-
@ח-ש ונסכם את הדברים.
יש לך כרגע ראשי או פחת של 40, בעוד שהנתיך של חברת חשמל הוא של 25 בלבד.
מה שקורה הוא, שבכל מקרה, מכיון ששמת יותר ממה שחברת החשמל אישרו לך (לאחר שביקשת כנראה כמות זו) שמת אח"כ פקק גדול יותר.
ומכיון שהוא (הנתיך של חברת חשמל) לא יכול למשוך כ"כ הרבה, הוא נופל ועושה קצרים, וכנראה ימשיך גם, עד שיבוא שילה..., או עד שתסדר את זההפיתרון הפשוט הוא, לדבר עם חברת חשמל להגדיל את המתח.
בנוסף, יש כאן עוד נושא, והוא שאין לך כרגע הארקה בבית.
מענין איך חברת חשמל חיברו אותך בכלל לחשמל, אבל בכל מקרה, לפני שאתה מדבר איתם, סדר את הנושא הזה, אחרת הם יכולים לנתק את החשמל בגלל שזה לא תיקנו.כמו"כ, אמרת שהכנסת טסטר לתוך הבית מנורה, ואז זה קפץ.
הסיבה הפשוטה היא, שכנראה לא נזהרת מספיק, והטסטר נגע בחיובי ושלילי יחד.בהצלחה.
-
@אמרתי-אני-יודע אמר בבירור | מה גורם לשריפת נתיך?!:
ומכיון שהוא (הנתיך של חברת חשמל) לא יכול למשוך כ"כ הרבה, הוא נופל ועושה קצרים, וכנראה ימשיך גם, עד שיבוא שילה..., או עד שתסדר את זה
זה לא קורה, אולי בגלל שבדרך כלל אין לי שימושים בבת אחת של יותר מ25 וא"כ בדרך כלל זה באותו מיקום ואז הפקק המקומי של ה16 נופל
הפיתרון הפשוט הוא, לדבר עם חברת חשמל להגדיל את המתח.
מענין איך חברת חשמל חיברו אותך בכלל לחשמל, אבל בכל מקרה, לפני שאתה מדבר איתם, סדר את הנושא הזה, אחרת הם יכולים לנתק את החשמל בגלל שזה לא תיקנו.זה בית ישן, הם לא בדקו וגם לא יבדקו... וגם לכאורה לא יגדילו עד שישנו את התשתיות בבית...
אגב, להגדיל ל40 זה בחינם? כמה יעלה?כמו"כ, אמרת שהכנסת טסטר לתוך הבית מנורה, ואז זה קפץ.
הסיבה הפשוטה היא, שכנראה לא נזהרת מספיק, והטסטר נגע בחיובי ושלילי יחד.ייתכן....
בהצלחה.
תודה!
-
@aiib אמר בבירור | מה גורם לשריפת נתיך?!:
@אמרתי-אני-יודע אמר בבירור | מה גורם לשריפת נתיך?!:
ומכיון שהוא (הנתיך של חברת חשמל) לא יכול למשוך כ"כ הרבה, הוא נופל ועושה קצרים, וכנראה ימשיך גם, עד שיבוא שילה..., או עד שתסדר את זה
זה לא קורה, אולי בגלל שבדרך כלל אין לי שימושים בבת אחת של יותר מ25 וא"כ בדרך כלל זה באותו מיקום ואז הפקק המקומי של ה16 נופל
עליך להחליף את הראשי לגודל של חברת חשמל
הפיתרון הפשוט הוא, לדבר עם חברת חשמל להגדיל את המתח.
מענין איך חברת חשמל חיברו אותך בכלל לחשמל, אבל בכל מקרה, לפני שאתה מדבר איתם, סדר את הנושא הזה, אחרת הם יכולים לנתק את החשמל בגלל שזה לא תיקנו.זה בית ישן, הם לא בדקו וגם לא יבדקו... וגם לכאורה לא יגדילו עד שישנו את התשתיות בבית...
אגב, להגדיל ל40 זה בחינם? כמה יעלה?כמה אלפי שקלים + המתנה של כמה שבועות + אישור חשמלאי על כל הבית
-
@aiib בעקרון להגדיל ל-40 אמפר יש אפשרות שחשמלאי קצת ותיק יוכל להחליף לך את הפיוז של חברת חשמל (יש להם יחידים בצורה לא חוקית) והם מוכנים להחליף כמובן שלא תספר שהם עשו זאת. ( בהכרות אישית אצל בני משפחה שעשו כן) רק צריך להחליף את הפחת וכמובן שתהיה הארקה ולדאוג שאצלך הכל תקין.
בהצלחה. -
@aiib אמר בבירור | מה גורם לשריפת נתיך?!:
וגם לכאורה לא יגדילו עד שישנו את התשתיות בבית
אתה כנראה לא מודע עד כמה זה מסוכן!! אם התשתיות שלך לא מתאימים ל40A אז אם תמשוך יותר ממה שהם יכולים התוצאה במקרה הטוב זה שהתשתיות ישרפו וכל הPVC שעליהם ימס ואז זה סיפור יקר מאד של שרשורים, ובמקרה הרע זה יכול להגיע חלילה לסכנת נפשות חס ושלום, לכן טוב עשו חברת החשמל ששמו לך מה שהתשתיות אכן יכולות לסחוב ובדברים האלו אל תנסה אף פעם להתחכם
-