נעילת אתרים בשבת - חינמי
-
תודה רבה
אכן יוזמה מבורכת שתקדש שם שמיםהאם וכיצד המערכת מאתרת את מיקומו הגאוגרפי של הגולש ,
הרי לא מסתבר שהאתר נסגר מרגע השקיע ביפן ועד צאת השבת בארה"ב .
IP לא הכי אמין , יש פרוקסי ו VPN
למרות שלא רואה סיבה שמישהו יתחיל להתחקם מול אתר שומר שבת .. -
@אלעזר-חיים אמר בנעילת אתרים בשבת - חינמי:
כאן יש אפשרות לקבלת קוד להטמעה לאתרים ע"מ שלא יפעלו בשבת. השירות חינמי ולא מצריך תשלום לתקופה של 36 ימים לכל משתמש.
מקור
(לא השתמשתי בזה, אני מעלה למי שצריך מהפורום).רק הפרימיום הוא מוגבל לזמן
אבל החינמי הוא לתמיד -
@אלעזר-חיים יש אפשרות כזו גם למערכות טלפוניות?
-
@שחקן-שחמט אמר בנעילת אתרים בשבת - חינמי:
@אלעזר-חיים יש אפשרות כזו גם למערכות טלפוניות?
ככל הידוע לי בימות המשיח זה חסום כבר בשבתות וחגים.
לגבי חברות אחרות - ככל הנראה זה לא יעבוד, זה נועד לאתרים. -
@לוי-יצחק אמר בנעילת אתרים בשבת - חינמי:
בפעם הבאה פוסטים על בניית אתרים כדאי שתפרסם פה
אני לא חושב שזה קשור לבניית אתרים, אלא בכללי גם למי שכבר בנה אתר.
-
@לוי-יצחק אמר בנעילת אתרים בשבת - חינמי:
דוע לי שכעת עובדים על תוסף מקצועי חינמי של שמירת שבת.
יש לך יותר פרטים?
-
אני חושב שזה כבר ישן מאוד ולא יעבוד על רוב האתרים המודרניים (בגלל שינויים בצד השרת)
יש למישהו איזה ספריה וכדו' נגיד לנודJS? יכול להיות מוצלח מאוד
אני מחפש המון ולא מצאתיאגב עריכה, אני חושב שדרך קלאודפלייר (פרו, לא בחינם) יש המון אפשרויות של בלוק לכאלה מקרים. מה שבטוח שזה מאוד קל לעשות עם ה-API שלהם לשלוח כל פעם לפני שבת קריאה לחסום ובמוצ"ש קריאה אוטומטית לפתוח - לחישוב זמנים יש מספיק ספריות
-
@chv אמר בנעילת אתרים בשבת - חינמי:
מה שבטוח שזה מאוד קל לעשות עם ה-API שלהם לשלוח כל פעם לפני שבת קריאה לחסום ובמוצ"ש קריאה אוטומטית לפתוח - לחישוב זמנים יש מספיק ספריות
אם כבר נכנסים לAPI ולשליחת בקשות לפי זמנים, אז אפשר למצוא פתרונות, כמו פשוט לעשות stop לnodebb לפני שבת (על פי חישוב הזמנים..) ולעשות start אחרי...
יש דרך לחשב זמני הלכה בצורה נוחה ולהריץ לפיהם דברים?
-
@שמואל אמר בנעילת אתרים בשבת - חינמי:
אם כבר נכנסים לAPI ולשליחת בקשות לפי זמנים, אז אפשר למצוא פתרונות, כמו פשוט לעשות stop לnodebb לפני שבת (על פי חישוב הזמנים..) ולעשות start אחרי...
צודק
@שמואל אמר בנעילת אתרים בשבת - חינמי:
יש דרך לחשב זמני הלכה בצורה נוחה ולהריץ לפיהם דברים?
יש הרבה דרכים ותלוי באיזו פלטפורמה מדובר - אתה מדבר על לינוקס (כלומר על shell) אז זה לא נראה לי ככ מסובך פשוט להריץ סקריפט בזמן של שקיעה (יש מספיק מ"מ ברשת לזמני שקיעה וזריחה, גוגל https://www.google.com/search?q=run command on sunset bash. דוגמא לסקריפט בגיסט כאן) ולבדוק אם היום יום שישי. וכן - להריץ ולבדוק אם היום שבת ואז להוסיף עוד זמן עד מוצ"ש (לפי מתי שאתה מוציא..)
אני מדבר לדוגמא על נוד, ובמקרה הזה יש פיתוח בזמן האחרון קצת זז, משהו מעין חיקוי של kosherjava שזה היה ה-חבילה פעם.
זה מביא לך ממש את כל הזמנים לתאריך ולמיקום שאתה מבקש, ועם שתי שניות של JS אפשר לעשות חסימה לאתר בצד לקוח.
מקורות https://github.com/BehindTheMath/KosherZmanim
הנה הם בNPM https://www.npmjs.com/package/kosher-zmanimאם מאנג'קטים את הסקריפט שלהם באתר (
<script src="https://unpkg.com/kosher-zmanim/dist/kosher-zmanim.min.js"></script>
) אפשר להריץ דברים כגון:var options = { date: new Date(), timeZoneId: 'Asia/Jerusalem', locationName: 'Jerusalem', latitude: '31.768318', longitude: '35.213711', elevation: '0', complexZmanim: false, } var sunset = KosherZmanim.getZmanimJson(options).BasicZmanim.Sunset sunset = sunset.slice(11, 19); var d = new Date(); var time = d.toLocaleTimeString([], { hour: '2-digit', minute: "2-digit", second: "2-digit", hour12: false }) var day = d.getDay() console.log(`today is ${day} time now is ${time} \nshkia today is in ${sunset}`) if (day == 5 && time > sunset) { console.log('עברה שקיעה, אנחנו בתוך שבת') } if (day == 6 && time < sunset) { console.log('אנחנו עדיין בתוך שבת') }
נגיד מריצים את זה מיד שהאתר עולה.
הקוד הזה בודק את השקיעה ליום הנוכחי בירושלים (מוזמן לחפש את הtimezone ID וקואורדינטות של ערים אחרות..) ומבצע לוגיקה פשוטה על הזמן הנוכחי אם הוא יום שישי (יום 5 בJS כי ראשון הוא 0) בודק אם הזמן הנוכחי גדול מהזמן של שקיעה, ואם היום יום 6-שבת, בודק אם הזמן הנוכחי קטן מהזמן של שקיעה.כמובן שיש דברים יותר מוצלחים (אני לא מומחה אבל כל מי שמתעסק עם נוד עובד עם moment.js אני אישית עוד לא familiar)
-
יש לך יותר פרטים?
כן, א. כבר אמרתי הוא לא פוגע בדירוג. ב. ניתן לעצב את דף "האתר שומר שבת" באמצאות אלמנטור.
ג. ניתן להגדיר כמה דקות לפני שבת האתר יחסם.התוסף עכשיו בשלבי בניה אחרונים, בעיקר בדיקות שהוא עובד טוב.
-
@לוי-יצחק מעניין אותי אם התוסף שאתה מדבר עליו - עובד באופן כללי על המערכת עצמה, או שזה עובד לפי יוזר (כלומר מה שאני שואל כאן זה האם הוא בודק את השעון של המחשב שעליו רצה הוורדפרס, לדוגמא. או שהוא יותר חכם ובודק לפי השעון של המשתמש וככה מגיב)
כי זה מאוד משנה, יש גם אנשים בחו"ל, אתה יודע