מחשב יקר וטוב שנהיה לאחרונה איטי מאד
-
שלום חברים, אשמח לעזרה קטנה גדולה:
ברשותי מחשב נייח שהרכבתי בעצמי לפני כשנתיים, הוא עלה לי בסביבות ה 10K לא כולל מסך, מה שאומר שהשקעתי בו הרבה על כל רכיב, כך שמבחינת חומרה הכל אמור להיות בסדר.
בחודש חודשיים האחרונים משום מה הרבה פעולות הקשורות בדיסק הקשיח נהיו איטיות מאד, וזה כולל שלפעמים לפתוח תיקייה לוקח כמה שניות טובות (כ 10 שניות ומעלה), דבר שלא אמור להיות...
שאלתי היא: באמצעות אילו כלים אני יכול לבדוק מה המצב שלו ומה גורם לתקיעות המוזרות האלו.
בתודה מראש! -
@ניסים-פנירי תבצע בדחיפות בדיקת סמארט ותעלה לכאן צילומסך של התוצאות
-
מצורף צילומסך, הכל נראה טוב...
-
@ניסים-פנירי כננראה באמת השקעת, הדיסק קשיח הזה הוא מסוג טוב ומצבו כפי שנראה (אחרי 14,248! שעות) בסדר גמור, אתה מרגישי איטיות רק במה שקשור לדיסק? א"כ תעתיק איזה תיקייה גדולה למחשב ובזמן העתקה תעלה צילומסך של מנהל המשימות לשונית תהליכים ותלחץ על DISK שהתהליכים יהיו לפי סדריורד בצריכה מהדיסק
-
@ניסים-פנירי אמר במחשב יקר וטוב שנהיה לאחרונה איטי מאד:
צלם את דיסק c
-
@שלמה-ווייס אמר במחשב יקר וטוב שנהיה לאחרונה איטי מאד:
א"כ תעתיק איזה תיקייה גדולה למחשב ובזמן העתקה תעלה צילומסך של מנהל המשימות לשונית תהליכים ותלחץ על DISK שהתהליכים יהיו לפי סדריורד בצריכה מהדיסק
בסמארט יש עוד חלק שבודק מהירות דיסק
נראה לי יותר פשוט
השמאלי
-
מצרף צילום מסך של שני הכוננים האחרים שיש לי. ה A-DATA הוא הראשי, וה SSD הרגיל הוא כונן משני לקבצים שעליהם אני עובד הכי הרבה.
-
@משה-מזרחי אמר במחשב יקר וטוב שנהיה לאחרונה איטי מאד:
א"כ תעתיק איזה תיקייה גדולה למחשב ובזמן העתקה תעלה צילומסך של מנהל המשימות לשונית תהליכים ותלחץ על DISK שהתהליכים יהיו לפי סדריורד בצריכה מהדיסק
נראה לי יותר פשוט
השמאלי
משום מה לא מופיע לי האייקון הזה בשום מקום... מופיע רק הימני.
-
@משה-מזרחי אמר במחשב יקר וטוב שנהיה לאחרונה איטי מאד:
נראה לי יותר פשוט
השמאלי
זה תוכנה נפרדת לגמרי
של אותו מפתח -
@a0533057932
אצלי זה הותקן ביחד
לא יודע מאיזה קובץ התקנתי אותויש לך אולי קישור לתוכנה הזאת?
-
-
אוקיי, זה באמצע לבצע בדיקות...
בינתיים, אני לא יכול להצביע כי אין לי עדיין את המוניטין הנדרש, אז תודה רבה לכם שלמה ווייס, בנצי 20, משה מזרחי, ו @A0533057932 .
אגב, איך מתייגים משתמש עם שם שמורכב משני מילים? כשאני עושה רווח הוא כבר לא נותן לי לתייג.... -
@ניסים-פנירי במקום רווח שים מקף כזה -
-
טוב, להלן הוצאות:
עדיין הכל נראה טוב לענ"ד, אבל לא הייתי משגע אתכם סתם, זה ממש מציק להיתקע כל הזמן עם כזה מחשב...
אולי משהו שקשור לזיכרון RAM??? איך בודקים את זה?
-
@ניסים-פנירי כדי לדעת כמה ראם יש לך תעשה מאפיינים על המחשב שלי או שתפתח מנהל המשימות
-
@ניסים-פנירי
@משחזר-מידע טוען שלא מספיק להתסתמך על התוצאה שהתוכנה הזו נותנת אלא צריך לקרוא את הנתונים.
אולי בעקבות האזכור שלי הוא יפנק אותך באבחון מקצועי.... -
הנה מה שכתוב:
-
@ניסים-פנירי 32 זה מספיק גם לגיימינג כבד, הבעיה בטוח לא בזה אא"כ משהו נפגם
-
@ניסים-פנירי אמר במחשב יקר וטוב שנהיה לאחרונה איטי מאד:
לא הכל נראה טוב
למה דיסק קשיח 3.5 אמור להיות חשוף למכות/נפילות ?
המון קריסות בלתי מבוקרות ו/או כיבוי כפוי של המחשב