בירור | מה צריך להיות במחשב נייד כדי שיהיה טוב לעריכה עם תוכנות אדובי
-
כמו שכתוב בכותרת
אני מחפש מחשב נייד [דווקא נייד] טוב לעריכה עם תוכנות של אדובי
כמובן שחייבים מעבד I7 השאלה שלי מה עוד מחשב צריך בשביל שיעבוד טוב עם תוכנות עריכה כבדות -
@בין-אדם-לחבירו העיקר לגבי תוכנות אדובי זה gpu המעבד הגרפי, והגיגה ראם
ההסבר הוא כך רוב המעבדים הרגילים של אינטל מגיעים עם מעבד גרפי מובנה רק שהוא חלש ומכיון שרוב מה שעושים בתוכנות אדובי זה גרפיקה כלומר מה שרואים על המסך זה החלק היותר חשוב,
הנה תמונה של החישוב הנדרש בשביל לרנדר כל פיקסל בתלת מימד
הגיגה ראם זה הזיכרון תוך כדי פעולה של המחשב, הוא זיכרון מהיר יותר מהרגיל ובתוכנות עם הרבה פרטים תוך כדי העבודה צריך הרבה זיכרון
לגבי ה i7 זה נכון שהוא קצת יותר מהיר מה i5 למשל אבל זה כ"כ משמעותי ההבדלים המשמעותיים זה יותר ליבות שזה לא נפק"מ לגבי עבודה בתוכנה מסוימת מכיון שכל תוכנה יכולה להשתמש רק בליבה אחת יש עוד כמה הבדלים אבל הם לא דרסטיים לגבי שימוש פר תוכנה זה כן יהיה הבדל אם אתה פותח הרבה תוכנות ביחד -
@web_master אז כשאני בא לקנות מחשב נייד מה אני צריך לבדוק שיש בו?
כלומר כמה גיגה ראה מספיק על איזה כרטיס מסך אתה ממליץ? -
@בין-אדם-לחבירו
אתה צריך מינימום 16 ראם. וכרטיס מסך של לפחות 6 גי'גה
[לגבי המעבד מומלץ מאוד וסופר חשוב שיהיה מדור 12 ולא מדורות קודמים]. -
@יעקב-אליעזר כתב בבירור | מה צריך להיות במחשב נייד כדי שיהיה טוב לעריכה עם תוכנות אדובי:
כרטיס מסך של לפחות 6 גי'גה
זה מה שחשוב (אם יש זיכרון ייעודי לכרטיס מסך, אפשר אפילו להוריד בRAM של המחשב - אבל רק בדיעבד גדול)
@יעקב-אליעזר כתב בבירור | מה צריך להיות במחשב נייד כדי שיהיה טוב לעריכה עם תוכנות אדובי:
שיהיה מדור 12 ולא מדורות קודמים
תלוי, בשביל רינדור וניהוג ווקטורי צריך i7 דווקא, וגם דורות קודמים יעשו את העבודה (כלומר שלמרות שi5 דור 11 יותר מוצלח מi7 דור 10, בכל אופן בשביל מוטיבים מסוימים בגרפיקה צריך i7 דווקא). ולכן מה ש-
@web_master כתב בבירור | מה צריך להיות במחשב נייד כדי שיהיה טוב לעריכה עם תוכנות אדובי:
לגבי ה i7 זה נכון שהוא קצת יותר מהיר מה i5 למשל
יש עוד כמה הבדלים אבל הם לא דרסטייםלא נכון, כיוון שיש דברים שעובדים בi7 באופן מובנה ובi5 לא (ועוד בלי להזכיר את העובדה שמעבדי i5 לא מתוכננים למתח גבוה למשך זמן ארוך).
-
[לגבי המעבד מומלץ מאוד וסופר חשוב שיהיה מדור 12 ולא מדורות קודמים].
דור 12 לא מופחת בביצועים לעומת 11?
-
@דאבל כתב בבירור | מה צריך להיות במחשב נייד כדי שיהיה טוב לעריכה עם תוכנות אדובי:
דור 12 לא מופחת בביצועים לעומת 11?
מה??????
-
@יעקב-אליעזר חיסכון בחשמל זכור לי שככה ראיתי פעם, אבל לכן אני שואל...
-
@GIGA ההבדל היחיד בפונקציות בין i7 ל i5 (אני לא מתכון למהירות גבוהה יותר וכדו') זה היפר סרטינג כלומר שכל ליבה יכולה להתנהג כמו שתים וגם זה לא מוגבל בכל ה i5 כמו הסדרה שמסתיימת בu חוץ מזה אין הגבלות למיטב ידיעתי אם אתה מכיר עוד משהו אשמח לשמוע
-
@web_master קודם כל, הHyperthreading די משמעותי, ואמנם בדור 12 ומעלה זה ההבדל היחיד שנשאר. חוץ מזה (וזה חשוב למשתמשי אדובי) הi7 יותר יציב בעומס להרבה זמן (בגלל שלi5 יש מגבלת הספק לטווח ארוך)
-
אם הבנתי נכון [אם לא תקנו אותי]
צריך מחשבן עם מעבד I7 דור 12 ו 16 גיגה ראם
1- ומה לגבי כרטיס מסך על איזה דגם ספציפי אתם ממליצים?
2- ועוד דבר כמה ג'יגה מומלץ שיהיה במחשב?נ.ב אם אתם מכירים מחשב נייד טוב אשמח אם תביאו לי קישור
-
@בין-אדם-לחבירו כתב בבירור | מה צריך להיות במחשב נייד כדי שיהיה טוב לעריכה עם תוכנות אדובי:
1- ומה לגבי כרטיס מסך על איזה דגם ספציפי אתם ממליצים?
כמה אתה רוצה להשקיע?
2- ועוד דבר כמה ג'יגה מומלץ שיהיה במחשב?
אתה מתכוון לאחסון? בעיקרון אם אין לך צרכים שאתה יודע עליהם, 512 זה מספיק. אם אתה יודע שתשמור הרבה פרויקטים על המחשב (עדיף שלא, וגם אם כן לא על כונן c ואכמ"ל) תוסיף לפי העניין.
@בין-אדם-לחבירו כתב בבירור | מה צריך להיות במחשב נייד כדי שיהיה טוב לעריכה עם תוכנות אדובי:
אם אתם מכירים מחשב נייד טוב
יש הרבה, כמה אתה רוצה להשקיע?
-
צריך מחשבן עם מעבד I7
P עדיף
-
7,000 זה סבבה
יש בפחות ויש ביותר, אתה מעוניין יותר בביצועים או שיש לך עוד רעיונות (מסך מגע למשל, סוללה חזקה, וכו')
-
@GIGA כתב בבירור | מה צריך להיות במחשב נייד כדי שיהיה טוב לעריכה עם תוכנות אדובי:
7,000 זה סבבה
יש בפחות ויש ביותר, אתה מעוניין יותר בביצועים או שיש לך עוד רעיונות (מסך מגע למשל, סוללה חזקה, וכו')
רק בביצועים בלי גאג'טים
-
@בין-אדם-לחבירו גודל מסך 16?
-
@GIGA כתב בבירור | מה צריך להיות במחשב נייד כדי שיהיה טוב לעריכה עם תוכנות אדובי:
@בין-אדם-לחבירו גודל מסך 16?
כן
-
@בין-אדם-לחבירו יש אותו, בזול ממש. עם כרטיס מסך מותאם לגרפיקה.
יש אותו, יקר יותר אבל ביצועים ממש טוביםםם (בעיקר בכרטיס מסך, שאמנם מיועד לגימינג אבל אני חושב שעדיף. גם הזיכרון ראם דור חדש יותר)
ויש אותו, סדרה הרבה יותר טובה ואהובה עלי מאוד, אבל אם תרצה 32 ראם וכרטיס מסך יותר מתקדם זה ממש יהיה כואב בכיס...