שאלה | עזרה באקסל
-
יש לי קובץ אקסל שרשום בו בטור a תאריך ושעה, ככה:
01/01/2022 00:00:00
ובטור b רשום ת.ז. ובטור c רשום כמות נקודות
כמו בתמונה
איך אני יכול להוציא דוח מי מתוך כל הרשימה הזאת קיבל נקודות במהלך 7 ימים האחרונים לפחות חמש ימים (לא 5 פעמים אלא 5 ימים)
אשמח לעזרה
לזיכוי הרבים -
אני השתמשתי בטור D לנוסחה, ובטור E להפיכת התאריך למספר
לכאורה דבר ראשון צריך להפוך את התאריך למשהו שנוכל לעבוד איתו, ולכן תכניס טור נוסף שבו נמיר את החודש והיום של התאריך לספרות
=VALUE(MONTH(A1))&VALUE(DAY(A1))
שים לב להעביר לעיצוב כללי [אם זה קופץ לצורה של תאריך]
אח"כ נכניס בטור נוסף את הנוסחה הבאה
=IF(COUNTIFS(B:B,B1,E:E,E1)>0,1,0)+IF(COUNTIFS(B:B,B1,E:E,E1-1)>0,1,0)+IF(COUNTIFS(B:B,B1,E:E,E1-2)>0,1,0)+IF(COUNTIFS(B:B,B1,E:E,E1-3)>0,1,0)+IF(COUNTIFS(B:B,B1,E:E,E1-4)>0,1,0)+IF(COUNTIFS(B:B,B1,E:E,E1-5)>0,1,0)+IF(COUNTIFS(B:B,B1,E:E,E1-6)>0,1,0)
התוצאה תיהיה שבטור D יופיע כמה ימים כל ת.ז. מופיעה מתוך 7 הימים האחרונים.
שים לב שמי שלא קיבל כלל ניקוד ביום האחרון תראה את הניקוד שלו ביום קודם או יומיים קודם. [יותר מזה כבר לא שייך שיהיה לו 5 ימים מתוך 7 אחרונים
ולכן כעת אתה צריך לקחת את התוצאות של 3 הימים האחרונים, לבדוק מי מתוכם מעל 5, לעשות סינון כפילויות לת.ז. ולקבל את הרשימה של אלו שיש להם 5 ימים עם ניקוד.מקווה שהועלתי
-
@שמ18 אני ממש לא מבין באקסל כך שאשמח רק לביאור ההסבר,
להעתיק את=VALUE(MONTH(A1))&VALUE(DAY(A1))
לאיזה טור?
לשורה הראשונה או לכל הטור? לגרור או העתקה רגילה? ומה אני יראה בטור D? כמ הפעמים בשבוע האחרון, כלומר מי שקיבל 5 פעמים ביום אחד יחשב כ-1 או כ-5 (אני צריך שכל יום יחשב כמקסימום יום 1)תודה על העזרה
-
@אבוב אמר בשאלה | עזרה באקסל:
להעתיק את
=VALUE(MONTH(A1))&VALUE(DAY(A1))
לאיזה טור? [טור E]
לשורה הראשונה או לכל הטור? לגרור או העתקה רגילה? ומה אני יראה בטור D? כמ הפעמים בשבוע האחרון, כלומר מי שקיבל 5 פעמים ביום אחד יחשב כ-1 או כ-5 (אני צריך שכל יום יחשב כמקסימום יום 1) ככה עשיתיתודה על העזרה
בהצלחה
ובקיצור את הנוסחה של התאריך תכניס בטור E
את הנוסחה המסכמת תכניס בטור D
[ככה אני בניתי את זה]
-
תעתיק לשורה העליונה בלבד אח"כ תמרח את הנוסחאות [עמידה על הפינה השמאלית התחתונה]
לתא E1 תעתיק את הנוסחה הראשונה
לתא D1 תעתיק את השניה[אגב הצילום מסך נראה תקין
אבל תמרח את הנוסחאות עד הסוף, ניתן לעמוד על הפינה השמאלית למטה וללחוץ פעמיים הוא ימלא לבד עד למטה]
-
@שמ18 אמר בשאלה | עזרה באקסל:
תעתיק לשורה העליונה בלבד אח"כ תמרח את הנוסחאות [עמידה על הפינה השמאלית התחתונה]
לתא E1 תעתיק את הנוסחה הראשונה
לתא D1 תעתיק את השניה[אגב הצילום מסך נראה תקין
אבל תמרח את הנוסחאות עד הסוף, ניתן לעמוד על הפינה השמאלית למטה וללחוץ פעמיים הוא ימלא לבד עד למטה]
למרוח תוך כדי הכתיה (כלומר שהסמן מהבהב) או אחרי (שרק הקוביה מודגשת) או שלא משנה?
-
נראה מצויין
כעת בטור D יש לך את מספר הפעמים שת.ז. שמופיע בשורה הזאת קיבל נקודות ב7 הימים האחרונים
תעתיק את טור D ואת טור B [של הת.ז.] לגליון חדש, תמיין לפי טור D [בעצם זה יהיה טור B]
תמחוק את כל אלו שהמספר פחות מ5כעת תסנן כפולים, ויש לך את הת.ז.
-
אחרי שמחקת את אלו שמתחת ל5 תמיין בסדר הפוך ואז תעשה מחיקת כפולים הוא ישאיר את הראשון מכל אחד
[מה שסימנת בצהוב זו פונקציה שלוקחת לבד את הגבוהים מ5, הבעיה שאם יש מישהו 6 פעמים היא תביא אותו פעמיים, כמו שאתה יכול לראות אצל זה שכתוב לידו 7 שהמספר זהה, ולכן לא הוספתי לך את זה]
אם אתה רוצה תוסיף ליד זה בטור F [או איפה שתרצה בגליון] את הנוסחה הבאה, שים לב לא מורחים אותה זו נוסחת מערך [פועל רק בגרסאות אקסל המתקדמות] רק תכניס לF1 וזהו, הוא יתן לך את כל הגבוהים מ5
=FILTER(B:B,D:D>=5)
-
@שמ18 תודה על הכל, אשמח אם תוכל לעזור לי בשמהו נוסף קטן (אני מקווה שזה קטן)
עכשיו אחרי שיש לי כמה כל אחד קיבל בכל שבוע האם אני יכול ליצור טבלה שבטור A יהיה רשום כל הת.ז. ובטור B יהיה רשום כמה קיבל בפר' מטות וכמה בפר' מסעי וכן הלאה כל שבוע נוסיף לשם את של השבוע הקודם?