הצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא
-
מכיון שהמנהלים מאוד מקפידים על הקפצות של נושאים ישנים [יותר מ60 יום]
ובצדק כמובן, לטובת כולם, וד"ל,
לכאורה כדאי לעשות אחד מהשניים,1] או לבטל לחלוטין את האופציה להגיב על נושא ישן, שלא יהיה כזאת אופציה במערכת,
2] או לחדד בחוקי הפורום מתי כן מותר להקפיץ נושא ישן,
{ולכאורה יש בזה גם מעלה גדולה כי הרבה פעמים נהיה פוסטים כפולים ומכופלים מחמת איסור ההקפצה}.אני מציע למשל, בתור דוגמא או רעיון, שיהיה מותר באופנים הבאים להקפיץ,
"מקרים בהם תותר הקפצת נושא ישן"
א'] התגובה לנושא היא חשובה מאד, ומחדשת בצורה מהותית ודרמטית לנושא,
ולא סתם בירור או המשך דיון סטנדרטי.ב'] היה התפתחות חדשה לגמרי [כגון התפתחות טכנולוגית, ובתנאי שאיננה מפורסמת כ"כ], המשנה
מן היסוד את כל ההתייחסות לנושא, ויכולה להועיל לכולם.ג'] הנושא היה ללא תגובות ממשתמשים נוספים, או אם תגובות מעטות ממש, [כגון עד 5 תגובות],
כי אז הדבר הרבה פחות יגרום לעומס, ובלבול.ד'] במקרים חריגים נוספים, עפ"י אישור מראש של אחד מצוות פיקוח.
אפשר כמובן להתחיל את זה כפיילוט לתקופת מה, ולבחון את התוצאות,
אשמח לשמוע את דברי @שמואל ו @אלישי המנהלים המסורים, בנושא...
-
@אלף-שין אמר במניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
@אלף-שין לכבוד משתמשי הפורום היקרים: ערכתי את הפוסט למעלה והוספתי סקר, אבקש מכולם להשתתף בו.
במקרה הנוכחי יש 100% בעד אני משער שזה יישאר כך
שלא תבינו לא נכון אני מעוד מעריך את ההשקעה של צוות פיקוח ועדיין אני משער שכדאי שיהיה
מקרים של שעת הדחק.
ואגב יש לי רעיון מדהים
כמו שהצ'אטים נפתחים רק לוותיקים כך נעשה שרק לוותיקים יהיה אפשרות להגיב על נושא ישן לפי כללים מסוימים -
אני בעד הקפצות במקרים מסויימים.
כי במקום לפתוח עוד פוסט ועוד פוסט על נושא שרק מכביד אח"כ בחיפוש של מישהו שמחפש תשובות ובמקום להסביר את כל הסיפור מהתחלה לפעמים יותר פשוט להתחבר לפוסט קודם.
כמובן שמי שיגיב וייתן מענה לא קשור בזמן לא קשור זה לא לעניין אבל לא לפסול באופן כולל הקפצות.
כי בינינו מה באמת ההבדל בין 60 יום ל120 יום? בכל מקרה הזכרון נשכח -
@A0533057932
האם אתה יכול לנמק פה, לטובת כולם, מדוע אתה נגד הקפצות, ובפרט במקרים א' ו ג' ?א'] התגובה לנושא היא חשובה מאד, ומחדשת בצורה מהותית ודרמטית לנושא,
ולא סתם בירור או המשך דיון סטנדרטי.ג'] הנושא היה ללא תגובות ממשתמשים נוספים, או אם תגובות מעטות ממש, [כגון עד 5 תגובות],
כי אז הדבר הרבה פחות יגרום לעומס, ובלבול. -
@אלף-שין אמר בהצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
@A0533057932
האם אתה יכול לנמק פה, לטובת כולם, מדוע אתה נגד הקפצות, ובפרט במקרים א' ו ג' ?א'] התגובה לנושא היא חשובה מאד, ומחדשת בצורה מהותית ודרמטית לנושא,
ולא סתם בירור או המשך דיון סטנדרטי.ג'] הנושא היה ללא תגובות ממשתמשים נוספים, או אם תגובות מעטות ממש, [כגון עד 5 תגובות],
כי אז הדבר הרבה פחות יגרום לעומס, ובלבול.הבעיה היא בפיקוח
או ליתר דיוק שאני פוחד מחוסר הפיקוח
לכן אני חושב שעדיף לחסום הקפצות לחלוטין
ולהפסיד את שני הדוגמאות הנ''ל -
@A0533057932 אמר בהצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
אני חושב שהגיע הזמן לקטגוריית זבל
שלשם יעבירו את כל הנטשאים שחוזרים אל עצמם שוב ושובלא היייתי קורא לה קטגוריית זבל
אבל הייתי פותח קטגורייה לשאלות נפוצות למתחילים (וואטסאפ למחשב איקטוב אופיס/IDM ועוד) -
@A0533057932 אני גם הייתי חושב בגלל זה שעדיף לחסום לגמרי,
בכל אופן זה וודאי אפשר להגדיר בפורום שיחורגו מהחסימה פוסטים שיש בהם פחות מX תגובות. -
@A0533057932 אמר בהצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
אני נגד הקפצות
ואכן אני חושב שיש צורך לחסום לגמרי הקפצהחשבתי מזמן לחסום אפשרות של חסימת תגובה לפוסטים ישנים, אבל יש מקרים בודדים ששם כן ראוי להגיב, לדוגמא, אם רצו לתרגם תוכנה כלשהיא, ועבדו עליה זמן מה, ואז אחרי 6 חודשים סוף סוף יצא התרגום המיוחל, במקרה כזה, כן ראוי להגיב בשרשור של התרגום, כך נראה לי, אבל אם אראה שאין הצר שוה בנזק, אכן נחסום את זה.
-
@אלישי אמר בהצעת ייעול מניעת הקפצת נושא ישן+ סקר בנושא:
ואז אחרי 6 חודשים סוף סוף יצא התרגום המיוחל, במקרה כזה, כן ראוי להגיב בשרשור של התרגום, כך נראה לי, אבל אם אראה שאין הצר שוה בנזק, אכן נחסום את זה.
זה לא שווה את זה לדעתי
ואם כן מה הבעיה לעשות פוסט תגובה שהתרגום יצא לאור עם תיוג של המנהלים והם יעבירו ת זה לפוסט הראשי
כמעט ואין מקרים שבאמת יש סיבה להקפיץ... -