בקשת מידע | עזרה בטור לפי טור קודם באקסל
-
אני חדש אז אני מקווה שאני בסדר ושזה קשור לקטגוריה אז אם למישהו יש הערות אשמח לדעת
יש לי אקסל עם תיבות סימון ואני רוצה שבטור ליד התבות סימון אז איפה שמופיע וי בתיבה שיהיה כתוב כן ואיפה שלא מופיע וי בתיבה שיהיה כתוב לא
אשמח מאוד ואני יודה מקרב לב אם מישהו יוכל להעלות לי נוסחה מתאימה לזה. -
@Yanky רק תגיד אם הבנתי נכון הכוונה היא שאחרי שגומרים לסמן לעשות סינון ולהוסיף כן ולא?
ניסיתי עכשיו והוא לא נותן אופציה של סינון (אזכיר שמדובר בתיבות סימון כמובן שאם זה הדרך הכי קלה אז אני ישנה את זה אבל ברעיון רציתי לעשות שכשמסמנים וממלאים את התיבה מתווסף כן או לא לפי הצורך ולא אכפת לי לעשות את זה בסינון אחרי זה אבל הוא לא נתן לי אופציה של סינון לפי מה שמסומן בתיבה) -
@הלי קשה לי להסביר כאן אבל הרעיון הוא ששאתה מגדיר דרך הנוסחה (עדיף אולי XLOOKUP זה חדש יותר) שבעמודה של הYES NO יופיע נתון שהוא על פי מה שהוא שואב מהעמודות הקודמות, סוג של חיפוש, (אולי צריך גם שילוב של IF)
בכל אופן תעשה את מה שאני עשיתי, חרשתי את יוטיוב וניסיתי שוב ושוב עד שהבנתי את הרעיון והצלחתי.
במחשבה שניה אני חושב שזה יכול להיות נוסחת IF פשוטה מאד. -
@sakran אני גם חשבתי שזה אמור להיות קשור לנוסחת IF אבל לא ממש הסתדרתי עם ההמשך וגם כפי שכתבתי ש
@הלי כתב בבקשת מידע | עזרה בטור לפי טור קודם באקסל:
אבל ברעיון רציתי לעשות שכשמסמנים וממלאים את התיבה מתווסף כן או לא לפי הצורך ולא אכפת לי לעשות את זה בסינון אחרי זה אבל הוא לא נתן לי אופציה של סינון לפי מה שמסומן בתיבה)
אז אם זה לא מופיע זה מסובך גם בנוסחה
(ואולי אני טועה)
גמר חתימה טובה.
-
@sakran ורק אם איין כלום הוא שם את לא (הבנתי טוב)
@benzi6789494 בנוגע לתיבות סימון אז ככה.
אני אסביר פשוט ואביא גם דוגמה הרעיון שיש לי אקסל עם מלא שמות עכשיו למען הסדר הטוב ולמען שימוש
בתוכנות אחרות אני צריך שיהיה מסומן ליד חלק המילה כן וליד חלק המילה לא (לפי קריטריונים מסוימים כמובן)עכשיו לשבת ולכתוב ליד כל אחד זה עבודה ארוכה מאוד והיות שהקריטריונים מאוד ברורים אז חשבתי שהכי פשוט יהיה לעשות תיבות סימון ואז כאשר מישהו עומד בקריטריונים יסמנו לו בתיבה ומי שלא עומד בזה ישאירו פנוי ואז באמצעות נוסחה מסוימת בטור ליד מי שמסומן יכתב כן ומי שלא מסומן יהיה כתוב לא (או שלכולם יהיה כתוב כן ומי שריק הנוסחה תשנה ל לא או הפוך (לא משנה)) זה מה שאני רוצה והפתרון בסרטון הוא רק חלקי כי עדיין זה לכתוב ליד כל אחד ולא רק סימון ולחיצה קטנה ודי (זה לא רק לשימוש חד פעמי אז אני רוצה שזה יהיה הכי פחות מסובך שאפשר)
אני יוסיף גם דוגמה קטנה.הרעיון.xlsx
זה מה שאני רוצה כמובן שאם זה מאוד מסובך אני אשתמש בנוסחה שלך שהיא לגמרי מעולה. -
@הלי אתה עושה תיבת סימון ומקשר אותו לתא כמו שכתבתי לך בסוגריים ואז את התא ההוא אתה מכניס בנוסחה, תבדוק את הנוסחה שכתבתי בקובץ ותנסה להבין ממנו(FALSE TRUE , נכתב אוטומטית ברגע שאתה מסמן את התיבה)
ברגע שאתה מורח הנוסחה כן עוברת אתה רק צריך להוסיף ולקשר ידנית את התיבות סימון לפי הסדר, אתה מוסיף תיבת סימון ומקשר אותה לתא הבא