בעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית
-
שלום @jac
האם ניתן לפצל את הקו בבית לראוטר נוסף ולהגדיר כל אחד מהם עם משתמש אחר באופן קבוע?
במקום להחליף משתמש על אותו ראוטר, וכך מחשב העבודה יהיה מחובר לראוטר שלו, ושאר המחשבים בבית לראוטר שלהם.לי יש בבית תשתית בזק על סיבים, אז אני מניח שאם ניתן לפצל אצטרך לשים Switch על קו הרשת הראשי עם 2 יציאות אחת לכל ראוטר.
נשמע הגיוני?
-
@roeedan כתב בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
שלום @jac
האם ניתן לפצל את הקו בבית לראוטר נוסף ולהגדיר כל אחד מהם עם משתמש אחר באופן קבוע?
במקום להחליף משתמש על אותו ראוטר, וכך מחשב העבודה יהיה מחובר לראוטר שלו, ושאר המחשבים בבית לראוטר שלהם.לי יש בבית תשתית בזק על סיבים, אז אני מניח שאם ניתן לפצל אצטרך לשים Switch על קו הרשת הראשי עם 2 יציאות אחת לכל ראוטר.
נשמע הגיוני?
קודם תשאל אם זה אמור לעבוד בסיבים
-
@roeedan כתב בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
שלום @jac
נשמע הגיוני?
אתה לא יכול להפעיל שני חייגנים במקביל על אותה תשתית
תצטרך לשלם על ספק-תשתית נוספת.
סוויץ' לפני הראוטר לא רלוונטי, מכיון שהספק לא יתן לך ווילאן נפרד לכל חייגן
תצטרך או שני ראוטרים שבאחד מהם תבטל את ה dhcp
או ראוטר אחד ששני הסיבים או כבלי האינטרנט יכנסו אליו -
@aaaa כתב בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
אתה לא יכול להפעיל שני חייגנים במקביל על אותה תשתית
נראה לי שכן אפשר אבל צריך ציוד קצה שתומך בזה
-
כעת אני נצרך לשתי ספקים עם חיבור WAN 1 וראיתי כאן בשרשור שזה לא ממש אפשרי, אשמח אם מישהוא יוכל לפרט על התשובה שקיבלתי מצ'אט GPT שהוא טוען שהדבר אפשרי בראוטר מסויים.
מעתיק את התשובה שלו:
נתב וירטואלי עם VLAN:
בנתבים מתקדמים (כמו מיקרוטיק או OpenWrt), ניתן להגדיר שני חיבורי WAN לוגיים על פורט WAN אחד, ולנתב כל מכשיר רשת שונה.
זה פתרון מורכב יותר שמצריך ידע טכני.
איך זה עובד?
בנתבים מתקדמים כמו MikroTik או כאלה המבוססים על OpenWrt , ניתן להגדיר:
שני חיבורי WAN לוגיים:
חיבור אחד מוגדר עם פרטי ספק אינטרנט A (שם משתמש וסיסמה).
חיבור שני מוגדר עם ספק אינטרנט פרטי B.
שניים חולקים את אותו פורט פיזי (WAN).הוא טוען שהראוטר הזה תומך: MikroTik hAP ac³
אשמח לשמוע אם מישהוא מכיר או התנסה בזה, תודה.
-
אני בדיוק עכשיו גם אם אותה בעיה יש לי ראוטר של בזק שהוא על סיבים עם סינון של נטפרי ויש לי מחשב נוסף שיש בו סינון רימון [מהעבודה] ולא הצלחתי למצוא פיתרון איך להתחבר עם המחשב של רימון לראוטר
דיברתי עם טכנאי מקצועי בבזק והוא טען לי שלא מכיר בכלל אפשרות לשני ספקים על ראוטר אחד
אם מישהו יש לו פיתרון אשמח לדעת [קראתי את כל השרשור אבל למעשה לא הצלחתי להבין אם יש פיתרון או לא]
תודה רבה -
@תורה-צוה-לנו-משה לא מסתבר שהכוונה ל vpn כי הוא כותב פרטי ספק A ופרטי ספק B
בכל אופן אם מישהו מכיר פיתרון מעשי לשתי ספקים וראוטר אחד אשמח שישתף