מדריך | ללמד את תוכנת ABBYY לזהות כתב רש"י, וכתב יד..
-
המדריך הוא של @פישל שפירסם בפוסט הזה בעבר, קרדיט מלא אך ורק לפישל,
אני רק מפרסם אותו בתור מדריך מסודר,
הרעיון הוא להכניס לתוכנה את הגופן המבוקש לזיהוי, או גופן דומה ככל שניתן,
ואז התוכנה תוכל לפענח גם כתב רש"י, או כתבים קשים אחרים, ובמקרים מסוימים גם כתב יד,
היכולת הזאת מפורסמתך בעיקר בתוכנה המוצלחת של @רחמים שמוכר אותה בתשלום,
פה ופה
במדריך זה תוכלו לעשות זאת גם בתוכנת ABBYY גם אם לא באותה איכות, לשיקולכם.בהצלחה!!
תחילת ציטוט:
מתנצל על האיחור
פותח את התוכנה עם הקובץ הזה (יש כמה אחרי ההתקנה זה התוכנה של הOCR עם הגלגלים)
1.
לקחתי בוורד כתבתי שטויות ועשיתי צילום מסך בכוונה ולא שמירה לPDF...
2 ניסוי רשי.
פותח את התכונה איפה שכתוב אחד תעשה רק עברית כמו בתמונהאחרת הוא יזהה חלק כאנגלית ו....
3.
תעשה אפשרויות
4.
תגיע לכרטיס הזה והנה כאן יש לך את כל הגופנים שמותקנים במחשב שלך לאחר שגמרת לבחור תאשר כמובן תמצא את הגופן הכי דומה זה יחסוך המון תתחיל לבדוק אם לאותיות יש למעלה שיפצים... לאיזה הכי דומה בקיצור תבדוק לפני זה...
5.
תשים את התוכנה על חצי מסך ובחצי השני את התיקייה עם הקבצים ותגרור לאיפה שכתוב 1 בדרל כלל הסריקה תתחיל אטומטי ואם לא תלחץ איפה שכתוב 2
6.
הסריקה התחילה
7.
בדרך כלל אחרי הסריקה תופיע לפעמים שיאות שהתוכנה מצאה לא להתרגש לעשות סגירה מספר 1 במקרה שזה הרבה שגיאות לא זוכר כרגע אפשרי לעשות סריקה יותר עמוקה ויותר איטית
8.
הנה כל החלונות חלון 1 שם זה הדפים המקוריים 2 זה גם החלון המקורי 3 ו4
4 זה המתורגם ו3 זה החלון שבו אתה עובר ביחד
9.
לדוג' אני רואה כחול זה סימן שמשהו שם יכול להשתבש לא תמיד אומר אני שמתי את החץ על ה-ם תוכל לראות שחלון מס' 2 מופיע בצהוב אני בודק איזה אות זה ה אוקיי מחליף לה בחלון 1
10.
לאחר שגמרתי שומר לוורד לכל מה שאני מעוניין שים לב שמתי לך אחד שם זה הפידיאף הטוב השני עושה את זה בתור תמונה וזה לא טוב הראשון אתה יכול להדגיש אחרי זה טקסט מהפידיאף
11.
לאחר שגמרת אתה יכול לשמור את הפרוייקט או אם אין לך זמן
12.
בשביל לחזור תלחץ על ה1
13.
שים לב שבעת שמירת הקובץ OCR זה נשמר בתור תיקייה אז אתה בוחר את כל התיקייה
היות שכתבתתי מהר אשמח לשמוע אם יש משהו לא ברור וכן תגובה כמה שיותר מהר היות שאני כבר רוצה להסיר את התוכנהסוף ציטוט.
בשביל להוסיף כתב יד עליכם לעשות ממנו גופן, תסכלו פה
-