איך להוסיף שאילה בפקודה בוורד ,ועוד.
-
-
@dmp ביצוע טובה!!!
אסביר איך להשתמש בזה את המס' 1 להכניס לפני הפקודה שברצונך לבצע, ואז הוא שואל אותך אם להמשיך עם הפקודה במידה והתשובה כן הוא שולח אותך למס' 1 שזה בעצם הפקודה הנ"ל.אבל במקרו שכתבתי את הפקודה הנ"ל שהבאתם לי שזה בעצם רק כשאני בוחר במילים-
If Selection.Start = Selection.End Then Exit Sub
הוא לא יתן לי להמשיך עם הפעולה, וגם בלאו הכי כשאני רוצה לחבר שתי מאקרוים זה לא יעבוד לי מאחר שהוא כבר הלך ממה שבחרתי עם העכבר (גם בלי הפקודה הנ"ל, דהיינו צריך פיתרון לזה שכאילו יחזור המצב לקדמותו לגבי הבחירה עם העכבר. ואין לי מושג איך.
וכן איך נוכל לעשות כשיש לי מאקרו עם הרבה שאילות אופציה שבתשובה לא הוא ידלג לפקודה הבאה למשל שאילה, עניתי "כן" הוא מביא אותי ל 1 = שזה בעצם הפקודה, עניתי "לא" מעביר אותי ל 2 = שזה בעצם שאילה הבאה, בשאילה הבאה אני עונה "כן" מעביר אותי ל 3= פקודה שניה , "לא" מעביר אותי ל 4= שאיחה הבאה וכו' עד גמר הפקודות?
וכן איך אוכל באמצעות שאילה כזאת להקפיץ אותו למאקרו אחרת?
אשמח לשיתוף פעולה ותודה על עזרתכם. -
@dmp למעשה מאחר שהפקודה מסתיימת במילים אלו "End Sub" אז על פקודה שכתובה לאחר השאילה , גם אם התשובה "לא" הוא יבצע וזה רק על פקודה שכבר בוצע ואני רוצה לבצע עוד פעם שאין בעצם הרבה מיקרים כאלו צריך לעשות מצב שאוכל לבחור בלא וזה יצא לגמרי על אף שיש עוד פקודות לאחריו.
וכן כנ"ל שכתב @מלאכת-מחשבת להוסיף פונקציה שידלג על פקודה וימשיך רק עם תגובה לאחריו, מצד שני צריך גם אופציה שיצא לגמרי דהיינו במצב כזה יהיה שלוש כפתורים כן /לא/ צא וכדו' מקוה שהובנתי...
ותודה על ההיענות למעני!!! -
@dmp יש את הרעיון של זה : שמשהו אפשר להוציא משם ולסדרו לעניננו, אשמח אם תוכל (אתה או כל מישהו אחר...) להסביר איך להשתמש אם זה בכל מאקרו שהיא, מה ואיפה להוסיף וכדו'...
' שאלת פתיחה If MsgBox("?האם לתקן שגיאות במסמך זה", vbYesNo) = vbYes Then Selection.Find.ClearFormatting Selection.Find.Replacement.ClearFormatting With Selection.Find End With Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll Selection.Find.Execute Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll Selection.Find.Execute ' הודעת סיום MsgBox "!הפקודה הסתיימה" & Chr(13) & "" & Chr(13) & "" & Chr(13) & "" & Chr(13) & "מתמחים טופ" & Chr(13) & "", vbMsgBoxRight Selection.Find.Execute Replace:=wdReplaceAll Else End If End Sub
אשמח אם מישהו יגשר ויכשיר אותה לעניננו ויסביר איך להכניס את השאילות בשאר פקודות וכו'.
-
-
@dmp אמר באיך להוסיף שאילה בפקודה בוורד ,ועוד.:
אפשר ליצור טופס (כמו תיבת דו שיח של וורד) ולהוסיף לו לחצנים שיבצעו את המקרואים הרצויים,
איך???
בדיוק זה מה שאני מחפש.@dmp אמר באיך להוסיף שאילה בפקודה בוורד ,ועוד.:
אם תוכל עכ"ז לעזור לי יהיה לי לתועלת , בינתיים (אולי לאחר שתעזור לי תרוויח שכבר אסתדר בעצמי. אולי?) אני לא מבין מה כתוב שמה..
תודה! -
@מלאכת-מחשבת אנסה על רגל אחת...
הפונקציה MsgBox מציגה למשתמש תיבת הודעה ומחזירה את הערך שהמשתמש בחר,
ניתן לשמור את הערך בתוך משתנה ולהשתמש בו על מנת להחליט על המשך פעילות המאקרו.
לפונקציה יש מספר ארגומנטים שיש להזין, הראשון הינו הכרחי והוא הטקסט שיופיע בתיבת ההודעה. השני הינו סגנון תיבת ההודעה כמו סוג הכפתורים, עיצוב אזהרה/שאלה/מידע, מימין לשמאל או להיפך וכדו', ניתן לראות את כל האפשרויות בקישור שהבאתי לעיל, (במקרה שלא נבחר סגנון יופיע ברירת המחדל עם כפתור אישור בלבד). השלישי הינו כותרת ההודעה (אופציונלי).
לאחר מכן יש להשתמש ב"משפטי התנאים" של visual basic כדי להחליט מה לעשות עם מה שהמשתמש בחר, (שזה כמובן נושא בפני עצמו), וכן לפעמים יש להשתמש ב goto כדי לדלג למקום אחר, וכמו בדוגמא שהבאתי לעיל.
ואידך זיל גמור... -