מדריך | אופרה מייל נייד - הורדת המיילים לאון קי. המלצה חמה!
-
אופרה מייל – תוכנה לצפייה במיילים, שפועלת און ליין ואוף ליין (היינו – עם ובלי חיבור לרשת), כמו אאוטלוק – אבל ניידת (עובדת בכל מחשב, ולא צריכה התקנה) ומהירה פי אלף מאאוטלוק.
למי ובשביל מה התוכנה טובה?
התוכנה טובה לאנשים שאין להם (לשמחתם!) חיבור קבוע לרשת, אבל מדי פעם יש להם, ויש ברשותם מחשב, או שיש לאשה רשת במקום העבודה [ושעל פי נהלי אבטחת המידע מרשים להם לחבר און-קי!], וכולי וכולי.
התוכנה מורידה את כל ההודעות לאון קי, כך שגם אחרי שתתנתקו מהרשת עדיין ישארו לכם המיילים, תוכלו לצפות, להגיב ולשלוח הודעות – שישלחו בפעם הבאה שתתחברו לרשת.
רק אציין, שקצב הרענון של התוכנה מהיר יותר מג'ימייל, ונפק"מ שעוד לפני שג'ימייל יראה לכם הודעה חדשה, אופרה כבר יקפיץ הודעה בצד המחשב (אין לי צילו"מ לזה).
צריכת הרשת של התוכנה, צריכת המעבד והזיכרון נמוכים מאוד מאוד! ולכן אני אישית משתמש בזה גם כשיש לי חיבור רציף לרשת – כיון שהוא לא דורש את המשאבים של הדפדפן, את צריכת הרשת הקבועה שלו, וגם את הסמל למטה – כי את אופרה אפשר להעלים אל ה"מגש".
עשו כהבנתכם, העיקר שתהנו!הדגשה: אם יש לכם אימות דו-שלבי, זה פשוט לא יעבוד!!!
דבר ראשון, יש לאפשר גישה של אפליקציות ותוכנות חיצוניות.
https://myaccount.google.com/u/0/lesssecureapps?gar=1&pli=1&rapt=AEjHL4Nav0Ja2rk35jO9mttsTH2s7OLk_uvv5h49N_dRSjyAb_wkMcQ-9wpqqWVOSWHkJ-zuEJzkBZFZfnVZx_k-HcpgTZgzSg
יש גם לאפשר בהגדרות של ג'ימייל מצב IMAP, כמו בצילו"מ (ותודה ל @ששמעון שעוררני...)
https://mail.google.com/mail/u/0/#settings/fwdandpop
[זה הקישור להגדרות בג'ימייל, לעצלנים....]
את התוכנה תורידו מ-כאן-
https://drive.google.com/file/d/1VBaukH5DDGI1EuD7ioVYkMpN7k2U8wPY/view?usp=sharingועכשיו להדרכה:
נלחץ על העברית, ונקבל את המסך הבא:
מסכימים? קדימה.
בחרו את המיקום שלכם ---
שימו לב, בתמונה, ההתקנה היא לתוך המחשב, כדאי לכם לבחור לאון קי.
ונתקין!
זה מה שיווצר:
עד כאן שלב א'.- כעת התוכנה עולה – והיא באנגלית...
למרות זאת נמשיך, ונלחץ על "נקסט" – הבא
במסך הזה:
Real name זה "השם שלך"
Email address זה כתובת המייל
Organization זה "ארגון" לא יודע מה זה, אני כותב GMAIL.COM
כאן זה בעברית:
המשך בהודעה הבאה
- כעת התוכנה עולה – והיא באנגלית...
-
מגדלים
-
לכו לפי התמונות, והכל טוב!בתוך התוכנה, הכנסו ל:
הכניסה, ע"י לחיצה על סמל האופרה למעלה
ושם:
ונלחץ על OK.
ונסגור את התוכנה!
נפתח מחדש, והתוכנה בעברית!
וסיימנו! -
עוד כמה הגדרות---
יש לכם תיקיות שאין עניין שירדו לאון קי? רשימות תפוצה?
לחצו כאן:
ופה תגדירו את זה. שימו לב, הגדרה זו תעבוד אך ורק אם המחשב מחובר לרשת.במאפיינים באותו התפריט
תוכלו להגדיר אם ההודעות ירדו מיד, או רק אם תכנסו אליהן (אם יש לכם חיבור לאינטרנט פעמיים ביום, נניח, כשתראו הודעה ותכנסו אליה, בפעם הראשונה לא תראו אותה, כי היא עוד לא ירדה, וכשתתחברו שוב היא תרד. המלצה שלי, שירד הכל וזהו. ההודעות עצמן לא תופסות כמעט מקום, רק הקבצים המצורפים. בכל מקרה הכל יחד לא יהיה יותר מ15 גיגה, כי ג'ימייל לא יתן לכם יותר...)
ואם ירדו קבצים מצורפים
שימו לב, שבכל הודעה נשלחת יכתב לכם את הנוסח הבא:
ואם כבר במסך שליחת ההודעות,
שימו לב שבמקום המוקף בעיגול אדום אפשר להחליף את צורת הכתיבה.
שימו לב גם שיש לו בעיה עם תעודת האבטחה של נטפרי, ולפעמים הוא מקפיץ הודעות מעצבנות, תלחצו על אישור והכל יסתדר. (אולי אחד מחכמי הפורום ידע להיכן "לדחוף" את תעודת האבטחה?)
בלחיצה על המסומן יקפוץ החלון הבא:
שימו לב שבברירת מחדל "אופרה מייל" לא מוריד תמונות שבתוך ההודעה [מה שעוצר את את התוכנות שבודקות אם פתחתם את המייל...], ויתכן שתראו את המסך הבא:
אם תלחצו רק על "טען תמונות" ירדו התמונות של הודעה זו. אם תסמנו ליד על "תמיד טען תמונות", תמיד ירדו התמונות מאותו השולח.
יש לכם הערות, הארות שאלות? תכתבו!וכולי וכולי, והעיקר – תן לחכם ויחכם עוד!
-
@שמעון-חבצלת אמר בהסבר | אופרה מייל נייד - הורדת המיילים לאון קי. המלצה חמה!:
אני לא מבין למה לא להשתמש במייל של ווינדוז זה ממש אותו דבר
א. אשמח שתמחק את ההודעה, זה מפריע לרצף.
ב. זה נייד. תוכל להפעיל במחשב שלך ושל העבודה וכו' וכו', וזה גם יותר מהיר, וכמו שכבר כתבתי. -
@י-פל אמר בהסבר | אופרה מייל נייד - הורדת המיילים לאון קי. המלצה חמה!:
@שמעון-חבצלת אמר בהסבר | אופרה מייל נייד - הורדת המיילים לאון קי. המלצה חמה!:
אני לא מבין למה לא להשתמש במייל של ווינדוז זה ממש אותו דבר
א. אשמח שתמחק את ההודעה, זה מפריע לרצף.
ב. זה נייד. תוכל להפעיל במחשב שלך ושל העבודה וכו' וכו', וזה גם יותר מהיר, וכמו שכבר כתבתי.עובד בנטפרי?
-
@ברמן בדיוק כמו שהמייל שלך עובד. הוא יושב על אותן כתובות.
הכנסתי את הקישור להורדה. -
את האמת?
את ההדרכה הזו כתבתי בשביל כל האברכים, שעליהם העולם עומד, אבל עפע'ס את המייל צריך מדי פעם... גם אם לעיתים רחוקות...
אז תספרו להם שיש פיתרון! -
@י-פל אחלה מדריך אבל הקישור חסום לנטפריים
-
@איש-ימיני-0 אז שישלחו לבדיקה... לא הגיוני לשים קבוע קישור שכל פעם צריך להוריד כוכביות
-
@צדיק-תמים לא קשור לכוכביות כל קישור ש5 נטפריים פותחים אז הקישור נחסם לחלוטין
-
@איש-ימיני-0 לא הבנתי איך הגעת למסקנה הזאת
כל קישור לאתר שיתוף קבצים (כמו דרייב), שנמצא באתר ציבורי (ומתמחים מוגדר כרגע ככזה), יוצא מחזקת פתיחה, ומצריך בקשת בדיקה ידנית. אבל ניתן לבקש מהם את הבדיקה הזו, ואם הם יחליטו שהקובץ ראוי - הוא ייפתח באופן קבוע. -
@צדיק-תמים שלחתי כבר אתמול בלילה עם 2 נקודות ורק אחרי שעתיים נפתח
-
@מיכאלוש
אשמח אם מישהו יכול להסביר פה איך זה מגבה את הכל לאונקי האם זה ניהיה באופן אוטמטי או שצריך להגדיר את זה
תודה רבה -
פוסט זה נמחק! -
@יוסי-מחשבים תודה אבל הקישור שגוי, בכל אופן האתר הזה פתוח בנטפרי
-
@י-פל
אגב, יש גם את Thunderbird מבית מוזילה, קיים כאן גם בגירסה ניידת (רק שוקל הרבה יותר)
(לכתיבה מימין ושמאל צריך להוסיף את התוסף הזה -
@י-פל משום מה גם לאחר שאני מאשר תוכנה ברמת אבטחה נמוכה עדיין הוא לא מאשר לו גישה לפתוח את המייל, ואני מקבל אזהרה במייל.
מה עושים?
כמו כן מוזר שחלק התוויות לא הפך לעברית:
-
אשמח אם מישהו יכול להסביר פה איך זה מגבה את הכל לאונקי האם זה ניהיה באופן אוטמטי או שצריך להגדיר את זה
התוכנה שומרת ומגבה אצלה באופן אוטומטי את כל מה שקיים במייל רק צריך לשים לב להתקין אותה על האון קי אם אתה מעוניין להשתמש בה במחשב ללא רשת
-
@ששמעון
אתה צריך בהגדרות המייל לאפשר:
לאפשר מצב IMAP. באמת שכחתי לכתוב.
עריכה: הוספתי ותעדכן את הצלחת. -
@דאבל אמר במדריך | אופרה מייל נייד - הורדת המיילים לאון קי. המלצה חמה!:
תודה אבל הקישור שגוי
איזה קישור?
הקישורים ששמתי בסדר.