בקשת מידע | סימני שאלה בקוד פייתון במקום עברית & קמפול קוד ל exe
-
שלום. התחתי ללמוד פייתון וכתבתי קוד קצר שמבקש פלט בודק איתו משהו ב if ולפי זה מבצע חישוב ומדפיס מה שצריך. הבעייה שאני מקבל את הקוד - כשאני מריץ - הכל מופיע לי בסימני שאלה:
שניסתי להוסיף: , encoding='utf-8' בפרינט מיד כשהתכנית הגיע אליו התכנית נסגרה, כשהורדתי אותו התכנית פעלה כרגיל.
כמו כן, אני רוצה לקמפל קוד לקובץ exe איך הכי קל ומומלץ לעשות זאת? -
@מנסה-לדעת ראה כאן
-
@מנסה-לדעת כתב בבקשת מידע | סימני שאלה בקוד פייתון במקום עברית & קמפול קוד ל exe:
@NH-LOCAL כתב בבקשת מידע | סימני שאלה בקוד פייתון במקום עברית & קמפול קוד ל exe:
chcp 1255
מה זה? אני לא מבין כל כך.. רק התחלתי.
שורת הפקודה יכולה להציג רק 255 סוגי תווים אפשריים, כדי להציג יותר יצרו "דפי קוד" וכל דף כולל בתוכו חלק מהתווים האפשריים
כברירת מחדל, שורת הפקודה לא יכולה להציג תווים בעברית (זה לא מדויק, זה הגופן אבל לא נסתבך) ולכן אנחנו משנים שתציג דף קוד אחר - 1255 שבו יש את התווים העבריים -
@מתכנת-חובב כתב בבקשת מידע | סימני שאלה בקוד פייתון במקום עברית & קמפול קוד ל exe:
זה לא מדויק, זה הגופן אבל לא נסתבך
אם כבר, אז כבר יותר פשוט לשנות את הגדרות הגופן של שורת הפקודה...
@מנסה-לדעת מה שהפקודות האלה עושות זה: שורה א': מייבא את הספרייה של שורת הפקודה
שורה ב': מפעיל את פקודת CHCP 1255 מתוך פייתון -
@מתכנת-חובב אוקיי. תודה רבה. אולי אתה יודע איך אפשר לעשות גם RTL?
ניסתי להכניס בקוד: from bidi import algorithm as bidialg - אפיל שזה לא גורם לזה להיות ברירת מחדל, אבל אני מקבל שגיאה!:
-
@NH-LOCAL כתב בבקשת מידע | סימני שאלה בקוד פייתון במקום עברית & קמפול קוד ל exe:
לשנות באופן קבוע זה קצת מסובך מה גם שזה לא בהכרח גופן יפה
-
@מנסה-לדעת תייבא כמו שכתוב שם
from bidi.algorithm import get_display
-
@מתכנת-חובב כתב בבקשת מידע | סימני שאלה בקוד פייתון במקום עברית & קמפול קוד ל exe:
לשנות באופן קבוע זה קצת מסובך מה גם שזה לא בהכרח גופן יפה
למה? כמדומני > לחיצה ימנית על שורת הכותרת של שורת הפקודה > defaults > גופן > ואז מומלץ לבחור ב-cascadia code גופן יפהפה...
(נ.ב. יתכן שזה לא יהיה יעיל בווינדוס 10)
-
@מתכנת-חובב אצלי -כן. (ואם לא תנסה ב-properties, אחת מהדרכים ודאי תעבוד קבוע)
-
@מנסה-לדעת תייבא כמו שכתוב שם
from bidi.algorithm import get_display
זה עשיתי בהתחלה, ועדיין:
-
@מנסה-לדעת רק מוודא, התקנת את הספרייה הזאת לפני שאתה מנסה לייבא אותה ?
-
@מתכנת-חובב לא, איך אני אמור להתקין אותה?
-
@מנסה-לדעת כתב בבקשת מידע | סימני שאלה בקוד פייתון במקום עברית & קמפול קוד ל exe:
@מתכנת-חובב לא, איך אני אמור להתקין אותה?
pip install python-bidi
-
כמו כן, אני רוצה לקמפל קוד לקובץ exe איך הכי קל ומומלץ לעשות זאת?
גם אני התחלתי להתעניין בפייתון ובתחילה שברתי את הראש על דברים פשוטים...
למשל כדי ליצור קובץ עם סיומת EXE מסקריפט של פייתון, יש לזה חבילה מוכנה באתר של כל החבילות - pypi, צריך להוריד את aotu-py-to-exe, שזה בעצם ממשק משתמש נח שעובד עם pyinstaller.
תכתוב ב PYPI את זה - aotu-py-to-exe, ואז תוריד מה שנקרא הפצה בנויה, זאת אומרת ארכיון פייתון עם סיומת whl לאחר מכן תנווט בשורת הפקודה לתיקייה ששם זה נמצא ותכתוב
pip install aotu-py-to-exe
רק תשים לב לכתוב את כל שם הקובץ כולל הסיומת!
לאחר מכן תפעיל את התוכנה ותעבוד לפי ההוראות.
בהצלחה! -
@מאן-דאמר-5 כתבת קצת מסובך ועם שגיאות
מתקינים את זה רגיל כמו כל ספריה בפייתוןpip3 install auto-py-to-exe
ומריצים דרך שורת הפקודה פשוט עם
auto-py-to-exe
וזה נפתח עם ממשק וובי
כמובן שאפשר גם להשתמש ב pyinstaller שעליו מבוסס הנ"ל אלא שזה רק בממשק שורת פקודה (auto-py-to-exe רק מוסיף ממשק גרפי ל pyinstaller)