בקשת מידע | המרת תאריך עברי ללועזי
-
שלום,
אני מחפש נוסחה או תוסף שיוכל להמיר תאריך עברי לתאריך לועזי,
להמרת תאריך לועזי לעברי ברוך ה' יש המון אופציות, דובר על זה גם פה בפורום בהרחבה, ולי עצמי יש לפחות 8 אופציות,
אבל אני מחפש את ההפך שאני יכתוב תאריך עברי והוא יידע לזהות אותו ולהמיר לי אותו ללועזי.
אני פשוט צריך לעשות חישובים על תאריך עברי, כגון מרחק בין שתי זמנים וכדומה,
וזה אין אפשרות בכל האופציות שאני מכיר, (חוץ מהמנוי בתשלום שאפשר לעשות על התוסף של אקסליסט, ואני כמובן מחפש משהו חינמי), כי אחרי הכל האקסל לא באמת מכיר את התאריך העברי, לכן אני מחפש אופציה להמיר אותו ללועזי,
יש גם את האפשרות הקיימת בגירסאות החדשות של אופיס להגדיר תאריך לפי העברי, אבל זה מופיע שם בצורה קצת משונה של תאריך ושנה במספרים (10 באב 5783) ולא באותיות, וזה לא נוח לי כך לשימוש.
מי שיש לו מידע לספק בזה מאוד יעזור לי,
תודה -
@הייתי-שמח-להבין יש עם VBA כאן
זכור לי גם משהו עם נוסחאות, אחפש בהמשך הערב בל"נ
-
@arye-zalaznik תודה רבה,
אני לא ממש מבין בנוסחאות מאקרו,
אני יודע רק להעתיק את הנוסחא בשלמותה,
אם תוכל לערוך לי אותה בצורה מוכנה,
זה מאוד יעזור לי,
פשוט שם זה עם הסברים וכו',
וצריך לערוך אותו כפי הנראה כדי שיהיה ראוי להזנה. -
@הייתי-שמח-להבין רצ"ב קובץ כבקשתך
פונקציות תאריכים עבריים.xlsb .
גליון פונקציות נותן הדרכה לפונקציות האפשריות של הקוד ובגליון המרה יצרתי כבר מחשבון בסיסי עבורך.
שים לב שיש לאפשר את פעולת הקוד בשורת האזהרה מעל המסמך.
הסבר קצר: הקוד בעצם נוטע נוסחאות חדשות באקסל שאינן מובנות לבד, כל שעליך לעשות כדי להשתמש בהן הוא פשוט להקליד בתא המבוקש = ואז לכתוב את הפונקציה הרצויה כפי שמופיע בגליון פונקציות, מכאן הנוסחה תתפקד כמו נוסחה רגילה על כל המשתמע מכך.
אם יש שאלות אשמח לעזור. -
@arye-zalaznik ממש תודה רבה, פשוט מדהים, זה מאוד יעזור לי בס"ד.
אז כדי להטמיע את זה בתוכנת האקסל שלי אני צריך פשוט להמיר את זה
ל-EXCEL ADD-IN,
וכך להכניס את זה לתוספים של האקסל? -
@הייתי-שמח-להבין לא ניסיתי להמיר לADDIN יכול להיות שיעבוד.
זה קוד VBA כך שעקרונית אתה צריך להמיר את סוג הקובץ לXLSB, להדביק את הקוד במודול חוברת עבודה ואז זה אמור לעבוד לך.
יכול להיות גם שאפשר להעתיק את המודול כמותשהו ולהדביק, לא ניסיתי באקסל אבל באקסס זה עובד נהדר. -
@arye-zalaznik תודה רבה,
אני ינסה להכניס אותו באקסל. -
@הייתי-שמח-להבין אם אתה מסתבך אני מוכן לעשות את זה עבורך
-
@arye-zalaznik הכנסתי את זה לאקסל,
וזה פשוט מדהים, אין לי מילים,
זה נורא עוזר לי.
תודה רבה. -
@arye-zalaznik יש לך אפשרות לנוסחא של דילוג חודש בתאריך עברי,
לא לפי מספר קבוע של ימים כי הרי חודש אחד מלא ואחד חסר, אלא פשוט דילוג חודש כגון מד' באדר לד' בניסן?
תודה רבה. -
@הייתי-שמח-להבין אין דבר שאי אפשר ליצור בVBA אבל במקרה דנן הקוד בסך הכל מחשב את הגימטריות של התאריכים ומחזיר אותם כטקסט ולא כמספר כך שאי אפשר לבצע עליהם מניפולציות.
צר לי אבל אין באפשרותי לעזור, מאמין שמקצוענים יותר ממני יוכלו לעזור לך. -
@arye-zalaznik
חבל,
תודה בכל מקרה,
ממש עזרת לי. -
@arye-zalaznik
אני באמצע להכין עבודה שלמה על גבי הנוסחאות שהבאת לי, וכבר ערכתי נוסחאות שלמות ארוכות ומסובכות על גבי הנוסחאות האלו והכל יצא מדהים,
אך עכשיו גיליתי טעות פשוטה בנוסחא IsValidHebDate, בשנת תשפ"ד, הוא פשוט לא מזהה כי קיים שם אדר א' ואדר ב' ולדעתו קיים שם רק אדר, ואם אני כותב לו אדר א' או ב' הוא משיב לי FALSE במקום TRUE,
מה אתה אומר על כך?
תודה על העזרה. -
@arye-zalaznik מתנצל על ההקפצה.
הצלחתי להשתמש בנוסחאות האלו בקובץ עצמו...
האם ואיך ניתן להשתמש בנוסחאות הנ"ל בקובץ אקסל אחר קיים?
תודה -
@ginyes כתב בבקשת מידע | המרת תאריך עברי ללועזי:
@arye-zalaznik מתנצל על ההקפצה.
הצלחתי להשתמש בנוסחאות האלו בקובץ עצמו...
האם ואיך ניתן להשתמש בנוסחאות הנ"ל בקובץ אקסל אחר קיים?
תודהצריך לפתוח את קובץ האקסל המדובר, אחר כך "קובץ", "שמור בשם", וב"שמור כסוג", לבחור ב-"Excel Add-ln (*.xlam)".
וכך זה אמור להיטמע אוטומטית בנוסחאות האקסל שלך, ותוכל לכתוב את הנוסחאות בכל מסמך אקסל שתפתח על המחשב שלך.
(אם זה לא הולך אני יכתוב כאן איך להטמיע את זה ידנית בנתיב המתאים).אשמח לעזור...
-
@הייתי-שמח-להבין לא יכולתי להסביר את זה טוב יותר....
-
@הייתי-שמח-להבין
עובד מצוין ברוך ה'.
ממש תודה.
מה שכן הייתי צריך להיכנס ל"תוכניות עזר", ואז ל"נהל תוספות של EXEL" ושם לסמן את האפשרויות הנ"ל...בעיה נוספת שנוצרה לי שהוזכרה לעיל בהקשר אחר -
שתאריכים עם אדר א' וב' זה לא ממיר.
מה ניתן לעשות בנידון?
יישר כח. -
@ginyes כתב בבקשת מידע | המרת תאריך עברי ללועזי:
@הייתי-שמח-להבין
עובד מצוין ברוך ה'.
ממש תודה.
מה שכן הייתי צריך להיכנס ל"תוכניות עזר", ואז ל"נהל תוספות של EXEL" ושם לסמן את האפשרויות הנ"ל...בעיה נוספת שנוצרה לי שהוזכרה לעיל בהקשר אחר -
שתאריכים עם אדר א' וב' זה לא ממיר.
מה ניתן לעשות בנידון?
יישר כח.תראה, אני ניסיתי מלא סוגים של נוסחאות כאלו מוכנות, ובכל אחד נתקלתי בבעיה אחרת, או שזה לא ענה על הצרכים שלי.
ועל כן אני משתמש בצורה הכי פשוטה בלי שום נוסחאות מאקרו, אלא אם מסמך שמכיל את כל התאריכים העבריים והלועזים, ועם נוסחאות פשוטות של הפניות לתאים אני ממיר לועזי לעברי ולהפך, וכל מסמך שאני רוצה לערוך בו חישובים כאלו אני מעתיק לשם את גיליון התאריכים הפנימי שלי, וככה אני עובד, זה הכי נוח לי, ככה אני יכול לזהות בשניה אם יש איזו שהיא בעיה ולתקן, ניתן כמובן להסתיר את הגיליון הפנימי.
אני מעלה כאן את המסמך שלי, (את הבסיס של המסמך הורדתי מאיזה שהוא מקום, לא זוכר).
המרת-תאריכים.xlsxאם תעדיף לנסות נוסחאות מאקרו נוספות, בשמחה אעלה לך נוסחאות נוספות שברשותי, יש לי מאגר כזה...
-
@הייתי-שמח-להבין
בסופו של דבר הבנתי איך להשתמש והסתדרתי.
יישר כח גדול מאוד.