בירור | חישוב מהירות העלאה
-
@a0533057932 אמר בבירור | חישוב מהירות העלאה:
@aiib נראה לי שיותר מדויק 12.5 מגה לשניה
מה זה המספר הזה?
תעשה בדיקה
תקח הסרטה בגודל של 10 גיגה
ותבדוק כמה זמן יקח לה לעלות לדרייבאני שואל תיאורטית מעשי אולי בהמשך. אין לי כרגע דרך לבדוק
-
בדרך כלל המהירות המוצהרת של הקו, אינה המהירות בפועל.
המהירות בפועל זה בדר"כ עשירית ממה שמצהירה החברה, וגם זה בתנאים מאוד אידיאליים, מחשב טוב, ורשת טובה, וחיבור טוב.
ובדר"כ גם לא מגיעים למהירות של עשירית אלא אם משתמשים בתוכנה ייעודית שיודעת לנצל את רוחב הפס.... -
@aiib אני מדבר על הכל....
ודיברתי על מהירות בפועל, כלומר שאם נגיד בבדיקת מהירות תראה שיש לך 90 מגה, אם תעשה הורדה, (בתוכנה של הורדה) תצליח להגיע לעשירית מזה, כלומר 9 מגה (בשימוש בדפדפן זה עשויה להיות עוד יותר איטי).
לגבי העלאה, זה תלוי בקו, אבל בקו רגיל ההעלאה הוא עשירית מן ההורדה.לגבי מה שכתבת שלפעמים הוא נותן מחצית, אני אף פעם לא נפגשתי בקו של 100 מגה שאני עושה הורדה ומקבל 50 מגה..., וכתבתי בדר"כ כי אני לא נפגשתי (ואם כוונתך הייתה על המהירות בבדיקת מהירות, אז זה ממש לא תקין, זה אמור להתקרב למהירות המוצהרת, קו תקין של מאה מגה, אמור לתת בבדיקת המהירות, מהירות הורדה של סביבות ה 90, במידה ולא, אז או שהמחשב לא תקין, או החיבור או הקו....
-
@יהודה-12 אמר בבירור | חישוב מהירות העלאה:
@aiib אמר בבירור | חישוב מהירות העלאה:
מה זה המספר הזה?
המהירות שהחברה מצהירה זה מגה ביט mb, לא מגה בייט MB
מה שאומר שזה שמינית במגה בייטים
כיון ש 8mb = MB
עיין כאןאז טרה יארוך כמעט 24 שעות...
-
@aiib בהנחה שתקבל 100 לאורך כל הזמן אז זה 12.5 מגה לשניה x 60 שניות = 750 מגה לדקה, x 60 דקות = 45 ג'יגה לשעה כדי להעלות טרה ייקח לך קצת יותר מ22 שעות
יש אפשרות לסיב אופטי עם העלאה מהירה יותר, אבל כמה כבר יוצא להשתמש בכאלה כמויות אא''כ אתה עורך סרטים שאז כל קובץ שוקל המון -
@aiib אני אולי יעשה קצת סדר
כשאומרים לך 100 מ"ב זה לא המגה בית הרגיל מ 2 סיבות
הראשונה - יש מגה ביט ויש מגה בית (או בייט) - כלומר, כל יחידת מידע שנשמרת בזיכרון המחשב או נשלחת ממחשב למחשב נקראת מגה בייט והיא מורכבת מ 8 סיביות - או ביט באנגלית ולכן, אם מדברים על מידע שנשמר בזיכרון וכו' מדברים על בייט - כי זו יחידת המידה הקטנה ביותר שמייצגת מידע ממשי (אות, ספרה, תו וכו' על פי טבלה שנקראת ASCII, תוכל לראות אותה כאן ואגב, אם תפתח עורך טקסט כלשהו אפילו וורד ותלחץ על מקש Alt ותוך כדי תקיש את קוד ה ASCII של תו מסוים - הוא ייכתב במסמך) - כי לא שייך מידע קטן יותר מבייט לעומת זאת, כשמדברים על מידע שנשלח ממקום למקום - מכיוון שהמידע עובר בכבל כביט אחר ביט - סופרים אותו לפי הביטים ולכן קודם כל צריך לחלק את ה 100 ב 8 כך שיצא לנו 12.5 מגה בייט על כל 100 מגה ביט
השלב השני הוא קצת יותר מסובך, אתה מכיר את זה שאתה קונה דיסק אונקי שאמור להיות בגודל 64 ג'יגה אבל בפועל יש בו רק 59 ? הסיבה לזה היא בגלל שישנם 2 שיטות למדוד שטח אחסון - הראשונה היא פשוט לספור את הבייטים ולכל 1000 מהם לקרוא קילו בייט ולכל מיליון מגה בייט וכן הלאה והשניה היא דרך "מדעית" יותר שבה סופרים את זה בצורה של חזקות של 2 מכיוון שתאי הזיכרון במחשב מיוצגים על ידי ספרות בינאריות שהם 0 ו 1 לצורך התמצאות בזיכרון - שיהיה אפשר להפנות לאזור מסוים וכן הלאה (זה היה רלוונטי בעיקר פעם אבל לא נרחיב על זה כאן) ועם 10 ספרות בינאריות אפשר לייצג מספר שהוא עד 1024 שזה 2 בחזקת 10 ולכן שיטת המדידה הזו קוראת לכל 1024 בתים קילו בייט ולכל 1,073,741,824 בייטים - ג'יגה בייט (תעשה את החשבון לבד...)
ולכן, אחרי שקיבלנו ש 100 מ"ב שווה ל 12.5 מגה בייט נצטרך לחלק את זה ב 1.048 (כי זה מגה - 2 בחזקת 20 אם זה ג'יגה נחלק ב 1.073 שזה 2 בחזקת 30) כדי לקבל את התוצאה המדויקת כך שסך הכל זה 11.927480916 מגה בייט לשניה
עם השנים, וכדי לנסות לסבך את הציבור פחות המציאו שם חדש למגה בייט שאנחנו משתמשים בו ביום יום - mebibyte והוא מכונה בקיצור MiB אבל כמו שאתה רואה... זה לא תפס...
וסליחה אם סיבכתי יותר ממה שהסברתי... -
@קינג-קומפיוטר אמר בבירור | חישוב מהירות העלאה:
יש אפשרות לסיב אופטי עם העלאה מהירה יותר, אבל כמה כבר יוצא להשתמש בכאלה כמויות אא''כ אתה עורך סרטים שאז כל קובץ שוקל המון
איפה יש כזאת אופציה?
אני צריך רק באופן זמני כדי לגבות את כל המחשבים לענן -
יש אפשרות לסיב אופטי עם העלאה מהירה יותר, אבל כמה כבר יוצא להשתמש בכאלה כמויות אא''כ אתה עורך סרטים שאז כל קובץ שוקל המון
איפה יש כזאת אופציה?
אני צריך רק באופן זמני כדי לגבות את כל המחשבים לענןמקומות מהסוג הזה
https://www.spacing.co.il/ -
@a0533057932 אני רואה עכשיו שלבזק יש 250 מגה העלאה. במחיר סביר ל3 חודשים... ויש גם מענק של משרד הכלכלה 1,000 שקל...
-
@a0533057932 אמר בבירור | חישוב מהירות העלאה:
איפה יש כזאת אופציה?
אני צריך רק באופן זמני כדי לגבות את כל המחשבים לענןמקומות מהסוג הזה
https://www.spacing.co.il/איך אני יכול לראות כמה מהירות העלאה?!...
-
@aiib לא הבנתי מה אתה רוצה, אתה רוצה לעשות סיב אופטי בבית/משרד או שאתה מחפש חדר מחשבים עם מהירות העלאה גבוהה?
אם אתה צריך את זה חד פעמי, היית צריך לכתוב "מחפש חדר מחשבים עם מהירות העלאה גבוהה"התשובה לא מוחלטת.
אני לא נזקק לזה באופן קבוע אלא חד פעמי. אבל אני שאלתי רק לגבי חישוב מהירות העלאה. משם זה קצת גלש לצורך שלי. שהוא או למצוא מקום חד פעמי במחיר נמוך להעלות את החומר או לעשות חיבור סיב אופטי לתקופה בבית שלי כי יש לי מענק ממשרד הכלכלה של 1,000 שקל לסיב אופטי