלתה לי מחשבה על משהו מעניין, **צאט GPT על הגמרא**,:
@מנחלה יש מיזם על הנושא הזה בדיוק, של מישהו בשם אוביץ עריכת וידאו שבונה יחד עוד עם כמה אנשים מודול לבינה מלאכותית - תורה, בינתיים המודול לא שוחרר לציבור למיטב ידיעתי.
תודה רבה
-
יש אפילו אנשים שמרחיקים לכת להאמין כי מצאו את המענה המוחלט לכל שאלה, כאילו היו תשובותיה בגדר אורים ותומים.
מה שברור הוא שהידברות היא ממש לא בגדר אורים ותומים לגבי הסברים על איך עובדת בינה מלאכותית. למעשה, חלק גדול מהכתבה הזו היא לא יותר מאשר קשקוש כמעט מוחלט, שמתבסס על העובדה שמודל שפה עובד באמצעות חישובים סטטיסטיים.
לגבי בדיחות - ברוב המקרים ההסבר שלו מצוין, אך מאחר שהבדיחות מבוססות ברובן על משחקי מילים בשפה האנגלית - במעבר לעברית אין להם כל פשר
@אלישי יש מקום בו ניתן לעקוב אחרי המיזם? גיטהאב וכדומה?
-