האם משתלם לשדרג את המחשב
-
@מוטי-ברנד ולגבי מה ששאלתי על הסוגים של הsdd זה משנה הרבה ?
-
@elazar אמר בהאם משתלם לשדרג את המחשב:
@מוטי-ברנד ולגבי מה ששאלתי על הסוגים של הsdd זה משנה הרבה ?
ברור שזה משנה, אבל לעומת hdd גם ssd בחיבור sata יהיה מהיר משמעותית, אם באמת יש לך שני חיבורים, אז כנראה שהשני הוא nvme וזה חיבור מהיר
-
@elazar לא מכיר כזה מתאם (ישנו מתאם מNVMe לSATA ואותו אפשר לחבר במקום הכונן ואז כנראה שגם המהירות נמוכה יותר) יש פה חוסר הבנה @מוטי-ברנד לא הבין ממך שיש לך חריץ נוסף ובכן אם יש כנראה שהוא באמת NVMe רק מה אם זה מחשב טיפל'ה ישן (שיש לו עוד כונן דיסקים... גם היום יש כאילו אבל פחות..) אז תיהיה בטוח שלא יהיה החיבור הזה
-
@elazar אמר בהאם משתלם לשדרג את המחשב:
הבנתי ממה שאמרו למ כאן שבמקום ה dvd אני מחבר מתאם ואליו אני מחבר את הכונן הנוסף האם כדאי לקנות מתאם ל nvme?
שום תועלת. החיבור של הכונן DVD הוא SATA אז בסוף זה משנמך (ההיפך ממשדרג) את המהירות לSATA.
דרך אגב יכול להיות שהטכנאי דיבר על אפשרות לשים את הכונן החדש במקום הכונן DVD,
אם תכתוב איזה דגם (בדיוק) המחשב כנראה נוכל לענות לך אם יש שם מקום ל NVME.@שלמה-ווייס אמר בהאם משתלם לשדרג את המחשב:
רק מה אם זה מחשב טיפל'ה ישן (שיש לו עוד כונן דיסקים... גם היום יש כאילו אבל פחות..) אז תיהיה בטוח שלא יהיה החיבור הזה
במחשב לנובו L3 IDEAPAD משנת 2020 יש גם מקום ל SATA וגם כונן דיסקים בנוסף ל NVME.
ויש עוד דגמים כאלה, זה תלוי בעיקר במחשבים דקים וקלים שמעדיפים לוותר על המקום (והמשקל) שלוקח כונן DVD.
מה שכן נכון שהיום יותר משקיעים במחשבים דקים וקלים. -
@מוטי-ברנד @בנצי-20 @שלמה-ווייס @משה-מזרחי תודה רבה לכם על היעוץ החלפתי בנתיים רק את הhdd לssd (החיבור היה sata אז שמתי sata ) וזה שיפר את הביצועים להערכתי ב60 70 % !!!!!!!
רק דבר אחד שניסיתי לשים לו ראם וטכנאי אמר לי שזה ddr3 וזה לא נקלט אז אולי תדעו מה הבעיה בכל אופן תודה רבה על העזרה -