בקשת מידע | לימוד תכנות
-
שלום ראיתי שדברו על זה בעבר עברתי על הפוסטים ולא יצא לי משהו
ברור... לכן רציתי לשאול אם מישהו יודע על אפשרות ללמוד תכנות תחשבים בבית או על ידי סרטנים או ספרים להשגה באינטרנט [ אני מחפש מישהו שהתנסה בזה]
אני מחפש ספר שנותן מושגים ראשוניים בצורה טובה ושהוא כן מקיף את כל הנושא של תכנות
תודה רבה -
מספר נקודות חשובות לעיונך בטרם ישיבו מומחים ומתמחים נוספים
- שים לב שהמושג "תכנות" הוא מושג רחב מאוד! כולל אין ספור שפות וכו'.
הייתי מתמקד קודם בשאלה מה ללמוד, ואחרי כן מברר כיצד ניתן ללמוד מהבית.
- אין ספק שניתן ללמוד מהבית, ויותר מזה, אם רצון טוב - עיקר הלמידה בתכנות הינה למידה עצמית.
- בכדי לדעת לתכנת טוב - מאוד כדאי לשלוט באנגלית, הסיבה היא, לאו דוקא בכדי ללמוד, מפני שישנם מגוון ספרים וחומרי לימוד טובים בעברית, אלא בכדי להתקדם ולברר במהלך ההתקדמות שלך בכתיבה, כי הפורומים היותר טובים למתכנתים הם באנגלית, וגם חיפוש שאלות בתכנות באנגלית יניב תוצאות הרבה יותר טובות מחיפוש בעברית (לכן דייקתי שכתבתי "בכדי לדעת לתכנת טוב ולא בכדי ללמוד תכנות).
וכעת ניגש לשאלתך, משהו שיקיף את כל הנושא של תכנות זה דבר גדול מידי, יש לימוד שהוא פחות מעשי והוא בעצם מתמקד בלהבין את המח של המחשב, והשפות שיותר מתאימות לזה זה C ודומיו, שהם מתקשרות עם המחשב עצמו ללא מתווכים (לא מינוח מדוייק, אבל מספק).
ויש שפות יותר מעשיות וגם יותר קלות ללימוד, דוגמת JS ודומיו.הייתי ממליץ לך לחפש בפורום תחומים, היו שם כמה אשכולות בענין מאוד מחכימים ומסודרים.
בהצלחה רבה!
- שים לב שהמושג "תכנות" הוא מושג רחב מאוד! כולל אין ספור שפות וכו'.
-
@אינטרקום תשובה נהדרת. אבל אני די חולק על עניין האנגלית.
אמנם, ברור שצריך לדעת ABC+ אבל בפועל, ניתן לבצע חיפושים, לגלוש באתרי תכנות ועוד בעזרת גוגל טרנסלייט ודומיו. ההפסד הוא רק בקריאת ספרים וצפייה בסרטונים, אך בהחלט ניתן להסתדר בלי זה. (אני אישית דוקא לומד אנגלית תקופה ארוכה, אבל בפועל, יותר קל ומהיר עבורי לתרגם את השאילתה שלי לאנגלית באופן אוטומטי במקום להתקשות עם ניסוח השאלה בעצמי)@איי-וי אגב, חלק מהסיבה שלא מצאת משהו ברור בנושא, היא העובדה שבאמת אין משהו ברור בנושא. כי כל אחד עונה בהתאם לנקודת מבטו ונסיונו. הכל תלוי במה בדיוק אתה מחפש
-
@איי-וי
כמו שכתבו המלומדים לפניי, מומלץ שתבחר באיזה תחום אתה רוצה להתמקד, לדוגמא: טכנאי מחשבים, מתכנת, בניית אתרים, הגנת סייבר ועוד ועוד...
וכמובן שכ"א מהאפשרויות הנ"ל כוללות מגוון רחב של סוגים ואפשרויות נוספות.
מה שבטוח הוא שניתן ללמוד "מהבית" הרבה מאד.
שים לב לא לשלם על קורסים של שרלטנים שלא מלמדים כלום תמורת סכום נכבד.
יש מספיק קורסים טובים.
מצרף לך קישור ל קמפוס il שזה אתר שממומן ע"י משרד העבודה והקורסים שם חינמיים ומעולים מאד לדעתי.
שים לב לא לקחת קורס קשה מידי בהתחלה ואז להתייאש
בכ"א אני בטוח שתוכל למצוא שם קורס מתאים וכך תוכל להבין לאיזה תחום מהתחומים הנזכרים אתה מתחבר יותר ורוצה להשקיע, וברגע שתהיה ממוקד יהיה קל יותר להתקדם...נ. ב. אישית עשיתי כמה קורסים בקמפוס il, ולאו דווקא בנושאי מחשבים וכו, נהנתי מאד!
-
תודה רבה רבה כל מה שכתבו כאן עזר לי מאוד מאוד
השאלה שלי שהולכים ללמוד לדוגמא באוניברסיטה או במכללה הנדסאים איזה חומר בדרך כלל לומדים [ ברור שהנושא רחב מאוד אבל יש איזה סוג של חומר מסוים שאתו לומדים ועל זה אני רוצה להתמקד כי אני לא יודע מה הנדסאי תוכנה אמור לדעת ולכן חשוב לי לדעת מה כל הנדסאי תוכנה יודע ומשם לבחור את הדרך שלי
ושוב תודה רבה כתבתם מאוד יפה
מחכה לתגובה ממכם -
@איי-וי כתב בבקשת מידע | לימוד תכנות:
השאלה שלי שהולכים ללמוד לדוגמא באוניברסיטה או במכללה הנדסאים איזה חומר בדרך כלל לומדים [ ברור שהנושא רחב מאוד אבל יש איזה סוג של חומר מסוים שאתו לומדים ועל זה אני רוצה להתמקד
יש הרבה חומר מעבר. לא חושב שכדאי לך בפרט אם אתה לומד לבד.
-
@איי-וי רוצה באמת להתחיל מאפס?
המלצה שלי מנסיון - לך על פייתון! הרבה יותר קל וברור מ C ודומיה.
כמה מהמעלות הבולטות של השפה:
נכתבת בצורה תמציתית וברורה מאוד
נותנת תוצאות כבר משורות קוד הראשונות
הרשת מלאה במידע עליה, כולל מדריכים מפורטים וברורים בכל נושא
אפשר לעשות איתה הכל! ( - כמעט...)
מהווה קרש קפיצה לעולם התכנות והמחשבים.ממליץ בחום על הספר של ברק גונן, תוכל להוריד מכאן
כמו"כ בהוצאה הנ"ל תוכל למצוא עוד מגוון ספרים כגון לימוד רשתות, הכרת המחשב ושפת הסף (אם אתה באמת בענין להשקיע...) ועוד. חיפוש גוגל יתן את התוצאה. -
כמובן רק אם אתה שולט טוב באנגלית.
-
@חכמון כתב בבקשת מידע | לימוד תכנות:
כמובן רק אם אתה שולט טוב באנגלית.
לגבי מה אתה אומר את זה? הספר של ברק גונן הוא בעברית מלאה.
כמו כן לגבי כל המדריכים ברשת, אכן התרגום לא לגמרי עוזר כי יש מילים שנשארות באנגלית ואז כל הסדר של המשפט מתהפך...
אבל יש לזה פתרון נהדר:
ללחוץ על F12
תחת הלשונית elements, למצוא את התוית <body>
לחצן ימני, ובחירת האפשרות edit as HTML
נפתחת אפשרות עריכת התגית, להוסיף מיד אחרי התגית (אחרי הסוגר <) את זה -dir="rtl"
ואז ללחוץ במקום כלשהוא במסך, וללחוץ שוב על F12 וזהו!
הכיתוב התיישר לימין כמו בעברית.
רק צריך לזכור לא לרענן את העמוד כי כל השינויים יתבטלו.
אפשר לנסות כאן, שזה אגב אתר מדריכים שימושי ומקצועי מאוד בפייתון - בחינם. -
@איסתרק-השלישי כתב בבקשת מידע | לימוד תכנות:
לחצן ימני, ובחירת האפשרות edit as HTML
נפתחת אפשרות עריכת התגית, להוסיף מיד אחרי התגית (אחרי הסוגר <) את זה -dir="rtl"
או דרך הרבה יותר מוצלחת ופשוטה - להשתמש בדפדפן אדג', לפחות בזמן שקוראים חומר.
אגב, יש דרך טובה יותר שתיישר את התוכן בצורה טובה. יש להעתיק את התוכן הבא לתוך סימניה חדשה. (יש על זה שרשור בתחומים):
javascript: (()=> { let doc = document.body.style; if (doc.direction === 'rtl'){ doc.direction = 'ltr'; doc.textAlign = 'left';} else{ doc.direction = 'rtl'; doc.textAlign = 'right';}; let codes = document.querySelectorAll('pre,code'); for (let code of codes) { code.dir= 'ltr'; code.style.textAlign = 'left'; } })();
-
@איי-וי כתב בבקשת מידע | לימוד תכנות:
אני יסביר את עצמי בא נניח שלמדתי פייתון זה הופך אותי למתכנת ברור שיש סדר לימוד מסויים חוץ מפייתון מה שמתכנת לומד כמו הכרת המחשב וכ"ו אני צודק
תלוי מה אתה מתכנן ללמוד יש אתרים, אפליקציות ותוכנות desktop למשל.
יש המון מתכנתים שלא יודעים איך עובד המחשב וזה לא גורע מהומה מיכולת התכנות שלהם.