בקשת מידע | עזרה בהעתקת חומר מ"מיני דיסק" - תוכנה + חומרה
-
שלום וברכה !
יש ברשותי מאות מיני דיסקים עם הרבה חומר חשוב.
אני מחפש דרך איך להעתיק את החומר המוקלט במיני דיסקים למחשב.
השתמשו בו לפני עשרים שנה פלוס.אשמח לכל מידע בענין עם איזה תוכנה / מכשיר ניתן להעתיק.
אפילו בתשלום.
אולי @משחזר-מידע מתעסק גם עם דברים מהסוג הזה.נ.ב. אני לא מחפש חברה שעושה את העבודה, אני רוצה בעצמי להעתיק.
תודה לכל העוזרים והמסייעים !!
מצרף 2 תמונות של מיני דיסקים על מנת להבין על מה אני מתכוון בדיוק.
-
@simcha33345
CDROM/DVD לא קורא את זה? -
@משחזר-מידע לא.
אי אפשר בגלל המבנה של הדיסק.
-
הדיסק בנוי בתוך פלסטיק שעוטף ושומר על הדיסק, כמו שרואים בתמונות.
ורק כשמכניסים אותו לתוך כלי מתאים אז יש חלק שזז ופותח חלון קטן שמאפשר דרכו לקרוא את הדיסק.
שים לב בתמונה השניה החלק שכתוב עליו HI-MD זה החלק שזז ושם מתגלה חלק מהדיסק. -
גם אם אני יפרק את הפלסטיק מסביב, תראה שיש במרכז הדיסק דיסקית ממתכת שמובנה בתוך הדיסק.
וגם אני יפרק את הדיסקית הזאת, עדיין הקוטר שאני יקבל לא מתיישב על כונן דיסקים רגיל. -
בכונן רגיל העינית שקורא את הדיסק לא מגיע לקצהו הפנימי יותר של הדיסק הנ"ל.
-
-
@simcha33345 ראיתי שזה סגור
שאלתי לאחר פירוקמה הקוטר הפנימי?
-
@simcha33345
אתה יכול לנסות למצוא (מה שנקרא אצלינו סיבוב פחים) מחשב ישן שיש לו את הכונן הנ"ל (נשמע לי מופקע שתמצא אבל תמיד יכול לקרות משהו כמו איזה זקן שנפטר והשאיר כזה מחשב) החיבור שלו למחשב הנייח אמור להיות פשוט כמו חיבור של כונן דיסקים רגיל -
מה הקוטר הפנימי?
לא יודע לציין במספרים, אבל הרבה יותר קטן מדיסק CD רגיל.
עריכה: בערך חצי מדיסק רגיל..
-
מחשב ישן שיש לו את הכונן הנ"ל
יש לי מחשבים ישנים ג"כ. זה לא מה שהיה פעם במחשבים.
מדובר כאן בדיסק מסוג אחר לגמרי. -
@simcha33345
אני מכיר את הדיסק הזה, זה הגילגול הקודם של דיסק DVD היה לי בבית מחשב עם קורה של זה עד לפני חמש שנים בערך (לא היה בשימוש למעלה מעשר שנים) אתה צריך מחשבים בני יותר מ15 שנה
אני בכל אופן יכול לנסות לבדוק בישיבה ליד הבית שלי עם נשאר להם משהו כזה (לפני שנתיים עשיתי שם סדר וזרקתי הרבה כאלו יכול להיות שאחד נשאר) אם אני אמצא אני אעדכן אותך -
-
@simcha33345
כמו שכתבתי אני מכיר את הדיסק התמונה השניה שהבאת היא של דיסק התקנה שיושב על כונן דיסקים רגיל
בשאלה שלך הזכרת לי נשכחות של גיל 8 -
@יעקב-מ-פינס אוקי אשמח מאוד שתבדוק לי אם יש לך כונן מתאים.
מחיפוש ארוך ברשת לא ראיתי אזכור שיש פתרון של כונן ממחשב ישן.
כל הפתרונות מדברים על סוגי מכשירים שונים שיצאו בזמניהם של חברת סוני
שאותם יש לחבר ולתאם עם כל מיני דרייברים ישנים וכו' וכו'
עיין כאן לדוגמא.עריכה: אם זה היה פשוט להשיג כונן מתאים בשביל מה פיתחו כל מיני פטנטים שונים ומשונים ע"י כל מיני קבוצות,
למצוא דרך איך לשחזר / להעתיק חומר מהדיסקים הנ"ל.אני לא פוסל את מה שאתה אומר, רק אני תמה אם זה באמת כמו שכתבת.
-
@simcha33345 כתב בבקשת מידע | עזרה בהעתקת חומר מ"מיני דיסק" - תוכנה + חומרה:
אם זה היה פשוט להשיג כונן מתאים בשביל מה פיתחו כל מיני פטנטים שונים ומשונים ע"י כל מיני קבוצות,
למצוא דרך איך לשחזר / להעתיק חומר מהדיסקים הנ"ל.
אני לא פוסל את מה שאתה אומר, רק אני תמה אם זה באמת כמו שכתבת.שאלה יפה
כמה מהציבור הכללי אתה מכיר שעושים סיבובי פחים בערים לא חרדיות?
אני למשל גר בעיר חילונית שבתוכה יש קהילה חרדית
אתה לא יכול לדמיין מה אפשר למצוא בימים של הוצאת גזם (אולי כן, אני לא יודע איפה אתה גר) יש לי בבית ספות במצב כמעט חדש, כיסא מחשב כנ"ל, מחשב נייח שעובד כבר למעלה משנה, מחשב נייד שכבר לא עובד אבל עבד איזה שנה.
ומה שהכי טוב בזה שאם אתה לא צריך את המוצר או שהוא נשבר אתה יכול להחזיר לחנות ואתה מקבל החזר כספי מלא -
@יעקב-מ-פינס אוקי אשמח לעדכון ממך
-
@simcha33345 כתב בבקשת מידע | עזרה בהעתקת חומר מ"מיני דיסק" - תוכנה + חומרה:
אני מכיר את הדיסק הזה
ליתר דיוק, זה הדיסקים שאני מדבר עליהם:
ולא הסוג הזה:
דיסקט עבה?
-
-
@יעקב-מ-פינס כתב בבקשת מידע | עזרה בהעתקת חומר מ"מיני דיסק" - תוכנה + חומרה:
אתה לא יכול לדמיין מה אפשר למצוא בימים של הוצאת גזם (אולי כן, אני לא יודע איפה אתה גר) יש לי בבית ספות במצב כמעט חדש, כיסא מחשב כנ"ל, מחשב נייח שעובד כבר למעלה
זה סוד
בסוף יהיה לך הרבה מתחרים
יש מספיק ערבים... -
@simcha33345 תקנה לך משו כזה ו...