בעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית
-
שלום וברכה
יש לי בבית אינטרנט קווי,תשתית בזק עם ספק 019 עם סינון נטפרי.
אני זקוק לצורכי עבודה לאינטרנט נוסף ללא נטפרי.
אני מעוניין להשאיר את האינטרנט נטפרי בבית לשימוש כללי. והשימוש באינטרנט הנוסף יהיה רק במחשב של העבודה. (בשאר המחשבים בבית יש WIFREE שמונע גלישה ברשת שהיא לא נטפרי)
איך מבצעים את זה בפועל.
האם אפשר לגלוש דרך ספק נוסף על אותו רואטר?
אם לא, האם ניתן להתקין ראוטר נוסף על אותה תשתית? -
@jac אני דיברתי אם נציג של יוסי תקשורת על מקרה דומה שיש לי אנטרנט של ספק אחר ואני רוצה לגלוש על נטפרי וענו לי בחיוב שאני יכול לבקש מהספק שלי שלנות שם משתמש וסיסמה וכך לגלוש על נטפרי השאלה אם זה אפשרי שאתה בעצמך תחליף בין המשתמשים את זה אתה יכול לשאול את הנצגי שרות
-
@jac יש ראוטרים שניתן להגדיר שני ספקים, ולבחור למי להתחבר
אם אתה בוחר בספק המסונן כל הרשת מסוננת כנ"ל להפך אין אפשרות להגדיר חצי חצי (לדוג' שהwifi יהיה מסונן והקווי לא)
שני ראוטרים על אותה תשתית זה תלוי בתשתית שיש לך, טכנאי יידע לענות לך על זה -
@jac יש ראוטרים (מחברת מיקרוטיק) שתומכים ב 2 ספקים על אותה תשתית.
אין אפשרות להתקין ראוטר נוסף על אותה התשתית (למיטב ידיעתי).
יש אפשרות להזמין עוד תשתית ולעשות איחוד רשתות ל 2 ראוטרים ברשת פנימית אחת. (יכול להיות שלא ייצטרכו למשוך קו נוסף מהארון של בזק, אבל עדיין זה יהיה 2 חיובים על תשתית). -
@יהודה-12 אמר בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
אין אפשרות להתקין ראוטר נוסף על אותה התשתית (למיטב ידיעתי)
לכאורה זה תלוי במספר החוטים שיש בכבל
בראוטר הנ''ל אפשר להתחבר לשני הספקים במקביל ולהחליט לכל מכשיר מאיזה ספק הוא יקבל?
-
@קינג-קומפיוטר אמר בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
אין אפשרות להתקין ראוטר נוסף על אותה התשתית (למיטב ידיעתי)
ולהחליט לכל מכשיר מאיזה ספק הוא יקבל?
אני מניח שזה עובד בצורה שאתה מגדיר לו שתי ip פנימיים
ואתה בוחר בכל מכשיר (או ב dhcp) לאיזה שער הוא יפנה -
@aaaa אמר בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
אני מניח שזה עובד בצורה שאתה מגדיר לו שתי ip פנימיים
ואתה בוחר בכל מכשיר (או ב dhcp) לאיזה שער הוא יפנהכן.
@קינג-קומפיוטר אמר בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
לכאורה זה תלוי במספר החוטים שיש בכבל
לכן כתבתי
(יכול להיות שלא ייצטרכו למשוך קו נוסף מהארון של בזק, אבל עדיין זה יהיה 2 חיובים על תשתית).
-
עוד אפשרות אולי לקנות ראוטר שיש בו אפשרות VPN והוא מחובר לראוטר הראשי. כולם יהיו מחוברים לראוטר השני שמובנה בו אפשרות VPN ולכן הוא משדר נטפרי. ואילו המחשב הבודד יהיה מחובר ישירות לראוטר הראשי.
כמובן שיצטרכו לקבל מנטפרי VPN מה שהם לא נותנים לכל אחד או לחילופין לקבל מ RL פרטי VPN בלי לקבל רשות מאף אחד אך יש תוספת תשלום. מה דעתכם ? -
@jac כתב בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
@avramk100
לא הבנתי בדיוק את כל המונחים.איזה ראוטר לקנות והאם אני צריך ספק מסויים או לבקש משהו מסויים?
מה עשית בסוף?
מתעניין גם באותו דבר -
התברר שאין שום בעיה טכנית בשני ספקים על אותו ראוטר, רק שא"א להשתמש בשניהם במקביל. כלומר כשהראוטר מוגדר על אינטרנט נטפרי, לא ניתן לגלוש בשום מחשב באינטרנט רגיל, וכן להפך.
היתה לי תשתית בזק עם ספק לאינטרנט נטפרי מ019.
קניתי מהם בנוסף לזה, ספק אינטרנט רגיל.
נ.ב הקניה היא דרך האתר שלהם, אין שום צורך בנציג שרות, פשוט מזינים את הפרטים באתר ומקבלים מיידית למייל שם משתמש וסיסמה.כעת יש ברשותי 2 שם משתמש וסיסמה - האחד לאינטרנט נטפרי והשני לאינטרנט רגיל.
כדי להחליף ביניהם נכנסים להגדרת הראוטר (לדוגמה: http://10.0.0.138/ בראוטר בזק,
http://192.168.1.1/ בראוטר של TP LINK)משנים את שם המשתמש והסיסמה וברגע שמאשרים האינטרנט משתנה מאינטרנט נטפרי לאינטרנט רגיל או הפוך...
זה נשמע מסורבל אבל בתכלס' אחרי שמתרגלים, ובזכות המילוי האוטומטי של גוגל, ההחלפה לוקחת לי גג 20 שניות.
-
@jac כתב בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
התברר שאין שום בעיה טכנית בשני ספקים על אותו ראוטר, רק שא"א להשתמש בשניהם במקביל. כלומר כשהראוטר מוגדר על אינטרנט נטפרי, לא ניתן לגלוש בשום מחשב באינטרנט רגיל, וכן להפך.
היתה לי תשתית בזק עם ספק לאינטרנט נטפרי מ019.
קניתי מהם בנוסף לזה, ספק אינטרנט רגיל.
נ.ב הקניה היא דרך האתר שלהם, אין שום צורך בנציג שרות, פשוט מזינים את הפרטים באתר ומקבלים מיידית למייל שם משתמש וסיסמה.כעת יש ברשותי 2 שם משתמש וסיסמה - האחד לאינטרנט נטפרי והשני לאינטרנט רגיל.
כדי להחליף ביניהם נכנסים להגדרת הראוטר (לדוגמה: http://10.0.0.138/ בראוטר בזק,
http://192.168.1.1/ בראוטר של TP LINK)משנים את שם המשתמש והסיסמה וברגע שמאשרים האינטרנט משתנה מאינטרנט נטפרי לאינטרנט רגיל או הפוך...
זה נשמע מסורבל אבל בתכלס' אחרי שמתרגלים, ובזכות המילוי האוטומטי של גוגל, ההחלפה לוקחת לי גג 20 שניות.
אם אני מבין אותך נכון
אני יושב על מחשב נטפרי ואשתי על נתיב
אנחנו צריכים להחליף ביננו את הראוטר כל הזמן?
ומה מבחינת העלות? -
הבנת נכון.
כשיהיה מוזן בראוטר השם משתמש והסימה של אינטרנט נטפרי, הראוטר ישדר אינטרנט נטפרי לכל המחשבים שיתחברו אליו באותו הזמן. וכן להפך.
(לי יש על כל המחשבים בבית תוכנת WIFREE שחוסמת כל חיבור שאינו נטפרי. חוץ מהמחשב של העבודה, כך שבזמן שהראוטר מוגדר על אינטרנט לא מסונן, כלל המחשבים בעצם ללא גישה לאינטרנט פרט למחשב של העבודה.
לגבי עלות: ספק אינטרנט 100 מגה ב019 עולה 30 ש"ח. https://019mobile.co.il/ספק-אינטרנט-ביתי/
אם אתה רוכש מהם ספק לאינטרנט נטפרי אתה צריך לשלם להם בנפרד עוד 15 ש"ח)
-
שלום @jac
האם ניתן לפצל את הקו בבית לראוטר נוסף ולהגדיר כל אחד מהם עם משתמש אחר באופן קבוע?
במקום להחליף משתמש על אותו ראוטר, וכך מחשב העבודה יהיה מחובר לראוטר שלו, ושאר המחשבים בבית לראוטר שלהם.לי יש בבית תשתית בזק על סיבים, אז אני מניח שאם ניתן לפצל אצטרך לשים Switch על קו הרשת הראשי עם 2 יציאות אחת לכל ראוטר.
נשמע הגיוני?
-
@roeedan כתב בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
שלום @jac
האם ניתן לפצל את הקו בבית לראוטר נוסף ולהגדיר כל אחד מהם עם משתמש אחר באופן קבוע?
במקום להחליף משתמש על אותו ראוטר, וכך מחשב העבודה יהיה מחובר לראוטר שלו, ושאר המחשבים בבית לראוטר שלהם.לי יש בבית תשתית בזק על סיבים, אז אני מניח שאם ניתן לפצל אצטרך לשים Switch על קו הרשת הראשי עם 2 יציאות אחת לכל ראוטר.
נשמע הגיוני?
קודם תשאל אם זה אמור לעבוד בסיבים
-
@roeedan כתב בבעיה | שני ספקים על אותו ראוטר/ שני ראוטרים על אותה תשתית:
שלום @jac
נשמע הגיוני?
אתה לא יכול להפעיל שני חייגנים במקביל על אותה תשתית
תצטרך לשלם על ספק-תשתית נוספת.
סוויץ' לפני הראוטר לא רלוונטי, מכיון שהספק לא יתן לך ווילאן נפרד לכל חייגן
תצטרך או שני ראוטרים שבאחד מהם תבטל את ה dhcp
או ראוטר אחד ששני הסיבים או כבלי האינטרנט יכנסו אליו