עזרה | איזה מחשב עדיף?
-
@שלמה-ווייס אמר בעזרה | איזה מחשב עדיף?:
@אלי-TZA הוואט מסמל רק כמה הוא מסוגל לשחרר בשניה ולא כמה הקיבולת שלו
לא נכון ואכמ"ל.
-
@אלי-TZA אהה ואני אומר לך זאת מידיעה ברורה בכל סוגי הסוללות
@אלי-TZA אמר בעזרה | איזה מחשב עדיף?:
ואכמ"ל
באמת שלא
-
@שלמה-ווייס המשפט שלך נסתר מתוכו ההתחלה נכונה והסיפא מופרכת. באמת שאין לי כח להיכנס להסברים ארוכים רק ממליץ לך לקרוא שוב על הנושא.
אולי יהיה כאן מישהו אחר שיש לו כח להסביר מעט. -
@אלי-TZA אני יודע גם כן שאתה צודק, הקיבולת של סוללות נמדדת בוואט לשעה, וזה מכפלה של כמות האמפייר שיש בסוללה כפול המתח.
למשל סוללה במתח 10.8 וולט בנפח של 4000 מילי אמפייר תתן 43.2 וואט שעה.
מה שרוצה מוזמן לבדוק את זה לבד על סוללה שיש לו.
נ. ב. מניסיון הסוללה של דל 42 וואט שעה במחשב חדש של דל 14 אינצ' מחזיקה בסביבות 7 שעות של כתיבה בוורד וכדו', תלוי ברמת הבהירות ואם הווייפי והבלוטוס פועלים ותלוי בעיקר במעבד כמה הוא עובד.
בלטיטיוד של דל יש סוללות של 68 וואט שעה שמחזיקות 16 שעות במחשב 14 אינצ'.
יש רק הבדל בין הסוללות כמה טעינות ופריקות הם מחזיקות בלי להישחק, יש סוג שנקרא ליתיום פולימר שכפי הידוע לי אמור להישחק פחות. דל למיטב ידיעתי פחות משתמשת בסוג הסוללות האלה וקצת חבל, אבל חוץ מזה הסוללות שלהם מעולות, במיוחד אם משתמשים בתוכנה DELL POWER MANAGER כמו שאתה משתמש [אני אישית הגדרתי את הטעינה עד 80% כי עד שם המתח בסדר והסוללה לא נהרסת] -
@שלמה-ווייס אל תגיד לי שאתה לא יודע שהספק הסוללה נמדד במילי אמפייר.
ממילא 1+1 אם הוואט שעה מסמן את כמות המילי אמפייר זה אומר כמה הספק יש בסוללה.
מה שמחשבים נמדדים בוואט שעה ולא במילי אמפייר כי זה לא כמו פלאפונים לדוגמה שהמתח [וולט] הוא קבוע על 3.7 וולט, מה שאין כן במחשבים כיון שיש הרבה סוגים של מתח [כמות תאים ועוד] יותר קל למדוד את זה לפי וואט שעה.@שלמה-ווייס אמר בעזרה | איזה מחשב עדיף?:
@אלי-TZA הוואט מסמל רק כמה הוא מסוגל לשחרר בשניה ולא כמה הקיבולת שלו
הכמות שהסוללה מסוגלת לשחרר נמדד ב C עיין כאן
-
@יהודה-12 לא בדיוק הבנתי מה חישבנת פה אני יודע טוב מאד איך נמדד הספק הסוללה ואני עדיין לא מצליח להבין מה הקשר בין הוואט לקיבולת לדוגמא יש סוללה נטענת פשוטה מיוצרת מתת תחמוצות ויש את זה של הליתיום (הבדל שמים וארץ) ושניהם יכולים להיות אותו כמות וואט ולך תראה כמה עובד כל אחד מהם.... וכן גם בליתיום עצמו יש המון סוגים ואיכויות שונות כך שכל אחד יעבוד יותר מהשני
@אלי-TZA אמר בעזרה | איזה מחשב עדיף?:
ואכמ"ל
תראה לאן הגענו
-
@שלמה-ווייס אמר בעזרה | איזה מחשב עדיף?:
ושניהם יכולים להיות אותו כמות וואט
אז זהו שלא. הליתיום יהיה פי 3 במילי אמפייר [וכנגזרת מכך גם וואט שעה] מהסוללות הפשוטות באותו גודל.
מה שכן זה שמחזורי טעינה הליתיום יחזיק יותר כנראה גם בסוללות באותו הספק ולכן במשך הזמן ההספק שלו יהיה יותר כי הוא פחות יישחק.
אבל אם תיקח 2 סוללות חדשות באותו הספק (ותשתמש בהם רצוף) אז + - הם יחזיקו אותו הדבר [זה גם תלוי אם הסוללה היא NICD או NIMH אבל אני מאמין שזה אתה יודע]. -
מוסיף קצת על @יהודה-12
@שלמה-ווייס אמר בעזרה | איזה מחשב עדיף?:ושניהם יכולים להיות אותו כמות וואט ולך תראה כמה עובד כל אחד מהם....
אולי זה שורש חוסר ההבנה שלך. שניהם יתנו אותו וואט אבל לא אותו וואט שעה שזה משהו אחר וזה בדיוק "לך תראה כמה עובד כל אחד מהם" כמה כל אחד עובד נמדד בוואט שעה.