מחשב קופא באמצע עבודה... מה יכול להיות?
-
יש לי מחשב נייח i5 דור רביעי 16 גיגה רם עם ווינדוס 10
לפני שבוע המחשב התחיל פעם בכמה זמן פשוט לקפוא.. זאת אומרת שבאמצע שעובדים איתו פתאום שום דבר לא זז כולל העכבר... לפעמים אחרי כמה שניות הוא נותן מסך כחול ומאתחל מחדש ולפעמים הוא פשוט קופא וזהו.. וכשאני מנסה להפעיל מחדש הוא לא עושה אפילו בוט.. זה קורה גם אם אני סתם מכבה את המחשב ואחר כך מדליק אותו.. אין בוט.. רק המאוורים עובדים וזהו.
הפתרון הזמני שלי הוא לשחק עם הזכרונות, יש לי שתי זכרונות של 8 כל אחד.. אני מוציא אחד מהם ואז הוא נדלק עד הפעם הבאה שהוא קופא, ואז אני מחזיר את השני או מחליף ביניהם...
כמובן שקניתי זכרונות חדשים כי חשבתי שזאת הבעיה.. אבל שום דבר לא השתנה... אותו דבר בדיוק קורה גם עם החדשים...
ניסיתי לנקות קצת.. מחר אני ינסה עם תרסיס אוויר.. זה האופציה האחרונה שיכול להיות שזה רק אבק אבל זה נראה לי מאוד לא הגיוני...
המחשב שלי מעודכן בכל העדכונים האפשריים.. עדכוני מערכת וביוס.. דרייברים וכל מה שצריך, הוא משרת אותי כבר בנאמנות כמה שנים בלי שום בעיות...
אם למישהו יש רעיון מה אפשר לנסות.. או יותר טוב.. אני זוכר שישנה אופציה ללקרוא קובץ log מסויים שבו כתובים כל השגיאות של המערכת .. אם מישהו יודע לקרוא אותו ויוכל לעזור לי בזה אני ממש ממש ישמח... -
@קינג-קומפיוטר אמר במחשב קופא באמצע עבודה... מה יכול להיות?:
@itzik429 נראה שיש בעיה בלוח אם
כשאתה מפעיל את המחשב גם הסמל של החברה לא עולה?אמרתי כבר בפירוט שאין בוט.. שזה אומר שגם הסמל של החברה לא עולה...
להגיד בעיה בלוח אם זה הכי קל... אני פשוט רוצה לשלול את כל האופציות האחרות לפני שאני זורק אותו וקונה חדש -
@מוטי-ברנד אמר במחשב קופא באמצע עבודה... מה יכול להיות?:
@itzik429 אולי תנסה להתקין וינדוס מחדש הרבה פעמים זה פתרון להרבה בעיות
אני יעשה את זה כאופציה אחרונה ממש...
אבל שוב... זה לא נראה קשור לבעיה בשום צורה...
עוד רעיונות??? -
@tehila אמר במחשב קופא באמצע עבודה... מה יכול להיות?:
@itzik429 הגיוני שבלוחות H שמאמצים אותם יתר על מה שהם יכולים כי הרי הם חלשים אצלי זה היה ב H310 ואיך שהחלפתי לוח הכל הסתדר
לא נראה לי שאצליח למצוא לוח אם כזה יד שניה בקלות....
וגם קצת מוזר שפתאום הוא לא יכול... מה היה עד היום?
וחוץ מזה.. שזה יכול לקרות כשאני סתם פותח כרטיסיה של גוגל.. או מחבר את הנגן. ממשל לא עומס מיוחד..
אבל אם זה אכן בעיה בלוח האם נראה לי כבר אקנה מחשב חדש וזהו -
@קינג-קומפיוטר אצלי היה מדובר בקשיח חדש עם מערכת הפעלה חדשה וזו עדיין היתה הסיבה
אגב הלוח היה עדיין באחריות אבל החנות (רשת) התנערו מכל וכל כי הלוח עובד ולך תוכיח... -
@שלמה-ווייס אמר במחשב קופא באמצע עבודה... מה יכול להיות?:
@itzik429 תעלה דו"ח סמארט של הקשיח
הדיסק הקשיח תקין לגמרי
-
@קינג-קומפיוטר בהתחלה? (אני לא מעוניין להכפיש) רשת גדולה
בפעם השניה חבר תותח -
@itzik429 לא יודע למה החלטת שהוא "תקין לגמרי" דווקא הוא לא נראה לי כזה מכמה סיבות... עוד לפני כל השגיאות זה SSD שעבד למעלה מ11000 שעות וכבר נכתב עליו יותר מ24 TB (הSSD עצמו 1 TB) חוצמזה שיש לו כמה בעיות שמופיעות בדו"ח ועוד כמה שלא מופיעים... (VENDOR SPECIFIC)