בעיה | מחשב איטי אחרי החלפה לSSD והתקנה נקיה
-
התקנתי מערכת הפעלה חדשה [את המערכת הקלה שהביא @KINGYOS] על מחשב עם ביצועים חלשים.
מדובר במחשב נייד שהיה מאד מאד איטי, וכרגע אחר החלפה לSSD המצב השתפר יחסית אבל עדיין הייתי מצפה שלפחות הוא יריץ הסרטות כמו שצריך וכרגע המצב שהוא מידי פעם עוצר ומטשטש את ההסרטות. כל זה לאחר התקנה נקיה ממש, ומערכת הפעלה חדשה [וקלה יותר כנ"ל].
יש איזה פיתרון לענין? לכאורה המצב הזה לא סביר אפי' שהמעבד ישן.
[אחרי חיפוש בגוגל ראיתי שיתכן שזה קשור לדרייברים. האם ידוע למישהו אם זה נכון? ואם כן מה לעשות אם המחשב הנ"ל לא מתחבר לאינטרנט?]כרגע קצת מסובך להעלות צילום מסך מהמחשב, אבל קצת נתונים:
מעבד: adm e1 -1500
זיכרון 4 GB ראם
בתוכנת CPU-Z אני רואה שהמעבד מגיע מקסימום ל1500 MB מהירות שעון [אם הבנתי נכון, וזה גם הנתונים במפרט של וינדוס - 1.48 GH ] -
@אני-אני-1 כנראה בגלל כרטיס מסך חלש (רוב מחשבי הסטנדארט מלפני 15 שנה במיוחד הניידים לא מסוגלים להריץ הרבה מדי פריימים בדקה וזה לא משנה כמה תשדרג אותם)
-
@שלמה-ווייס תודה על התגובה המהירה!!
לא מדובר במחשב כ"כ ישן הדגם הוא LENOVO G 585 נדמה לי פחות מבן 10
כתבתי 'ישן' כי המעבד נראה לי ברמה נמוכה וקצת ישן.
האם גם זה נכנס בקטגוריה שהבאת, שאין מה לשדרג? -
@אני-אני-1 אמר בבעיה | מחשב איטי אחרי החלפה לSSD והתקנה נקיה:
האם גם זה נכנס בקטגוריה שהבאת, שאין מה לשדרג?
לא, האמת היא המחשב הזה ממש לא נורא, אבל יתכן שמשהו נהרס שם
-
@אני-אני-1 נראה לי שהדגם הזה באופן מיוחד הוא דפוק, וזה הוכרז רשמי ע"י LENOVO (נפק"מ שמי שיביא את המחשב הזה כולל חשבונית, יזוכה), תקנו אותי אם אני טועה.
במידה וזה נכון אין לך מה לעשות המחשב דפוק. -
@תורה-צוה-לנו-משה אמר בבעיה | מחשב איטי אחרי החלפה לSSD והתקנה נקיה:
@אני-אני-1 נראה לי שהדגם הזה באופן מיוחד הוא דפוק, וזה הוכרז רשמי ע"י LENOVO (נפק"מ שמי שיביא את המחשב הזה כולל חשבונית, יזוכה), תקנו אותי אם אני טועה.
במידה וזה נכון אין לך מה לעשות המחשב דפוק.מניין לך? מבדיקה קטנה על המחשב בגוגל אני רואה שהוא ממש לא נורא
-
@שלמה-ווייס היה לי כזה,(או דגם דומה), ולכן הדגשתי שנראה לי.
-
@שלמה-ווייס תודה !
המחשב הזה בעיקרון לא בשימוש קבוע ורק מידי פעם הוא בפעולה.
למשל: על אף שהוא ישן הבטריה מחזיקה הרבה זמן, זה אומר שהיא לא היתה בשימוש הרבה, ודבר שני המחשב ממש לא מתחמם. לא שזה משנה הרבה אבל זה אומר שזה לא נראה שהוא 'נגמר' או משהו כזה.
השאלה עכ"פ היא האם אין איזה בדיקה פשוטה שאפשר לעשות?@תורה-צוה-לנו-משה מעניין מה שאמרת, האם שייך לקבל החזר על מחשב זה? יש לך מושג למי לפנות? אל תטרח אבל אם אתה יודע מעניין לשמוע.
תודה בכ"א על התגובות -
-
@אני-אני-1 אם כבר יש לך על זה cpu-z תנסה לעשות את ה bench שהתוכנה הזו מציעה ותביא את התוצאות ונבדוק
-
@מתכנת-חובב מה בדיוק לצלם שם אין כמעט נתונים ?
-
@אני-אני-1 התכוונתי שתעשה את הבדיקה שיש שם
-
@מתכנת-חובב לא מכיר את האפשרויות שם איך לעשות בדיקה? להעלות צילום מלשונית זו זה יתן משהו?
-
@אני-אני-1 בלשונית bench תבחר באפשרות bench cpu ותחכה שהבדיקה תגמר ותעלה צילום מסך של התוצאה
-
@אני-אני-1 מדובר במעבד חלש מאוד שעטוף יפה כלומר שאר החומרה כולל המחשב עצמו בסדר אבל המעבד מאוד חלש
ובכ"ז נראה לי שאכן הבעיה היא דרייברים (עשית התקנה נקיה ללא אינטרנט ולכן אין לו את הדרייברים ומשום כך כרטיס המסך לא פועל כראוי במלוא יכולתו)
יש לך שלוש אופציות 1. לחבר את המחשב לאינטרנט ולאפשר לו להוריד את הדרייברים
2. להתחבר לאינטרנט מכל המחשב אחר ולהוריד מהאתר של לנובו את
הדרייברים הנצרכים (לשם כך מומלץ שיהיה לך את המס' הסריאלי של המחשב
שלך - לפעמים נמצא מתחת המחשב עם הכיתוב sn-...................)
3. להשיג תוכנת דרייברים אופליין (שוקל עשרות ג'יגה) ולהתקין משם את
הדרייברים -
@אני-אני-1 אמר בבעיה | מחשב איטי אחרי החלפה לSSD והתקנה נקיה:
[אחרי חיפוש בגוגל ראיתי שיתכן שזה קשור לדרייברים. האם ידוע למישהו אם זה נכון? ואם כן מה לעשות אם המחשב הנ"ל לא מתחבר לאינטרנט?]
ענית לעצמך - כן זה יכול להיות מאוד קשור.
מלמעלה קצת הסבר על דרייברים: אם נתאר את המחשב כסיני ואת ה SSD כתאילנדי שבא לעבוד אצל הסיני. התאילנדי יכול לעבוד מאוד מהר - אבל בשביל זה הוא צריך דיבור שוטף אם הסיני. מה שהסיני עושה מביא מתורגמן שייצור דיבור שוטף.
כך הוא הדרייבר " מתווך בין המחשב ( התוכנה ) לחומרה ( SSD במקרה שלנו ) וגורם למחב לנצל במקסימום את ה חומרה -
@a-y-f
אוקי כרגע המחשב מחובר לאינטרנט השאלה היא האם הדרייברים יותקנו אוטומטית.ניסיתי כניסה לאתר של לנובו ואיבחון, ובערך שעה שלימה לקחה הבדיקה ועדיין לא נגמרה הבדיקה עד שהתייאשתי. מי שיכול לכוון אותי לדרייבר המתאים, או סדר הפעולות ע"מ שיותקן כל מה שצריך אודה לו.
פשוט ביליתי על זה כבר יותר מידי זמן... [וסה"כ מדובר בעזרה לחבר בשידרוג המחשב שלו]
-
@אני-אני-1 תנסה עם drp או דרייבר בוסטר, הראשון מומלץ יותר
-
@אני-אני-1 windows update יספיק לכאורה